koketuju s myšlenkou začít hrát na mandolu. Doma mám mandolínu po dědovi, než jsem začal s kytarou, učil jsem se právě na ni... a poslední dobou jsem si pohrával s myšlnkou, zase mandolínu oprášit a naučit se na ní krapet víc. No a nejen, že jsem si pohrával, ale i jsem to zkoušel Jednoduchý melodie zahraju, ale mám problém s akordama. Jednak ta hodně stará mandolína příliš neladí, druhak mám problém poskládat mezi pražce prsty (přeci jen, na kytaře je mnohem více místa).
Mandolína, co mám, je asi 50 let stará a je to památka na dědu. Proto do ní nechci nijak příliš zasahovat (taky mám strach, že ji to příliš nepomůže), ale spíš bych koupil novou. Koukal jsem tedy, co za mandolínu a je super, že se dají sehnat i tady v ČR, ale to už odbíhám od jádra věci... zkrátka, u thomanna jsem narazil na mandolu, něco jsem si o tom početl a pravděpodobně bych se zkusil učit na ní. Do nástroje na naučení nechci vrážet žádný velký prachy, takže přemýšlím o pořízení téhle mandoly: https://www.thomann.de/cz/hora_mandola_m1088.htm
A měl bych otázku... neviděl / nehrál jste na ni někdo? Není to nějaký velký průser? Jsem si schopnej lecos udělat a opravit, ale abych ty 4 000 Kč nevyhodil vyloženě oknem
EDIT: Pokud víte o hudebninách v ČR, kde by se dala mandola v podobný cenový relaci sehnat, dejte vědět