Zlozvyky na kytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

čus po delším pozorování sem zjistil že bez podlamování nic nezahraju :lol: ale jako jak tu někdo zmiňoval že to omezuje v rychlosti tak sem si jistý že mě to nějak neomezuje 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jistý si být můžeš, ale každopádně je to naprosto neperspektivní si říct "mě to neomezuje, tak to můžu dělat" :-)

(fakt tě to omezuje)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

MacaFCB píše:čus po delším pozorování sem zjistil že bez podlamování nic nezahraju :lol: ale jako jak tu někdo zmiňoval že to omezuje v rychlosti tak sem si jistý že mě to nějak neomezuje 8)
za pár měsíců si můžeme jít popovídat o tvém zdravotním stavu...tý ruce to ale vůbec nedělá dobře...
Die Hard or Die Home
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já osobně mám tak (ne)ohebné klouby, že to prostě nedovedu takže tak ani nehraju. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S podlamováním jde opravdu o to, že si koleduješ o solidní zdravotní problémy. Proto bych se to přeučil. Navíc tvrzení, že tě něco neomezuje je silně odvážné. Ted tě to možná neomezuje, ale pokud se budeš chtít v hrqaní posunout někam dál, začně tě to omezovat...

Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsem si často číkal, když jsem začínal, že to a to je jedno, že se mi tak hraje dobře, ale později jsem přišel, že mě z něčeho začíná bolet ruka, že kvůli tomu něco nezahraju. A přeučovat se až když zjistíš, že něco děláš špatně, to už je pozdě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McFish

Příspěvek od McFish »

Já mám tak velký ruce a prsty, že kdybych je podlamoval tak mam bříško prstu přes 3 struny :D. Jinam jako smrťák mám neohebný klouby :lol:
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Nero píše:Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsem si často číkal, když jsem začínal, že to a to je jedno, že se mi tak hraje dobře, ale později jsem přišel, že mě z něčeho začíná bolet ruka, že kvůli tomu něco nezahraju. A přeučovat se až když zjistíš, že něco děláš špatně, to už je pozdě...
Zas tak bych to nehrotil, hraješ přece dál, ne?
Vždycky se něco dá přeučit, s většíma nebo menšíma obtížema (pokud jde jen o hru a ne o trvalé poškození těla)
A fakt je, že některý věci se prostě člověk MUSÍ přeučit až ve chvíli, kdy mu začnou překážet (nebo bude nadávat a hledat důvody proč jsou ostatní lepší než on)
Die Hard or Die Home
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 14.11.2011 15:16, celkem upraveno 1 x.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Všechno se dá časem přeučit.Já se přeučoval držení trsátka třikrát sem ho měnil a teď taky trochu víc vystrčit palec kvůli umělejm flažoletům :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

ja mam právě až moc ohebné klouby a jinak to nejde :lol: a kombinací ukazovak,prsteníček,malíček bych se nikdy nenaučil 8) zatím stím problémy nemam, ale jako zas hodně ty prsty nepodlamuju navíc podlamuju jen malíček při power akordech,ale zas budu mít Ibanez RG321 a tam by měl být dohmat o něčem jinem takže to bude jen lepší 8)
Ramms+ein 4ever!!!
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

a) nevim co s tim má co dělat dohmat.... b) nevim, co je tak těžký na složení(ukazováček.prsteníček,malíček)
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maca - neměl si mít náhodou na vánoce Cort evel K6? Kde jí máš?

MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

měl sem míz cort evl z-6 ,, ale místo toho sem si vybral Playstation 3 a měl sem 2 měsíční pauzu a teď sem dostal zase prachy a kupuju si Ibanez už jen čekam až ji dostanou do hudebnin a du pro ni.... myslím že dohmat a jumbo pražce na to maj vliv ne? nemusíš to tolik mačkat :!: :?: jako neni se to těžke naučit ale ja nepatřím mezi muší váhy a tudíš nemam nejtenčí prsty :lol:
Ramms+ein 4ever!!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Ach to podlamování. Už je to zase tady. No můj názor je celkem jednoznačnej:
Obrázek

Hádejte kdo je na fotce. Ano správně, a když to dělá i on, tak bych řekl že mi to nebude překážet pokud budu chtít svojí hru na kytaru posunout "někam dál". :wink:

MacaFBC: wow jaký máš PSN ID?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
McFish

Příspěvek od McFish »

No tak ale Jimmy nejn zrovna dobrej příklad. Z nichoho z nás asi Jimmy nebude. A nevíš jestli ho to neomezovalo, třeba by bez toho hrál ještě líp :wink: :D
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

McFish píše:No tak ale Jimmy nejn zrovna dobrej příklad. Z nichoho z nás asi Jimmy nebude. A nevíš jestli ho to neomezovalo, třeba by bez toho hrál ještě líp :wink: :D
Jimi, je to Jimi...to je jak Jirka a Jyřýček (bicař z N.V.Ú.).

Já si myslím že když to Hendrix dělal tak sral na zdraví :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

taky nepatřím k muší váze, mám dost velkou ruku a snažím se hrát co nejprecizněji jak mě to učili v ZUŠ... hele, každýho to je věc, my tě varovali, hrej si jak chceš, ale pak si tu nestěžuj, MacaFCB :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

A je to tu zas :roll:
Stanley píše:Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové :evil:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nevím já nepodlamuju a sem za to rád možná ze začátku sem to chvíli dělal,ale rychle mě to pustilo :wink:

Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

naprosto souhlasim. Ale třeba takový Paul Gilbert podlamuje někdy prsty taky. Ale on to dělá z jiného důvodu...aby si rovnou podkládal vyšší strunu,kterou pak bude hrát. Mé doporučení:"Až budete hrát jako Paul Gilbert,..."
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“