Footswitch

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fořt

Re: Footswitch

Příspěvek od Fořt »

Tak fajn, tzn. nebude uvnitř spec. elektronika. Ale skoro bych se vsadil, že to budou tlačítka (non-latching, momentary), což u toho Marshalla nejsou. To poznáš tak, že když přerušíš zkratování, tak nedojde k přepnutí. Musel bys provést opětovné zkratování. Pak bych bral tu Widaru s tlačítky, nebo třeba nějaký levný tlačítkový 2switch, třeba nějaké Bespeco, vypadají podobně jako ten Behringer, a mělo by tam být uvedeno, že jde o tlačítka, ne přepínače.
Navíc, ta Widara je levnější, jde ti snad o logo Marshall? :wink: Stejně je dělají v Číně, Widara je aspoň domácí firma ...
shadowraider

Příspěvek od shadowraider »

Funguje to tak, že když to zkratuju jenom krátkýn dotykem, tak se to přepne, pokud to u sebe podržím (1-2 sekundy) tak se zapne ladička (to je funkce komba). Jde mi vlastně jenom o přepínání kanálů, neposlouží teda normální jednotlačítkový?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No pokud ti stačí tyhle 2 funkce, tak asi stačí 1tlačítkový. Ale pokud jsou tam další funkce ovládané 2. tlačítkem, proč je nevyužít, třeba i do budoucnosti? Takový cenový rozdíl už to nebude. Každopádně potřebuješ tlačítkový, ne přepínačový, takže ten Marshall ne. Nechci vypadat jako nějaký nastrčený dealer Widary, to fakt nejsem, ale lidi tady na fóru s ní mají dobré zkušenosti, i se vstřícností při individuálních požadavcích. Mechanicky to vypadá robustně, de facto je to stejná krabička jako u těch Marshallů apod.
shadowraider

Tak když je potřeba normální jednotlačítkový, tak to si zvládnu udělat i vlastní a prakticky zadarmo
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To samozřejmě jo, ale kdybych měl kupovat mechnicky odolné tlačítko a krabičku, kabel, jack, tak si nejsem jistý, zdy by se mi s tím chtělo dělat. Footswitch k SCXD jsem byl nucen si udělat, protože ho dlouhou dobu nikde neměli, a pak jsem ten obvůdek stejně využil ve spojení s přepínači na G Lab kontroleru. Ale je fakt, že první true bypass lištu jsem si bastlil sám, i když do krabice z marshallsjého footswitche. I tak to vyšlo asi levněji než od p. Smrčky (kde bych navíc musel čekat), ale kdybych si měl počítat práci při svém šnečím tempu, nedoplatil bych se ...
shadowraider

tak nemusíš kupovat nic extra, prakticky ti stačí

takovýhle tlačítko na zvonek Obrázek

kabel, který doma mám vždy a 3,5mm jack není žádný problém splašit, jediný co koupím bude to tlačítko za 25 korun :)

jako nic vzhledově nadupanýho nepotřebuju, hlavně ať to splní účel
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Zdravím,

koukal jsem na youtube a zjistil jsem že se dá footswitch udělat doma a to asi za pár peněz. Mám 2 kanál Behringer GMX 212 V-tone (http://www.behringer.com/EN/Products/GMX212.aspx) a nevím jak to tam je přesně zařízený,třeba podlle tohohle videa: https://www.youtube.com/watch?v=vkAQt6rggvk potřebuju jen 3 součástky což mi přijde docela divný. Pokud s tím máte nějaké zkušenosti budu rád když se podělíte ;-).
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Záleží, co všechno chceš ovládat. U tohoto komba se dá externím nožním spínačem ovládat kanál a efekt - viz popis:
TIP = CHANNEL
RING = EFFECT
Externí nožní spínač je v podstatě tlačítko, které k sobě spíná dva dráty. Takže si to můžeš vyrobit sám.
Mnohem více dalších parametrů se dá ovládat MIDI ovladačem.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahoj, potreboval by som nejak nedeštruktívne (teda bez nejakého trvalého prerušenia kontaktu a pod.) deaktivovať alebo odstrániť prepínač na reverb na footswitchi ku kombu Laney LV100, myslím že to je typ Laney FS2. V zápale hry alebo opitosti sa mi často stáva, že ho nechtiac zopnem, footswitch nemá ani kontrolku, takže si stav ani neviem opticky odkontrolovať. Da sa to napríklad že vyšróbovať zvonka alebo bude to treba rozobrať? Alebo zredukovať kábel iba na TR?
Vďaka.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, samozřejmě, že to lze. Jednoduše odpájíš v jacku jeden ze "živých" vodičů buď "tip" nebo "ring" podle toho který chceš deaktivovat. Do footswitche přitom vůbec nemusíš lézt.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
JardaF93
Nový uživatel

Footswitch ke kombu Nux Mighty 50

Příspěvek od JardaF93 »

Zdravím kolegy muzikanty, potřeboval bych jednu radu.Přes eshop jsem si objednal footswitch Nux MP-1.Dle ujištění prodejce měl být použitelný i k mé verzi kombu.Bohužel doma jsem zjistil, že jde zapojit pouze přes optický kabel.Na netu jsem jiný pedál k tomuhle kombu nenašel, tak bych potřeboval vědět, jestli existuje nějaká vhodná alternativa, nebo jestli je možné ho s kombem i tak nějak propojit(vstup na kombu je klasický 6.3.
Děkuji každému za radu
Odkaz na pedál https://www.muziker.cz/nux-mp-1
Odkaz na kombo https://www.muziker.cz/nux-mighty-50
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

1) tomu prodejci bych to otřískal o hlavu
2) zklamu tě, tohle není optický kabel
3) v manuálu ke kombu na straně 6 máš uvedeno, že je potřeba mít FS s TS nebo TRS jackem. Z obrázku k zakoupenému FS je patrné, že jack konektor nemá. Takže za zbrklost se holt platí, no :(.
4) tohle by mělo fungovat: https://kytary.cz/vox-vfs-2/HN021580/. Jeden switch přepíná preset nahoru, druhý preset dolů. Případně nějaký jednotlačítkový switch s TS jackem, který bude mezi presety cyklovat jedním směrem.
torst

Příspěvek od torst »

vrať v 10 denní lhůtě.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“