Já Vermona MV 3kunec píše:Já začínal na Vermonu. Mám ji dodnes.
Sent from my iPad using Tapatalk
Jak si sestavit svůj zvuk?
Pravidla fóra
Re: Jak si sestavit svůj zvuk?
Já nedávno Soltona taky prodal. Šlapal jako hodiny celý léta. Ale nelituju. Změna je smrt, nebo tak nějak ...
Největší retro je ten Ibanez GE 601. Moje 1. krabka.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To já bohužel z více důvodů žádné osobní retro nemám. Moje el. hraní ( a pak i akustické ) se přerušilo před cca 33 letytorst píše:Já nedávno Soltona taky prodal. Šlapal jako hodiny celý léta. Ale nelituju. Změna je smrt, nebo tak nějak ...
Já velmi doufám, že se k takovým ubohým otřesně hrajícím sra*kám, jako bylo mé "osobní retro", už nikdy nebudu muset vrátit. Ani vzpomínat na to nechci, byla to hrůza a děs a dnešní mlaďoši si můžou jen gratulovat, že už to nemusejí zažívat - ač retronostalgici třeba namítnou, že mladí přicházejí o zážitky. Jenže ty zhovadilé zážitky s bizarními "aparaturami" nám všem předpřipravila KSČ a my starší jsme se to toho ho*vna narodili, ať komoušům hnáty shnijou. Vedle za hranicema si německý a rakouský kluci mohli hrát na Gibsony, Fendery a Marshally a my? Vole Vermona? Jolana? Solton? Tesla? Plus samodomo bastly, co mohly i zabít? Sorry - na tohle vzpomínat v dobrém prostě nejde.
První NORMÁLNÍ aparát, t.j. dlouhodobě spolehlivý, dobře hrající a dobře vypadající, který jsem si koupil - na splátky v hudebninách na Jungmanňáku - byl 50W zesik Peavey Classic. Což se mi boužel poštěstilo až v 1995. No a pak už to bylo jen lepší a už nějaký čas mám gear, o kterém se mi tehdy nesnilo ani v nejvlhčích snech.
No a abych radši něco napsal k tématu "Jak sestavit svůj zvuk":
Pořídit co nejlepší kytaru a co nejlepší aparaturu, jakou člověku finance dovolí.
(samozřejmě se selským rozumem)
První NORMÁLNÍ aparát, t.j. dlouhodobě spolehlivý, dobře hrající a dobře vypadající, který jsem si koupil - na splátky v hudebninách na Jungmanňáku - byl 50W zesik Peavey Classic. Což se mi boužel poštěstilo až v 1995. No a pak už to bylo jen lepší a už nějaký čas mám gear, o kterém se mi tehdy nesnilo ani v nejvlhčích snech.
Pořídit co nejlepší kytaru a co nejlepší aparaturu, jakou člověku finance dovolí.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 5.05.2017 13:59, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
mám už po těch letech k normalizaci a KSČ výrazně jinej vztah než v listopadu 1989. :-/ A k tehdejším aparátům a nástrojům taky. Jo, a PV Classic 50 jsem chvíli taky měl, ale prodal jsem . Nějak vrčel (lampy na ležato ?). Dlouhodobě spolehlivý byl právě ten Solton . Ale je to ode mne trochu provokace (má oblíbená disciplína), kašlem na to ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To Cherreda: ne, že bych z té doby byl nějak unešenej...ale zase jsem si všeho vážili....že vůbec hrajeme. Moje Jolana Star V byla pro mě něco, jako dneska ten Fender
A když nám zřizovatel koupil Vermony !!!! 
Jinak k tématu : Souhlas s Cherredou, koupit to nejlepší na co člověk finančně dosahne a hrát . Pokud člověk neudělá tón, který se mu líbí na holém aparátu, krabičky a jiné oblbováky ho nespasí. Alespoň to je poznatek "staršího člověka",který se ke kvalitnímu vybavení dostal až v 50 letech
Jinak k tématu : Souhlas s Cherredou, koupit to nejlepší na co člověk finančně dosahne a hrát . Pokud člověk neudělá tón, který se mu líbí na holém aparátu, krabičky a jiné oblbováky ho nespasí. Alespoň to je poznatek "staršího člověka",který se ke kvalitnímu vybavení dostal až v 50 letech
Už podruhé tady padlo "to nejlepší na co finančně dosáhne".
S tím úplně nesouhlasím. V mém případě bych měl příliš drahou aparaturu na to co potřebuji a strach o její stav, vzhled a odcizení, by přebíjel těch pár skvělých okamžiků, kdy hrajeme s kapelou (nyní velmi střídmě). A svědomí by mě žralo, že jsem v tom utopil víc peněz, než je zdrávo
a styděl bych se komukoli říct, kolik mi v tom plave.
Už jsem taky za těch asi 11? let co hraju poznal, že to není jen o výbavě. Ale i to co s ní člověk svede. Kolik jsem již (a vy jistě taky) zažil kapel co měly aparáty a vybavčo za těžké sta-až-desetitisíce, mesiny, stacky, ESPčka, a pak na pódiu stejně zněli nevalně... Zato jsem taky zažil pár kapel, co měli nevalný gear, ale svedli znít špičkově
Myslím, že určitá rozumnost tomu svědčí. Alespoň u mě. U toho co mám se alespoň nebojím to někomu půjčit na koncertě, vozit to bez kejsů a mít to v neprofesionální sdílené zkušebně..
S tím úplně nesouhlasím. V mém případě bych měl příliš drahou aparaturu na to co potřebuji a strach o její stav, vzhled a odcizení, by přebíjel těch pár skvělých okamžiků, kdy hrajeme s kapelou (nyní velmi střídmě). A svědomí by mě žralo, že jsem v tom utopil víc peněz, než je zdrávo
Už jsem taky za těch asi 11? let co hraju poznal, že to není jen o výbavě. Ale i to co s ní člověk svede. Kolik jsem již (a vy jistě taky) zažil kapel co měly aparáty a vybavčo za těžké sta-až-desetitisíce, mesiny, stacky, ESPčka, a pak na pódiu stejně zněli nevalně... Zato jsem taky zažil pár kapel, co měli nevalný gear, ale svedli znít špičkově
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
MIran:
A Fendera by sis tehdy nevážil?
A "zřizovatel"... proboha, co to bylo za komančů za zvěrstvo? SSM?
Radši nechci vědět.
Jak píše tosrt - kašlem na to, je to pryč.
Demilich:
Správné upozornění - doplnil jsem do své "skvělé rady" výše "selský rozum"
, bez něj to samozřejmě nejde...
A Fendera by sis tehdy nevážil?
Demilich:
Správné upozornění - doplnil jsem do své "skvělé rady" výše "selský rozum"
| Cruel YT | Cruel sptf
100% souhlas s Demilichem !
To honění se za zvukem a kvalitou mě už pustilo. Jak říkal Hladík : Když máš co vyjádřit, stačí ti k tomu i POD.
To honění se za zvukem a kvalitou mě už pustilo. Jak říkal Hladík : Když máš co vyjádřit, stačí ti k tomu i POD.
Od Hladíka,to beru..torst píše:100% souhlas s Demilichem !
Tak Fendera bych si vážil......kdybych na něj měl.Nevím jak Ty, ale pro mě byla i ta Jolana skoro nedosažitelná . A když jsem začal sám vydělávat, měl jsem jiné starosti, než utrácet za drahou kytaru.cherreda píše:MIran:
A Fendera by sis tehdy nevážil?A "zřizovatel"... proboha, co to bylo za komančů za zvěrstvo? SSM?
Radši nechci vědět.
Jak píše tosrt - kašlem na to, je to pryč.
![]()
Demilich:
Správné upozornění - doplnil jsem do své "skvělé rady" výše "selský rozum", bez něj to samozřejmě nejde...
Zřizovatel..zase nevím jak jsi to měl Ty, ale my byli rádi za každého, kdo pomohl ....místnost na zkoušení, peníze ..zapůjčení aparatury. Byli to všechno slušní lidé a komunisty to nemělo nic společného, prostě pomohli. Jak píšeš , zaplať pánbůh že je to pryč, ale spoustu věcí s komunisty nesouvisí.
Jinak moje věta " na co finančně dosahneš" byla směřována rozumným lidem....vždy budou tací, kteří si nakoupí nesmyslnou výbavu jen pro to, že mají peníze.
tehdy jste byli vděční za každého. Rádi za každého jste až dnes.
moje současná pokojová sestava :