Nejlepší thrashový pasivy do 3000? Poraďte, bazar i nový :)
Pravidla fóra
-
Sneakerhead
Nejlepší thrashový pasivy do 3000? Poraďte, bazar i nový :)
Zdravíčko! Hledám kobylkovej pasivní snímač, kterej by se hodil na repertoár thrashové čtyřky, hlavně na Megadeth. Chci jasnej, konkrétní, metalovej zvuk, kterej si bude rozumět s Genz Benz El Diablo 100. Toť vše, díky za odpovědi!
Re: Nejlepší thrashový pasivy do 3000? Poraďte, bazar i nový
Seymour duncan SH-4 ke kobylce, alespoň pro mně. Dal jsem si na kytaru SH-6 distortion, a podladil do D, zvuk jak traktor, SH 4 se mi líbila více. Až našetřím, tak půjdu buď zpět do SH 4 a nebo ke kobylce si dám Dimarzio X2N.
Zajímavé že rozepnuté SH-6 na singly hrají fakt pěkně.
Zajímavé že rozepnuté SH-6 na singly hrají fakt pěkně.
-
Sneakerhead
Díky, jo, ty SH4 jsou klasiky
co invaders? Někde jsem slyšel, že jsou vynikající!
když už bych se rozhod dát si na kytaru ke kobyle značkový snímač (ale nevím co by mě k tomu donutilo), tak od Duncanů SH6 a vyšší. SH4 je bezva, měl jsem ho kdysi na Les Paul, ale na metal mi přeci jen přijde ještě trochu "hodnej" .
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A kdyz ne duncan, zkus treba PRS HFS. Jinak jsem taky za sh4
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jebat Duncany... jedině Bare Knuckle.
DiMarzio X2N! S tím jsem vytáhl hotový metalový zvuk i z jednokanálu marshallovského typu bez dokopu. Navíc hrál vešlice pěkně i rozepnutý.
jinak ted mam jeste v jedny kytare starej Bill Lawrence L500 a ten stredovej hutnej zvuk by se asi taky neztratil 
Bare Knuckle těžko sežene do 3 tis. 
Koupil bych SH4 na bazaru, teď jsou tam hned 2 po 1200 Kč. K nim nějakou SH2 nebo SH1 ke krku a je.
Koupil bych SH4 na bazaru, teď jsou tam hned 2 po 1200 Kč. K nim nějakou SH2 nebo SH1 ke krku a je.
Ale nepovídej... 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
SH-4 bude určitě fungovat, ale spíš si to říká o klasiku EMG 
U BKP se mi nejvíc líbil Nailbomb a pak Painkller.
U BKP se mi nejvíc líbil Nailbomb a pak Painkller.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Ale v nadpisu je pasivní.
SH-4 určitě chybu neudělá, ale spíš bych se přikláněl k Josému za X2N. A ještě mě napadá D activator, ale ten nemám osobně vyzkoušený.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
A co Seymour Duncan SH-13 Dimebucker?
Na trash? To už je trochu moc. Ne?
měl jsem ho chvíli na Kramerce. Víc vazbil a napískával. Jinak hrál úplně stejně jako původní SH6, resp. jako všechny ostatní snímače, co mají dvě široké cívky a 6 pólů ...Banhof píše:A co Seymour Duncan SH-13 Dimebucker?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Čus. Plánuju do třetí záložní kytary dát Dimarzio X2N, ale nevim jestli nejít třeba do nějakejch silnejch aktivů, tak doufám že mi někdo poradí. V jedný kytaře mám SD AHB-2. Zatim asi nejlepší a hlavně nejsilnější snímač s kterym jsem se setkal. Na metal jak dělanej. V druhý kytaře mám EMG 81, ale samotnej mi přijde moc slabej, takže k němu mám ještě preamp EMG PA2 (kterej samozřejmě nemam nahulenej na max, ale aby byl silově na tom stejně jako AHB2). A co mě jako hlavní zajímá je to, jak je na tom silově X2N. Jestli je stejně silnej jak EMG 81 bez PA2, tak je to na mě málo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Srovnání nemám, ale na jednokanální lampičce jsem nebyl s to z něj bez rozepnutí dostat jakkoli čistej zvuk. Už s gainem na nulu to snad hrálo dost zkresleně.. Jestli je to třetí záložní, nebál bych se experimentu s pasivem, myslím že dostaneš zas něco malinko jiného, třeba se zalíbí..
Právě proto se odhodlávám, ale zase nechci přenastavovat celej apec protože tu záložní používám hlavně ve zkušebně když jsem línej tahat jednu z dvou hlavních kytar. Právě i kvůli tý druhý hlavní jsem musel dokoupit k EMG 81 i PA2, protože to nebylo dost silný a já potřeboval něco jako AHB-2. Vim, že ani samotná EMG 81 nehraje moc čistě, takže bych potřeboval trošku srovnání
Jinak se vlastně docela divim, že se dělaj na muj vkus docela slabý snímače, protože 90% metalistů stejně apec nakopnou nějakym clean boostem, přitom stačí mít už v základu jenom silnej snímač kterej by měl třeba jenom dvě polohy nastavení. Třeba něco jako jumper co má AHB-2, jenže ten je i tak dost silnej ale na mesu a zesilovače co nemaj v základu tolik gainu jako high gainy peavey se to vlastně hodí. Asi ty snímače nedělaj až na vyjímky tak nabušený, aby uměli i čistej zvuk
Jinak jsem pořád na vážkách, protože on ten X2N je ještě dražší než silný aktivy třeba od SD, takže pořád nevim nevim 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
X2N mám teď v jedné kytaře a o víkendu jsem ho prohazoval s EMG81 a 85 a zkoušel i 18V mod. Podle mě docela přehlížený snímač a z portfolia DiMarzio. S 510 mV je jejich nejsilnější a na higain prostě funguje, tučný, rychlý v basech, žádné jedovaté výšky. Hrál jsem na něj i koncert o víkendu a nemám, co bych mu vytknul. EMG81 je zvukově tenší, uřvanější a asi i slabší ,ikdyž u těch aktivů je to těžko porovnávat s pasivem. EMG85 má o něco víc basů, ale takové divné středy, moc se mi u kobylky nelíbil.
Zajímavé. To je asi první hodně kladná reference na X2N, kterou jsem tady četl. Pamatuju si jak ho měl DarkAxel v kytaře a zkoušeli jsme ho a byl naprosto neukočírovatelný, jedovatý, vazbící a prostě příliš silný. Ale bylo to před mnoha lety s daleko méně zkušenostmi a také ne tak dobrým vybavením, takže to možná bylo tím...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem