BaCH
Pravidla fóra
Re: BaCH
Můžeš konkrétně - jaký z těch 50-60tých nebo CS jsi brousil a byl z 5 ks ? Jak tě znám, máš foto,ne ? Nejde o to, co většina pozná nebo nepozná. Většina lidí na kytaru neumí a nepozná G od C. Bavíme se o tom, co je lepší, co je špička " po které slintáme". My, co hrajeme.
( Jinak titul Auto roku u čtenářek Žena a život klidně vyhraje to modré)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
mě se líběj kytary z plexiskla. Tam vidíš hned, že je z jednoho kusu !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pravda je taka, ze zavisi od konkretneho kusu dreva. Pri tych jasenoch moze byt, ze dvoj az troj kus moze byt vhodnejsi. Multipiece telo je uplne v pohode, pokial je to dobre spravene.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
někde jsem čet, slyšel, že by se ty jednotlivé špalky měly slepovat tak, aby průběh letokruhů zhruba odpovídal, aby nešly vysloveně proti.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jednotlivé "špalky" spárovky se slepují tak, že se střídají levé a pravé strany. To se hodí spíše pod barvyu. Pokud je korpus jen ze dvou kusů, pak se to jistě dělá proto, že povrchovka je lazura či dokonce jen trasparentní lak, případně sunbearst. To bych slepil naopak tak, že bych dal kusy ku sobě stejnými stranami navrch a ještě si to naformátoval a slícoval tak, že by to bylo skorem zrcadlově (dokonale to samozřejmě nejde). Taková deska má samozřejmě sklon státi se "lavorem", což může teoreticky mírně ovlivnit ladění. V praxi bych se toho zas tolik nebál.
Obecně - jakýkoliv "top" korpus fixuje, měl by ale míti "protitah" v podobě spodního záklopu. ten se běžně nedělá, takže asi není tak důležitý.
Obecně - jakýkoliv "top" korpus fixuje, měl by ale míti "protitah" v podobě spodního záklopu. ten se běžně nedělá, takže asi není tak důležitý.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to bylo spíš takové marketingové přihřátí polívčičky než nějaký faktický závěr. U těch Fenderů věřim, že by se i u těch starých našla 5-ti kusová těla, ale standard to určitě nebyl. Imho olše je zvukově docela konzistentní, tak tam ty mnohokusy tolik nevadí.grock píše:Můžeš konkrétně - jaký z těch 50-60tých nebo CS jsi brousil a byl z 5 ks ? Jak tě znám, máš foto,ne ? Nejde o to, co většina pozná nebo nepozná. Většina lidí na kytaru neumí a nepozná G od C. Bavíme se o tom, co je lepší, co je špička " po které slintáme". My, co hrajeme.

Ano, tomu se říká laťovka, dokonce jsme v práci zrouna v těchto dnech podobné desky klížili. Smysl (a žádný jiný) je ten, že se dovnitř dá kdejaký bordel, který by jinak skončil v kamnech. To samé se dělá s přesílenými hranoly (na zakázky, kde zákazník vyžaduje pohledově dokonalý "trám"). Poskládá se sendvič. Hezké části fošny či kmene se dají na všechny pohledové strany, středy se sklíží ze zbytku (čti: z většiny kmene, kterou je nám líto vyhodit). Je to celkem košer. Konstrukčně, technicky.je to leckdy lepší než masiv. Bavíme se ale o stavební truhlařině či nábytku (v rámci naší firmy). Zde, na foru, se bavíme o hudebním nástroji.torst píše:foto: tomu už se říká "laťovka", ne?
Je to na každém, co si koupí.
Celkem dlouhou dobu uvažuji o tom že si ke své elektrice pořídím i levnou akustiku a narazil jsem na tuhle českou značku, tak by mě zajímalo jak jsou na tom jejich levné modely např. tenhle: http://www.bachmusik.com/bach-dc-70sed- ... tara_p2288
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jsme v sekci elektrických kytar, tak se zkus poptat v akustické sekci.
Třeba akusticke-kytary/kytara-zhruba-okolo-3500-t15742.html
Třeba akusticke-kytary/kytara-zhruba-okolo-3500-t15742.html