Výměna strun, jak na to?
Pravidla fóra
Re: Hledám Celočerný stratocaster 5500- 7000,-
Děláš si z nás srandu? My se ti tady snažíme dát co nejlepší rady, abys koupil to nejlepší a ty se jen tak zeptáš jak dlouho trvá výměna strun? Můžeš mi říct proč tě to teď napadlo? Jestli jsi sem přišel trollit, tak ti to brzo skončí, to mi věř.
Další věc je, že by ses měl naučit používat Google nebo místní tlačítko HLEDEJ.
http://www.jakopravit.cz/hobby/jak-vyme ... .html#doba - 15s hledání.
Všechny struny vyměním v klidném tempu za 15min. Pak ještě ale přijde na řadu např. nastavení výztuhy krku, dohmatu, oktáv, záleží jestli měníš tloušťku strun. Někomu, kdo má tremolo typu Floyd Rose, to bude trvat déle. A teď ti opravdu doporučuji držet se tématu a pokud budeš mít další otázky ohledně strun, tak se ptej v příslušné sekci.
Další věc je, že by ses měl naučit používat Google nebo místní tlačítko HLEDEJ.
http://www.jakopravit.cz/hobby/jak-vyme ... .html#doba - 15s hledání.
Všechny struny vyměním v klidném tempu za 15min. Pak ještě ale přijde na řadu např. nastavení výztuhy krku, dohmatu, oktáv, záleží jestli měníš tloušťku strun. Někomu, kdo má tremolo typu Floyd Rose, to bude trvat déle. A teď ti opravdu doporučuji držet se tématu a pokud budeš mít další otázky ohledně strun, tak se ptej v příslušné sekci.
Já se vám omlouvám, ale mám doma ještě LP a prdla mi u něj dolní struna a v pátek k nám příjdou kámoši s nástrojema a chcem si společně zahrát. A já jsem dneska cvičil a prdla mi struna takže jsem v háji.
Ještě jednou se omlouvám
.
Ještě jednou se omlouvám
Heleď chápu, že ti praskla struna, to se stane, ale nechápu proč se ptáš jak dlouho ti bude trvat jí vyměnit? Do pátku to určitě stihneš, neboj
. 1 strunu na LP musíš mít vyměněnou za 10minut, jen si kup stejnou sadu a možná by stálo za to je vyměnit všechny (třeba hned až si zahrejete), nevím v jakém jsou stavu. Máš doma LP a ještě jsi neměnil struny? Jak dlouho ho prosímtě máš už?
Mám ho půl roku. A kdybych chtěl vyměnit všechny, kdy si budu moc zahrát?
Jsem z toho fakt špatnej
Jsem z toho fakt špatnej
Tak prosímtě neblbni a v klidu dýchej nebo se tam za tím pc fakt složíš, poradit ti můžu, ale oživovat tě těžko
.
Kup si minimálně dvoje struny, tyhle půl roku staré vezmi a vyhoď, dej tam nové, případně seřiď kytaru (zahledej na fóru, je tu toho o tom mraky, kdybys přeci nevěděl, tak mi napiš). A za jak dlouho tohle stihneš, tak za tak dlouho budeš hrát, nemusíš čekat dalších půl roku, neboj. Jediné, co dělám je, že když natáhnu nové struny, tak si musí nejdříve "sednout".
Takže: Natáhnu struny. Trochu je nadladím, ale není to třeba. S citem zatahám za každou z nich. Pak už ladím do normálního ladění a opakuju dokud se rozlaďujou. Pak hraju.
Téma o strunách tady ukončuju a přesouvám ho do správného vlákna. Tady pokračuj ve výběru kytary. A o strunách ve správném vlákně.
Kup si minimálně dvoje struny, tyhle půl roku staré vezmi a vyhoď, dej tam nové, případně seřiď kytaru (zahledej na fóru, je tu toho o tom mraky, kdybys přeci nevěděl, tak mi napiš). A za jak dlouho tohle stihneš, tak za tak dlouho budeš hrát, nemusíš čekat dalších půl roku, neboj. Jediné, co dělám je, že když natáhnu nové struny, tak si musí nejdříve "sednout".
Takže: Natáhnu struny. Trochu je nadladím, ale není to třeba. S citem zatahám za každou z nich. Pak už ladím do normálního ladění a opakuju dokud se rozlaďujou. Pak hraju.
Téma o strunách tady ukončuju a přesouvám ho do správného vlákna. Tady pokračuj ve výběru kytary. A o strunách ve správném vlákně.
-
jane.corner
Re: Výměna strun, jak na to?
Vidím že jsem asi jedniná kdo struny první obtočí a až potom provleče
Mimochodem kombinovali jste někdy struny různé značky ale stejné tloušťky? Bude to mít velký efekt na zvuk?
Mimochodem kombinovali jste někdy struny různé značky ale stejné tloušťky? Bude to mít velký efekt na zvuk?
To bude mít dost velký vliv na zvuk ...jane.corner píše:Vidím že jsem asi jedniná kdo struny první obtočí a až potom provleče![]()
![]()
![]()
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Výměna strun, jak na to?
Když je nouze, dám jako provizorku nějakou použitou podobné tloušťky. U neovinutých strun je to skoro jedno, u ovinutých je dobré si hlídat ocelové vs. niklové ovinutí. Stará struna hraje jinak než nová, to je slyšet dost, takže jen jako nouzovka.
Teď mě napadla prasárna: Známému se zdálo tlusté E moc hlasité, tak mu tam dát bronzové z akustiky.
Teď mě napadla prasárna: Známému se zdálo tlusté E moc hlasité, tak mu tam dát bronzové z akustiky.
Na base mám teďka natažené E a A ocelovky roundwound a D a G ocelovky hlazenky a naprosto mi to vyhovuje. Na spodky to má agresivitu, kterou ty hlazenky prostě nemaj a na vyhrávky jsem bez cvakání o pražce + se vyrovnala dynamika u slapu, ale je to asi také o náhodě, jak si sednou. Navíc jsem už potkal pár sad, které byly brutálně nevyvážené barvou i silou a naprosto nepoužitelné už z výroby.
Po několika letech, kdy jsem na své pokusy o hudbu vyměnil akustiku za elektriku, jsem při hledání opět našel článek http://www.music-store.cz/clanky/jak-sp ... out-struny. V příspěvcích jsem tenhle odkaz nenašel, tak ho přidávám.
Jak píše Jana, nejdřív je 2x odspodu obtočím, podržím pod dírkou a pak protáhnu zvenku a pevně rukou napnu (u nemotaných strun pak protáhnu podruhé), konec zahnu a ustřihnu na necelý centimetr.
Jak píše Jana, nejdřív je 2x odspodu obtočím, podržím pod dírkou a pak protáhnu zvenku a pevně rukou napnu (u nemotaných strun pak protáhnu podruhé), konec zahnu a ustřihnu na necelý centimetr.
celý to študovat nebudu, jen se připojuju - ztruna musí vést ke hmatníku z co nejnižšího místa, viz obr. 4. Když to vidim opačně, kleju. Na mechaniku pak působí zbytečná "páka".
Struny nezastřihávám, nechávám zatočené u mechanik. Když praskne na kobyle, dá se navázat a hrát dál.
Struny nezastřihávám, nechávám zatočené u mechanik. Když praskne na kobyle, dá se navázat a hrát dál.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)