Prasklina na těle elektroakustiky. Koupit ?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nik 555

Prasklina na těle elektroakustiky. Koupit ?

Příspěvek od Nik 555 »

Zdravím, objednal jsem kytaru Takamine GD20CE aby mi jí někdo nevyfouknul. Je v 50% slevě protože má prasklinu na těle. Ještě než mi odpoví na email z muzikeru, zeptám se i Vás znalých. Myslíte že je prasklý jen lak nebo i dřevo? Je reálná oprava v případě prasklého těla, která neovlivní zvuk? Mám odstoupit od nákupu když bude prasklé i dřevo? Jedná se o masivní cedr.
Jaká může být cena přelakování matným bezbarvým lakem přední desky? Co jsem koukal a pochopil (nitrocelulózový lak) tak cca 2tis.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 2.05.2017 11:00, celkem upraveno 1 x.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Pavel K

Re: Prasklý lak nebo dřevo těla

Příspěvek od Pavel K »

Za mě je "jenom" prasklý lak, nezdá se mi, že by při prasklé desce a lubech nebyla vidět žádná škvírka. Otázka proč to tak prasklo. Zase 50% sleva víc než dobrá za více méně vizuální vadu. Spíš otestuj jak ti sedne, opravu bych v tyhle cenový kategorii asi neřešil. Nemyslím že to bude znát na zvuku, určitě jsi viděl Hansardovu Takaminu.

Obrázek
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Já dám dost na vzhled asi bych jí dal časem přelakovat (přední desku). Luby bych neřešil. Pokavaď se jedná jen o ten lak. Nero mi taky potvrdil že má podezření jen na lak. Ta ementálová Takamina je slušná. Popravdě jsem tohle ještě neviděl. Tohle je zase originální dizajn :)
Na druhou stranu když by ta prasklina byla tmavší tak by splynula se strukturou dřeva. Tady by pak stačilo tu prasklinu zanést speciálním lakem..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nik 555 píše:Já dám dost na vzhled....
sice vypada hnusně, ale za 50%, mámo no nekup to 8)

vypada to sice opravdu jenom na lak, ale za takovy kosmeticky detail napalit 50% slevu, to trochu zavani problémem. Nezachytil sem ze by shopy za pouhou kosmetiku davaly tak razantni slevy, obvykle to byva 20-30%. Leda ze by potrebovali okamzite zlepsit cashflow...
Opravit jde skoro všechno, vzhled potom zavisi na vysi investice a pracnosti.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Je to dokonce o 57% Stála 12.490,- https://www.muziker.cz/takamine-gd20ce- ... oCAR7w_wcB a po slevě je za 5.290,- u konkurence třeba v music city jí ale mají za 9.490,- https://www.music-city.cz/takamine-gd20 ... 35604.html
Ještě na muzikeru bylo druhé foto na kterém nevidím žádnou prasklinu. Možná je to podle úhlu pohledu na lak kdy se stane prasklina viditelnou. Nebo je to dobrá práce ve PS. :lol:
Jinak mě ta kytara nepřipadá vůbec hnusná.

Obrázek
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Ale původní cena u Music City byla taky 12990,-. A dostupnost na dotaz = vysoká pravděpodobnost toho, že se už se tenhle model doprodává. Není ani na Kytarách. Jinak hádám, že se ji u Muzikeru pokoušeli prodat za větší peníze, ale prostě se žádný kupec, kerý by za ni dal 8-10t nenašel. A hyenik narážel na naši "národní" ochotu koupit cokoliv, hlavně že je to zlevněný vs. tvoje poznámka o vzhledu :-). A souhlasím s ním ohledně možných problémů. Párkrát jsem s nějakou kytarou bouchnul a nedovedu si představit proč by lak mohl takhle prasknout. Nějaké pnutí přední desky? Špatně skladovaná - vysychající, nevím. Úpravě fota v PS moc nevěřím, spíš to bude lom světla v laku, z nějakého úhlu to bude vidět víc, z nějakého míň. Ve finále se ale klidně může stát, že ta cedrová deska praskne taky :-(. To je asi ve hvězdách proto těch 57%. A na nějaké opravy laku bych osobně kašlal, vzhled nehraje. Cenu opravy ti upření kytarář, a zkus nějakému ukázat i tu fotku, třeba by i věděl důvod, proč to takhle prasklo.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Takze kdyz se ted prodava za 9.490,- tak je sleva 42% ale uvadeji tam radeji starsi cenu aby sleva vypadala vyssi. Jinak jestli by slo o takhle zavazny problemy co uvadis tak bych ji asi nevzal. To bych potom u kytarare mohl nechat zbytek penez za ktery bych mel dohromady na novou. Takze beru jen kdyz pujde o dizajnovku..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Čau, dle foto bych to taky soudil jen na lak. Mám něco podobnýho na Cort ES-335 v místech, kde je spoj těla a krku...

Doma mám mandolínu, má prasklou ozvučnou desku, známej má kytaru, taky má prasklou ozvučnou desku. Když jsem byl na konzervatoři, hrál jsem na učitelovu kytaru. Nejdřív byla v pohodě, hrála parádně. Potom ji půjčil někomu a ten mu prasknul ozvučnou desku. Ta kytara hrála i potom stejně. Jen se později nechala ta prasklina slepit, aby se dál nerozlejzala (původně měla cca 30 cm). Oprava za 300 Kč u kytaráře.

Čili, já bych se toho vůbec nebál ;), za ten peníz bys měl mí slučnej nástroj. A stejně se časem otříská, ohraje... Navíc, jakákoliv kytara je v podstatě kus dřeva, kterej se dá opracovávat, opravovat atd. No a v případě, že se oprava udělá dobře, není to poznat na zvuku a kolikrát to není poznat ani na vzhledu ;).
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Cau. Tak to jsi me dost uklidnil :) ale aby nebyli prasli i ty luby.. zitra budu vecet vic. Az mi napisou ze skladu na slovensku. Odtamtud ji posilaj a tam se to poskozeni stalo..
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 1.05.2017 23:24, celkem upraveno 1 x.
jastud

Příspěvek od jastud »

Já bych to nebral, podle mě ta kytara dostala

a/ pecku jako prase
nebo
b/ brutální teplotní šok

ani jedno bych u nové kytary neakceptoval.
Naposledy upravil(a) jastud dne 2.05.2017 5:52, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Tak ja nevim jak se mam rozhodnout.. Vetsina tvrdi ze je to v klidu. S tim ze dostala pecku se pocita a jeji nasledna oprava pokavad to bude nutne by nemela byt draha a narocna. Chapu to tak od lidi co mi k tomu rekli v tomhle prispevku..
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Počkej co ti napíšou z Muzikeru za důvod, na zvuku se tohle poškození dost pravděpodobně neprojeví. Spíš to bude problém pro případný další prodej, jako další kupující bych tuhle kytaru nekoupil (nebo za hodně nízkou cenu). Opravovaných kytar je hodně, já mám u jednoho déčka nalomený krk a nemyslím že by s ním byla prodejná. Ideální by bylo porovnat ji se stejným typem, to se ti ale asi těžko povede. Asi budeš mít těžký rozhodování.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

O prodej mi nejde sve kytary nikdy neprodavam.. Na dalsi proste setrim a stare musi zustat :-) zitra mi prijde to vyjadreni a doufam ze vsechno klapne protoze uz se na ni tesim.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Tak prej je to i lehce do dreva duvod je ze s tim na sklade bouchli. Pry to nema absolutne vliv na zvuk tvrdi jejich kytarar. Kdyby se to zhorsovalo mela by to pokryt zaruka. Tak snad ok?
jastud

Příspěvek od jastud »

Neber to. Je s odpuštěním hovadina kupovat rozbitou kytaru. Jestli si představuješ, že oprava rozmácené akustiky je levná a nenáročná, tak přeju hodně štěstí.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

No dle nazoru ostatnich to neni takova tragedie. Jsi zatim jediny kdo me od toho odrazuje.
kunec

Příspěvek od kunec »

tak já se přidám...taky bych do toho nešel úplně ze stejných důvodů jako Jastud
ekvb

Příspěvek od ekvb »

taky tak, zase až taká zázračná gitara a ani cena to nie je :wink:
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Teď jsem mluvil s opravářem kytar a opravit to jde do 500,- a nebude to mít vliv na zvuk. Potřebuji víc vašich názorů včetně těch co mi radili ať do ní jdu..
jastud

Příspěvek od jastud »

Nik 555 píše:Teď jsem mluvil s opravářem kytar a opravit to jde do 500,- a nebude to mít vliv na zvuk.
Jo, tak to jo :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“