Koncový zesilovač pro Zoom G3
Pravidla fóra
Ahoj,
přemýšlím o změně mé sestavy na zkoušky a koncerty, chtěl bych to udělat tak, že preampy bych si simuloval přes Zoom G3 (samozřejmě bez simulace repra) a posílat signál do koncového zesilovače a od něj do 112 bedny, vím že by koncový zesilovač šel vyřešit zapojením do returnu efektové smyčky nějaké hlavy/komba ale chtěl bych to mít tak, jak popisuju
máte osobně někdo zkušenosti s tímto, případně jaký koncový zesík byste doporučili? jedná se především o malé a středně velká podia
přemýšlím o změně mé sestavy na zkoušky a koncerty, chtěl bych to udělat tak, že preampy bych si simuloval přes Zoom G3 (samozřejmě bez simulace repra) a posílat signál do koncového zesilovače a od něj do 112 bedny, vím že by koncový zesilovač šel vyřešit zapojením do returnu efektové smyčky nějaké hlavy/komba ale chtěl bych to mít tak, jak popisuju
máte osobně někdo zkušenosti s tímto, případně jaký koncový zesík byste doporučili? jedná se především o malé a středně velká podia
Re: Koncový zesilovač pro Zoom G3
Přesně takhle jsem to dělal ve své původní kapele, jen místo G3 jsem použil G1on. Ale to je detail.
Také jsem přemýšlel o nějakém lamp. racku, ale ty většinou bývaj stereo a kdo to využije ? A stojeji snad víc než hlava. Takže - jak píšeš - nechal jsem si Engl Thunder a hrál do Return, prostě do koncáku. Spokojenost maximální a když si zapomeneš efekt nebo se něco podělá, máš v záloze komplet hlavu. Dnes bych si možná na tu funkci pořídil nějakého Randalla. Ano, je to trochu pitomý, že ten preamp se tam žhaví zbytečně, ale můžeš zkusit třeba vyndat malé lampy, když tě to nervuje.
Také jsem přemýšlel o nějakém lamp. racku, ale ty většinou bývaj stereo a kdo to využije ? A stojeji snad víc než hlava. Takže - jak píšeš - nechal jsem si Engl Thunder a hrál do Return, prostě do koncáku. Spokojenost maximální a když si zapomeneš efekt nebo se něco podělá, máš v záloze komplet hlavu. Dnes bych si možná na tu funkci pořídil nějakého Randalla. Ano, je to trochu pitomý, že ten preamp se tam žhaví zbytečně, ale můžeš zkusit třeba vyndat malé lampy, když tě to nervuje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jo super, hrat z multaku do koncaku kvalitni hlavy
k takove krabce nejaky pedalovy zesik, miniaturni reseni
http://www.ehx.com/products/44-magnum
http://amtelectronics.com/new/amt-tubecake-tc-3/
neco ted chysta i Mooer
k takove krabce nejaky pedalovy zesik, miniaturni reseni
http://www.ehx.com/products/44-magnum
http://amtelectronics.com/new/amt-tubecake-tc-3/
neco ted chysta i Mooer
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
K čemu bude ten zesilovač sloužit na koncertech? Jako odposlech, nebo jako součást zvukového řetězce?
Jestli budeš ke zvukařovi odbočovat už za preampem, chce to nějaký kvalitní řašení simulace beden. (A to impulzní -> třeba AMT pangaea). Pak už je to v podstatě jedno, ber nějakou kvalitní aktivku (např. RCF art 310 by měla v klidu stačit). Nebo jestli máš už nějaký box, tak ten hyenikův magnum apod. by mohly být taktéž řešení. Nebo třeba kutilská lowcost inspirace od basáků; 100W velikosti dvou krabek cigár: http://baskytara.com/topic15508-100w-ze ... kapsy.html
Pokud to má být součást zvuku, sáhnul bych po nějakém malém lampovém koncáku. (např. slovenský výrobce Gerhat by se nechal ukecat k výrobě, za podle mne rozumné peníze. 60W nabízí za 280 éček) Výkon dle muziky kterou hrajete.
Jestli budeš ke zvukařovi odbočovat už za preampem, chce to nějaký kvalitní řašení simulace beden. (A to impulzní -> třeba AMT pangaea). Pak už je to v podstatě jedno, ber nějakou kvalitní aktivku (např. RCF art 310 by měla v klidu stačit). Nebo jestli máš už nějaký box, tak ten hyenikův magnum apod. by mohly být taktéž řešení. Nebo třeba kutilská lowcost inspirace od basáků; 100W velikosti dvou krabek cigár: http://baskytara.com/topic15508-100w-ze ... kapsy.html
Pokud to má být součást zvuku, sáhnul bych po nějakém malém lampovém koncáku. (např. slovenský výrobce Gerhat by se nechal ukecat k výrobě, za podle mne rozumné peníze. 60W nabízí za 280 éček) Výkon dle muziky kterou hrajete.
Naposledy upravil(a) José dne 23.05.2017 8:55, celkem upraveno 1 x.
Chtěl bych to mít jako součást zvukového řetězce
Jose : Podle toho co píše tazatel, tak tyhle odbočky, simulace beden nepožaduje. Jen koncák pro "preamp" ZOOM.
Hyenik : Ty mini zesíky jsou fajn, ale ten tranzistor nebude hrát dobře. Osobní zkušenost. Kámoš měl rack 1U Valvestate a děs ! Jedině ten Bluguitar AMP1 s pidilampou. Ten je fakt povedenej (jako koncák !).
Hyenik : Ty mini zesíky jsou fajn, ale ten tranzistor nebude hrát dobře. Osobní zkušenost. Kámoš měl rack 1U Valvestate a děs ! Jedině ten Bluguitar AMP1 s pidilampou. Ten je fakt povedenej (jako koncák !).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
říká torst, po jediné zkušenosti s nejsračkovějším aparátem všech dobtorst píše: ten tranzistor nebude hrát dobře.
brli hleda pro sebe konkretni reseni, nametu dostal dost, a ted stejne bude muset vyzkouset, co vyhovuje primo jemu.
PS: mít jako hlavní zvuk plastový multak prohaneny lampovou hlavou je blbost zase podle me.
Náhražku používam abych ušetřil prostor, hmostnost a měl to jednodušší.
Když už mi tam stojí Thunder, tak proč nehrát na něho?
PPS: to AMT je Pangaea
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Ad Hyenik: Díky za opravu, nějak jsme se přepsal. Pandora je od Korgu a nebude ideálním řešením. Přepíšu to v původním příspěvku aby to nemátlo..
Hyenik si dal k snídani o jednoho Redbulla víc a je zas pěkně rozjetej ! Musím opatrně, abych nedostal zas nakládačku ! :-E
Výhoda plastovýho ZOOMa do lamp. konce spočívá v tom, že můžes přešlápnutím měnit Engla za Marshalla či Mesu. Někdo na to samé použije moduly MTS (Salvation mods), jinej krabku za litr. :-/ Ale vážně : Samozřejmě, že ty simulace nejsou 100%, ano, je to často kompromis, buďme realisti. Nicméně ZOOM se v té "pravdivosti" dostal hodně daleko (nejdál po Kemperu a Fractalu Axe-FX?). Další výhoda je, že můžeš zařadit další efekty (modulace, echa), aniž bys musel tahat kabely z a do smyčky. A dále: Můžeš to samé provozovat na jiném (půjčeném) apci s Returnem. Svoje geniální presety preampů si uložíš a kdyš ti mulťák někdo čajzne, nahraješ je snadno do jiného kusu. A td.
Nevýhody jsou evidentní. Vše je uložené, nemáš k dispozici knoby pro "rychlou ruku", i když u G3 by i to bylo možné. A jistě, tu rezevovanost vůči digitálu a lásku k analogu naprosto chápu, ať už jí zpochybní jakýkoli srovnávací test.
Pokud jde o mé zkušenosti s tranzist. konci, krom Valvestata a Bluguitar jsem testnul i Peavey Transtube. Ten je hodně kvalitní, nestovnatelný s Valvest., ale ta rezerva je tam pořád slyšet, lampa to není. Jsou tři aparáty dost na to, abych mohl napsat názor bez obav z újmy na zdraví?
Výhoda plastovýho ZOOMa do lamp. konce spočívá v tom, že můžes přešlápnutím měnit Engla za Marshalla či Mesu. Někdo na to samé použije moduly MTS (Salvation mods), jinej krabku za litr. :-/ Ale vážně : Samozřejmě, že ty simulace nejsou 100%, ano, je to často kompromis, buďme realisti. Nicméně ZOOM se v té "pravdivosti" dostal hodně daleko (nejdál po Kemperu a Fractalu Axe-FX?). Další výhoda je, že můžeš zařadit další efekty (modulace, echa), aniž bys musel tahat kabely z a do smyčky. A dále: Můžeš to samé provozovat na jiném (půjčeném) apci s Returnem. Svoje geniální presety preampů si uložíš a kdyš ti mulťák někdo čajzne, nahraješ je snadno do jiného kusu. A td.
Nevýhody jsou evidentní. Vše je uložené, nemáš k dispozici knoby pro "rychlou ruku", i když u G3 by i to bylo možné. A jistě, tu rezevovanost vůči digitálu a lásku k analogu naprosto chápu, ať už jí zpochybní jakýkoli srovnávací test.
Pokud jde o mé zkušenosti s tranzist. konci, krom Valvestata a Bluguitar jsem testnul i Peavey Transtube. Ten je hodně kvalitní, nestovnatelný s Valvest., ale ta rezerva je tam pořád slyšet, lampa to není. Jsou tři aparáty dost na to, abych mohl napsat názor bez obav z újmy na zdraví?
Naposledy upravil(a) torst dne 23.05.2017 13:10, celkem upraveno 1 x.
Moje první příspěvky na tomto fóru byly na podobné téma. Tenktát jsem hledal něco k L6 X POD XT Live. Měl jsme dlouho těžkej lampovej konec, poté jsem na bazaru ulovil trenzistorový konec od Rocktronu. Nehrál úplně blbě.
Sent from my iPad using Tapatalk
Pokud brli95 zůstane samojediný kyatrista na podiu, bude to ok.
A v tomto případě bych lampáč úplně vynechal a zrealizoval sestavu Zoom + AMT Pangaea + plastová aktivka.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tahle legenda má tuhý kořínek a sám jsem ji dlouho přiživoval. Ale je to myslivecká latina jako spoustu věcí. (Mého Engla smáznul kámoš noname tranďákovou hlavou). Tak jsem si koupil taky tranzistor (Peavey). Mezi tím kámoš pořídil kopii JCM800 a nikdo nikoho nemaže. Bubeník nás okřikuje a tlumí oba. Co ta o šípkové Růžence ?cherreda píše:pokud brli95 má či někdy bude mít za spoluhráče kytaristu s kvalitní celolampou, tak ten ho na podiu v podstatě vygumuje, i kdyby toho Zooma posílal do nejlepšího lampáče světa.
![]()
P.S.: Bude to asi tím, že všechny ty digi bzíkátka měly nesmyslně vykuchaný středy, takže se nemohly prosadit. Nové ZOOMy tím už netrpěji.
Bez osobních zkušeností
Hotone Mojo Diamond :Kytarový mikro zesilovač s výkonem 5 W modelován podle zesilovače Fender Tweed Zesilovač má jeden kanál a je ovládán třípásmovým ekvalizérem a potenciometry Gain a Volume. Umožňuje připojení reproboxu s různou impedancí (4-16 Ohmů), zapojení sluchátek pomocí 3,5 mm jack vstupu pro tiché cvičení, a hudebního přehrávače, nebo jiného zařízení pomocí AUX jack vstupu.

Mooer Baby Bomb 30W: To je celkem novinka, nevím jak je dostupný, ani kolik stojí.

Mooer Little Monster BM (Fender Bassman)
Extreme tiny all-tube guitar amplifier head, Normal/Bright channel select, Thin/Mellow tone controls, Gain and Volume controls, 8Ω/16Ω speaker out select, Power Output:5 Watts , Preamp Tube: ECC83 (12A X 7) x1, ECC81 (12AT7) x1, Power Tube: 6V6GT x 1, cenu nevím

Něco od čínských soudruhů: Biyang Wangs VT-1H AMP
Power: 1 Watt
Pre-AMP Tubes: 1.5x12Ax7/ECC83
Power AMP Tubes: 0.5x12Ax7/ECC83, 1x12AU7/ECC82
Channel: Single Channel
Adjust: Volume and Tone
Output: 8 ohm/ 16 ohm
Input Voltage: 110V/ 220V
https://www.aliexpress.com/item/Electri ... 02729.html
QUILTER LABS Tone Block 200: Hodně na lidmi Gear Page používaný a doporučovaný. U nás asi těžko sehnatelný.

Nebo novinka od Voxu Vox MV50 Clean: Ultra-lehký a kompaktní pololampový kytarový zesilovač - model Clean. I přes malé rozměry poskytuje zesilovač výkon až 50 W. O kvalitu zvuku se starají nefalšované analogové obvody, včetně revoluční Nutube technologie, která nabízí zcela autentický zvuk lampového zesilovače. Model Clean je čistý a nezkreslený. MV50 dále nabízí spolehlivý a účinný koncový zesilovač třídy D navržen speciálně tak, aby byl maximálně kompatibilní s unikátními obvody MV50. Cca 6,5t

https://kytary.cz/vox-mv50-clean/HN170679/
Hotone Mojo Diamond :Kytarový mikro zesilovač s výkonem 5 W modelován podle zesilovače Fender Tweed Zesilovač má jeden kanál a je ovládán třípásmovým ekvalizérem a potenciometry Gain a Volume. Umožňuje připojení reproboxu s různou impedancí (4-16 Ohmů), zapojení sluchátek pomocí 3,5 mm jack vstupu pro tiché cvičení, a hudebního přehrávače, nebo jiného zařízení pomocí AUX jack vstupu.

Mooer Baby Bomb 30W: To je celkem novinka, nevím jak je dostupný, ani kolik stojí.

Mooer Little Monster BM (Fender Bassman)
Extreme tiny all-tube guitar amplifier head, Normal/Bright channel select, Thin/Mellow tone controls, Gain and Volume controls, 8Ω/16Ω speaker out select, Power Output:5 Watts , Preamp Tube: ECC83 (12A X 7) x1, ECC81 (12AT7) x1, Power Tube: 6V6GT x 1, cenu nevím

Něco od čínských soudruhů: Biyang Wangs VT-1H AMP
Power: 1 Watt
Pre-AMP Tubes: 1.5x12Ax7/ECC83
Power AMP Tubes: 0.5x12Ax7/ECC83, 1x12AU7/ECC82
Channel: Single Channel
Adjust: Volume and Tone
Output: 8 ohm/ 16 ohm
Input Voltage: 110V/ 220V
https://www.aliexpress.com/item/Electri ... 02729.html
QUILTER LABS Tone Block 200: Hodně na lidmi Gear Page používaný a doporučovaný. U nás asi těžko sehnatelný.

Nebo novinka od Voxu Vox MV50 Clean: Ultra-lehký a kompaktní pololampový kytarový zesilovač - model Clean. I přes malé rozměry poskytuje zesilovač výkon až 50 W. O kvalitu zvuku se starají nefalšované analogové obvody, včetně revoluční Nutube technologie, která nabízí zcela autentický zvuk lampového zesilovače. Model Clean je čistý a nezkreslený. MV50 dále nabízí spolehlivý a účinný koncový zesilovač třídy D navržen speciálně tak, aby byl maximálně kompatibilní s unikátními obvody MV50. Cca 6,5t

https://kytary.cz/vox-mv50-clean/HN170679/
Hlavně se nerozčiluj, to bych nerad.torst píše:Tahle legenda má tuhý kořínek a sám jsem ji dlouho přiživoval. Ale je to myslivecká latina jako spoustu věcí. (Mého Engla smáznul kámoš noname tranďákovou hlavou). Tak jsem si koupil taky tranzistor (Peavey). Mezi tím kámoš pořídil kopii JCM800 a nikdo nikoho nemaže. Bubeník nás okřikuje a tlumí oba. Co ta o šípkové Růžence ?cherreda píše:pokud brli95 má či někdy bude mít za spoluhráče kytaristu s kvalitní celolampou, tak ten ho na podiu v podstatě vygumuje, i kdyby toho Zooma posílal do nejlepšího lampáče světa.
![]()
P.S.: Bude to asi tím, že všechny ty digi bzíkátka měly nesmyslně vykuchaný středy, takže se nemohly prosadit. Nové ZOOMy tím už netrpěji.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tady někdo nabízí Rocktron Velocity 100 za 3500,- v krásném stavu - to mi připadá fér a k tomu Zoomu tak akorát cenově i kvalitativně:brli95 píše:Ahoj,
https://hudebnibazar.cz/rack-rocktron/ID99063/
To nadělá muziky ažaž, případně při dokoupení ještě jednoho 1x12" boxu pro "větší než malá" podia to už je pěkně univerzální aparátek.
| Cruel YT | Cruel sptf
Přesně ten jsem měl, jak zmiňuji výše. Hodně universální konec, který se rozumí dobře právě se simulacemi
Naposledy upravil(a) kunec dne 24.05.2017 18:04, celkem upraveno 2 x.
No fuj, na iPadu není tezaurus? 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Pavel K.: Pěkná paleta, ale kolega hledá koncák pro zkušebnu a pódium. Takže aspoň 50W (v lampě)a vstup do power amp, ne přes preamp.
cherreda: chápu, beru, rozumim.
Velocity: To je tranďák, že ? Neznám, ale zas to stereo..., kdo to využije? Jedině když jsou v kapele 2 kytaristi, že by každej obsadil půlku. Bez legrace!
cherreda: chápu, beru, rozumim.
Velocity: To je tranďák, že ? Neznám, ale zas to stereo..., kdo to využije? Jedině když jsou v kapele 2 kytaristi, že by každej obsadil půlku. Bez legrace!
Omlouvám se, začetl jsem se do reakcí a samotná otázka mi utekla
Souhlas s rackovým zesíkem, asi ideální řešení.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To velocity hraje, ale je to přesně jak píše chereda, jakýkoliv lampový konec hraje o hodně líp. Není tak placatý a neztrácí se. Nejde o samotnou hlasitost, ale spíš ty frekvence, resp. harmonické kmitočty. Kolega měl JMP-1, velocity a mesa box a ať s tím kroutil jak chtěl, v kapele to moc nelezlo. Koupil mesu 50/50 a bez jakéhokoliv štelování to hrálo. Náhodička? Nemyslím si.
Moje poslední osobní zkušenost, v podstatě shodná s tím, co pišu nahoře, je s powered Kemperem,l. Je to 600W Class D a umí hrát nahlas, ale jak jsme začli hrát celá kapela, mohl jsem si ukroutit ruce a pořád jsem se dobře neslyšel. Zapojil jsem se do 50W lampy a voila, alles gutte.
Sem tam se dá ulovit 50 W konec kolem 5 tisíc, a teď tam myslim zrovna jeden je.
Moje poslední osobní zkušenost, v podstatě shodná s tím, co pišu nahoře, je s powered Kemperem,l. Je to 600W Class D a umí hrát nahlas, ale jak jsme začli hrát celá kapela, mohl jsem si ukroutit ruce a pořád jsem se dobře neslyšel. Zapojil jsem se do 50W lampy a voila, alles gutte.
Sem tam se dá ulovit 50 W konec kolem 5 tisíc, a teď tam myslim zrovna jeden je.