Upgrade zvuku Line6 Spider III 120

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jakub T.

Upgrade zvuku Line6 Spider III 120

Příspěvek od Jakub T. »

Ahoj muzikanti,
jsem spokojeným majitelem komba Line6 Spider III 120, nyni bych chtěl zvuk trošku obměnit (vylepšit). Už jsem uvazoval o koupi lampy, ale zadna za rozumny peniz neumi co Line6
Dá mi někdo radu co proto udělat. Uvazoval jsem nad nějakou šikovnou krabičkou, výměna reproduktoru... vic me nenapada.
Dekuji za tipy.
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 13.06.2017 7:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Gramatika...
Demilich

Re: Upgrade zvuku Line6 Spider III 120

Příspěvek od Demilich »

Hodilo by se, abys definoval tu disjunktní množinu věcí, které lampa nezvládá, Line6 ano a zároveň jsou pro tebe důležité. Na základě takových jasných parametrů ti pak zde někdo může poradit. :)

U lampy je důležité, že má prostě pro kapelu a prosazení se daleko vhodnější základní zvuk, na kterém se pak dá dále stavět - efekty atd..
Takže řekni do jakého stylu muziky to chceš, jaký rozpočet, kytara k tomu a tak.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

Prvotně se omlouvá za gramatiku, píši na mobilu :-(
1. nyní mám zapůjčený Hughes a Kettner 18w lampa, hraje krasne (clean) a je lehoučkej, ale potreboval bych Wah pedal, volume pedal, reverb, ...... Takhle mám vše v jednom kombu, jen mi chybí lampový zvuk
2. peníze, tady je to složitější, čekáme malý a opravuji byt, ale kdybych měnil kombo, tak toto prodám a neco doplatím, ale pochybuji, ze koupim (bazarove) neco solidního do 15,000,- aniz bych potreboval hromadu krabicek.
3. hrajeme takřka vše od plouzaku, pres rock az po punk. Ale rad využívám silné zkreslení s echem na sola.

Ted jsem objevil Line6 DT25, ale nemám s ním zkušenosti.

Ještě mě napadlo, co kdybych v kombu vyměnil 2x 10 za 1x 12, bylo by lehčí a zvuk byse taky měl zlepšit.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já bych doporučil Valvekinga kombo, to se dá sehnat kolem 6000kč a o němu multiefekt POD HD nebo třeba Boss GT. Vyměníš repro za V30 a máš kompaktní rig se vším co požaduješ.
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

bubucci píše:Já bych doporučil Valvekinga kombo, to se dá sehnat kolem 6000kč a o němu multiefekt POD HD nebo třeba Boss GT. Vyměníš repro za V30 a máš kompaktní rig se vším co požaduješ.
Děkuji​ mnohokrát, mrknu na to. ;-) Jinak, kytaru mám Ibanez SO7LTD, tam zvažuji koupi snímačů, ale je to dost peněz za nejistý výsledek. :-(
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

Inu, tak jsem se do toho zamotal víc než jsem chtěl :), mám vyhlídlýho valvekinga s pedálem Fender, pak už bych jen vyměnil to repro...
Pak jsem ještě objevil: Line6 DT25, ale to je trochu nad cenou kterou bych si představoval, ale zalíbil se mi LINE 6 SPIDER VALVE MKII 112, ale je to vyběhlý model, takže ho nemám kde vyzkoušet. :(
Asi se nemá moc cenu ptát jaký je, protože má každý jiný názor, sluch, vkus...
Děkuji, ale vylepšovat asi nebudu a raději přejdu do něčeho jiného, doufám, že nebudu litovat. :oops:
José

Příspěvek od José »

Fender Super Champ XD/X2? Čistej plná lampa, pár efektů a modelingový preamp. Na bazaru za +- stejný peníze jako valveking..
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

José píše:Fender Super Champ XD/X2? Čibstej plná lampa, pár efektů a modelingový preamp. Na bazaru za +- stejný peníze jako valveking..
Ahoj, cenově vypadá uspokojivě, jen se obávám těch 15w, ted mam doma Tubemeister 18 a rekl bych, ze je výkonově na zkušebnu akorát, ale na pódium uz bych měl strach.
Díky za odpověď
José

Příspěvek od José »

Já (teda jsem basák), ale nechápu rozdíl mezi klubovou a zkušebnovou hlasitostí. Vždy jsem to měl +- stejně. Nebo ty hraješ i nezvučené konzerty? Jediná situace, kdy to nemusí stačit je open air, ale tam ti může pomoci odposlech.. Přehnaný hluk na pódiu je mor (i v případě tvrdších žánrů). Doporučuju zkusit si v tom zpívat..
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlas s Josém. SCXD je hlasitý dostatečně i na pódium. Snad jen bych se, pokud by ta možnost třeba na Bazaru byla, pídil po kousku, který má originální repro vyměněné za něco citlivějšího, často se dává Eminence Ragin Cajun. SCXD, obecně jakékoli malé kombo, samozřejmě není aparát do metalu. Country, Pop, Blues, Rock, Punk je v pohodě.
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

Ahoj, no problém je v tom, že 90% koncertů hrajeme venku, ale je mi jasné, že si to můžu vytáhnout odposlechem, ale furt jsem spokojenější, když tam bude 30W na půlku, než 15W naplno. (obrazně řečeno)
Na druhou stranu, je pravda, že se snažíme mít na pódiu i ve zkušebně ticho.
Teď mám ještě půjčenýho H&K Tubemeister 18, tak váhám jestli ho koupit, ten čistej kanál je famózní, ale zkreslenej je příšernej, tak nevím jestli to bude s nějakým pedálem lepší nebo ne, zdá se mi, že je ta bedna zbytečně moc utlumená a jak se to vyhulí, tak to reprák nedává.
Zahájím opačný postup, nejdřív koupím multiefekt (asi POD HD) a poté bednu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No pokud nehraješ metal, kde by to při nahulení gainu na vysokou hodnotu nekontrolovatelně vazbilo při takto vytočeném volume, tak právě tech 15W "naplno" může mít o dost lepší zvuk než 30W na půlku. Záleží jak který zesík, ale obecně my kytaristi máme rádi zvuk takto saturovaných zesíků. Když je právě příležitost ho dát za polovinu výkonu, začne kreslit i koncem třeba a zvuk může být super.
Co se snažím říct: Neviděl bych v tom problém, spíš možná výhodu. Ale jak říkám, záleží na zesíku a na stylu zvuku, který potřebuješ. Na clean to samozřejmě ono nebude, ale takový rock, punk.. hmm 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Jakub T.

Příspěvek od Jakub T. »

Nakonec jsem koupil Line6 Spider Valve MKII 112, musim rict, ze zvuk je jinde, je kulatější, poslouchatelnejsi.... Prostě dál.
Ale jelikoz je to 40w lampa, tak zesílení je šílený, škrtím to jak to jde (moc nejde).
Hold jsem nedal na rady tady, nic méně Line6 slabší lampu za tyto prachy nedělá.
Je možnost snížit zesílení pomocí výměny elektronek? Nebo je jediná možnost a to výkonová brzda?
(asi bych měl založit nové téma) k tomuto kombu jsem zde moc informací nezískal:(
Děkuji a ať to hraje ;-)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Poťák Volume to nemá, že bys to ztlumil pomocí něj?

:lol: Ne sorry, tohle mi nikdy nedá. Tento problém prostě nedokážu pochopit. Vím, že někdy je to hodně citlivé, ale tak nejsem vysloužilý havíř s karpálama v prdeli abych neuměl jemně potočit, ne?
innerself

Příspěvek od innerself »

Má to jak channel volume tak master volume komplet všeho. Ve zkušebně máme jedničkovou valve 100 (mimojiný to hraje celkem dost dobře) a když jsem měl zrovna prodanej zesík a hrál jsem na to, tak tu hlasitost jsem řešil jako vždycky: channel volume na třičtvrtě a masterem citovka ladit na požadovanou hlasitost. Šetřim tim tak lampy v koncáku a funguje mi to tak nejlíp dokonce i dneska to ladim stejnou technikou pro Peavey JSX. Vlastně takhle poimocí dvou volume můžu hrát klidně na pokojovou hlasitost. To třeba 6505 s jednim post gain poťákem hrát pokojíček tak dobře nejde a hraje to vlastně furt i když je post gain na nule :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já jsem schopnej v pokoji uhrát 120W bugeru se 4x12 bednou... (Jednak teda proto, že tam je nějaký přeslech, takže i při volume 0 se to lehce ozývá), ale i při citlivě nastaveném volume na cca 0,2/10
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
innerself

Příspěvek od innerself »

Taky to jde, ale je to větší citovka, než s pomocí dvou volume :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“