Aha, já myslel, že tyhle kameny původně dělal Josef Kubla. Kdysi jsem měl devítistrunku, kterou dělal kluk, který se u něj učil, a ta měla taky tuhle kobylku. Průser byl, když rupla nepárová struna. Živě si pamatuji, jak v Písku v kulturáku jsem potmě lezl po pódiu a hledal kamen, zatímco ostatní hráli a tvářili se jakoby-nicwylda píše: ... Byl to žák pana Kostky. A to mluví samo za sebe. Kamarád má kytaru od p.Kostky a moje Meipetka je její přesná kopie, i s těmi kameny na kobilce.
Zdar
Wylda
Kytary MEIPET
Pravidla fóra
Re: Kytary MEIPET
Zdravím
Tak jsem poslal dotaz p.Schneideroví, jestli je rentabilní tu moji kytaru ještě opravit.
Odpověděl mi že nová vrchní deska, hmatník a lak by vyšly zhruba na 15000,-kč.
Tyto opravy se provádí u nástrojů které jsou hodně drahé a nebo k nim má člověk větší citový vztah.
Ten vztah by sice byl, ale že bych ho ohodnotil tou vysokou cifrou...
Popsal mi taky jak se to asi mohlo stát. Vlhko a následné rychlé vysušení, nebo zima a potom rychlé zahřátí ...
Pokud mám zájem nabídl mi nové Jumbo za 13000,-. Ono prý ta oprava je pracnější než nový nástroj.
Potěšil mě vstřícný přístup (odpověď druhý den).
Každopádně mi teď začne krásné období vybírání nového nástroje.
Škoda že to mám do Chebu z východu Moravy hodně daleko. Klidně bych se jel na to Jumbo podívat.
Zdar
Wylda
Tak jsem poslal dotaz p.Schneideroví, jestli je rentabilní tu moji kytaru ještě opravit.
Odpověděl mi že nová vrchní deska, hmatník a lak by vyšly zhruba na 15000,-kč.
Tyto opravy se provádí u nástrojů které jsou hodně drahé a nebo k nim má člověk větší citový vztah.
Ten vztah by sice byl, ale že bych ho ohodnotil tou vysokou cifrou...
Popsal mi taky jak se to asi mohlo stát. Vlhko a následné rychlé vysušení, nebo zima a potom rychlé zahřátí ...
Pokud mám zájem nabídl mi nové Jumbo za 13000,-. Ono prý ta oprava je pracnější než nový nástroj.
Potěšil mě vstřícný přístup (odpověď druhý den).
Každopádně mi teď začne krásné období vybírání nového nástroje.
Škoda že to mám do Chebu z východu Moravy hodně daleko. Klidně bych se jel na to Jumbo podívat.
Zdar
Wylda
Tak to je tedy za opravu docela pálka..., ale je to asi docela pochopitelný- každej kytarář bude raději stavět svou novou kytaru než opravovat cizí kytaru s nejistým výsledkem.
Na to, že materiál stojí pár stovek.....jsem čekal tak poloviční investici. Ale zase Schneider je značka- a nemá asi zapotřebí brát všecko.
Tak Meipetku budeš prodávat?? A ještě si neřekl , jestli je to cedrová nebo smrková deska?? A je to déčko nebo jumbo??
Zkus sem hodit fotku....
Na to, že materiál stojí pár stovek.....jsem čekal tak poloviční investici. Ale zase Schneider je značka- a nemá asi zapotřebí brát všecko.
Tak Meipetku budeš prodávat?? A ještě si neřekl , jestli je to cedrová nebo smrková deska?? A je to déčko nebo jumbo??
Zkus sem hodit fotku....
Kytaru asi prodávat nebudu, ona je už jenom velmi obtížně hratelná.
Jak je ten krk mírně zkroucený tak se musí na struny trochu více tlačit. Posiluju tím asi trochu prsty.
Uvědomil jsem si to když jsem byl ve Zlíně v hudebninách bývalého areálu Svit.
Mají tam dost velký výběr kytar Furch. A přestože jsou na nich nataženy 13, tak se mi to mačkalo o dost
snadněji než 11 na mojí Meipetce. Jinak ty Furchy...náááádhera.
Určitě si ji ale nenechám jako posilovnu. Mám známého mladého kluka který se živí opravami houslí, kontrabasů apod. Dokonce už pár houslí i vyrobil. Jenom do kytar se nechce pustit.
Jetli bude chtít, tak mu kytaru věnuju a možná ho tím nakopnu k rozšíření jeho jinak velmi kvalitních služeb.
Pokud ne tak ji možná časem někomu věnuju a nebo půjde do hudebního nebe.
Je zajímavé že i přes ten velký hendikep pořád slušně ladí.
Přiznám se že nevím z jakého materiálu je vyrobená. Mám ji 22let a tehdy se to moc neřešilo.
Byla to největší a taky nejdražší pecka v krámu, tak nebylo co řešit. Jo a je to Déčko.
Dám pár fotek. Minolta mi ale odešla a jiný foťák jsem si ještě nekoupil, takže Nokia nejnižší řady to jistí.
Takže fotky až příště. Nevím jak jednoduše to tam vložit. Nemám teď čas na nějaké dlouhé bádání.
Jak je ten krk mírně zkroucený tak se musí na struny trochu více tlačit. Posiluju tím asi trochu prsty.
Uvědomil jsem si to když jsem byl ve Zlíně v hudebninách bývalého areálu Svit.
Mají tam dost velký výběr kytar Furch. A přestože jsou na nich nataženy 13, tak se mi to mačkalo o dost
snadněji než 11 na mojí Meipetce. Jinak ty Furchy...náááádhera.
Určitě si ji ale nenechám jako posilovnu. Mám známého mladého kluka který se živí opravami houslí, kontrabasů apod. Dokonce už pár houslí i vyrobil. Jenom do kytar se nechce pustit.
Jetli bude chtít, tak mu kytaru věnuju a možná ho tím nakopnu k rozšíření jeho jinak velmi kvalitních služeb.
Pokud ne tak ji možná časem někomu věnuju a nebo půjde do hudebního nebe.
Je zajímavé že i přes ten velký hendikep pořád slušně ladí.
Přiznám se že nevím z jakého materiálu je vyrobená. Mám ji 22let a tehdy se to moc neřešilo.
Byla to největší a taky nejdražší pecka v krámu, tak nebylo co řešit. Jo a je to Déčko.
Dám pár fotek. Minolta mi ale odešla a jiný foťák jsem si ještě nekoupil, takže Nokia nejnižší řady to jistí.
Takže fotky až příště. Nevím jak jednoduše to tam vložit. Nemám teď čas na nějaké dlouhé bádání.
A pokroucení výztuhou tomu krku fakt nepomůže??
Krk je zkroucený trochu do vrtule a ohnutý mírně dolů. Výztuha je skoro úplně povolená,
takže když ji utahuji tak je to ještě horší.
Jsem už s tím smířený že je po smrti. Navíc to zvlnění kolem kobylky je celkem brutální.
Dal bych sem fotky ale nějak jsem ještě neprostudoval jak se to dělá.
takže když ji utahuji tak je to ještě horší.
Jsem už s tím smířený že je po smrti. Navíc to zvlnění kolem kobylky je celkem brutální.
Dal bych sem fotky ale nějak jsem ještě neprostudoval jak se to dělá.
Ahoj Wylda.
nevím, jak to nakonec zamýšlíš s tou svojí Meipetkou, ale kousek od Plzně sídlí jeden můj známý, co dělá kytary. Pana Meindelschmidta znal a pro jeho kytary má velkou slabost.
Kdybys měl zájem mohl bych poslat kontakt, třeba by se dalo ještě něco za slušnou cenu zachránit.
Kytary děká z lásky a nebere moc (neživí ho to
).
Měj se Krysak.
nevím, jak to nakonec zamýšlíš s tou svojí Meipetkou, ale kousek od Plzně sídlí jeden můj známý, co dělá kytary. Pana Meindelschmidta znal a pro jeho kytary má velkou slabost.
Kdybys měl zájem mohl bych poslat kontakt, třeba by se dalo ještě něco za slušnou cenu zachránit.
Kytary děká z lásky a nebere moc (neživí ho to
Měj se Krysak.
Ahoj
Už jsem kytaru věnoval jednomu mladému houslaři, ať si rozšiřuje obzory. Koupil jsem si D21 od Furcha,
píšu o tom ve vláknu o jeho kytarách
Wylda
Už jsem kytaru věnoval jednomu mladému houslaři, ať si rozšiřuje obzory. Koupil jsem si D21 od Furcha,
píšu o tom ve vláknu o jeho kytarách
Wylda
Tuhle byla jedna Meipetka k mání na bazošu...za 1.500,- a byla myslím rychle pryč. Sice opravovaný krk pod hlavou, ale jinak OK.
A někdo ji tuším nabízí tady na bazaru asi za 15 tis kč...
A někdo ji tuším nabízí tady na bazaru asi za 15 tis kč...
krysak píše:ahoj všichni.
Delší dobu jsem tu nebyl a po přečtení par příspěvků jsem se rozhodl zase napsat.
K dotazu na kameny na Meipetku: v Plzni u Kaštanka jsou běžně k mani. Sam tam pro ne
chodim.
Jinak mám Meipetku 2003, D-cko. Taham 12-taky Elixiry a upřímně, mám ted doma
na zakázku stavěnou celomasivku, ale Meipet je Meipet.
Jinak mám kontakt na jednoho kytarare, ktery p. Meindelschmidta osobně znal a
kytary s nim taky stavěl.
Na závěr mám na Vas všechny dotaz. Nemáte nebo nevíte o nějaký Meipetce na prodej?
D-cko nebo Jumbo, to je fuk. Mel bych zájem.
Díky, mějte se Ahoj.
Zrovna je jedna devítka na bazoši,,,,
http://hudba.bazos.cz/inzerat/51599669/ ... Meipet.php
Taky by mě docela zajímalo kolik jich " Meipet" vyrobil....Pokud vím, tak výrobní čísla na štítkách neuváděl- jen měsíc a rok výroby.
.Ono, kdyby udělal 2 za měsíc....tak je to cca 10 ročně...x 10 -15 let...??? Hodně se jich prej prodávalo do Německa...No-měl to za humny, že..
Mám Meipetku Jumbo. Stavěl mi ji na přání přímo Petr v dubnu 1996. Stále na ni hraji a stále je prostě moje top 1
Hraju jak o život ...
Zajímalo by mě kolik tenkrát stála? Vzpomeneš si? A foto by nebylo?
Petr mi ji stavěl tak nějak z přátelství. Je to super jumbo a musel jsem si nechat udělat i pouzdro na zakázku. Myslím, že tenkrát by vyšla na nějakých cca 12 tis korun, ale já mu platil jen materiál. Měl jsem obchod s kytarama a prodával jsem jeho kytary a ještě kytary Schneidera. Oni tenkrát měli dílnu v jednom baráku spolu. Tady i video z hraní z roku 1996
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_DAXx4Ip3VA[/youtube]
a tady z letošního potlachu v lednu
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HwGh4EkMLwA[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_DAXx4Ip3VA[/youtube]
a tady z letošního potlachu v lednu
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HwGh4EkMLwA[/youtube]
Koukám, že jsem si ji sám sobě tenkrát prodal. A ještě jsem zjistil, že mi ji Petr stavěl už v roce 1995 v srpnu.
Hraju jak o život ...
Pár Meipetu kolem mne proběhlo. Táta měl 9strunu. Celá ta partyja jezdila do Lubů na čundry. Pak všichni najednou přesedali na VKV. I já jednu mám. Ani vlastně nevím, čím nás tenkrát Jarda s Kolíňakem okouzlili....
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Mě se na té Meipetce líbí, že když někde hraji a jsou tam i další muzikanti s drahýma Martinkama, tak kroutí hlavou, jak ta Meipetka hraje. Rád bych si pořídil ještě jednu, ale bohužel Petr již nežije a po bazarech se moc neobjevují.
Hraju jak o život ...
Ani vlastně nevím ve kterém roce pan Meinelschmit zemřel...?? Vzpomenete si někdo ???
Zdravím,
pravděpodobně bude jedna Meipetka na prodej...
Máte někdo zájem ??
Mirda
pravděpodobně bude jedna Meipetka na prodej...
Máte někdo zájem ??
Mirda
Koukám na Bazoši jedna Meipetka na prodej.....
Vypadá pěkně, ale info, že stála v r 98 přes 25 tis. se mi moc nezdá.
Tenkrát byly na krámech-co si pamatuju- okolo 9 tisíc. Ale možná tohle byla nějaká " echt" zakázková.., proto stálo skoro 3 x tolik.
https://hudba.bazos.cz/inzerat/81514987 ... kytara.php
Vypadá pěkně, ale info, že stála v r 98 přes 25 tis. se mi moc nezdá.
Tenkrát byly na krámech-co si pamatuju- okolo 9 tisíc. Ale možná tohle byla nějaká " echt" zakázková.., proto stálo skoro 3 x tolik.
https://hudba.bazos.cz/inzerat/81514987 ... kytara.php
-
danikklotz
Zdravím vás. Mohl by mi někdo poradit, jaký materiál je přední deska? A taky jestli mám nějak řešit to zvlnění za kobylou jak to tu někdo popisoval? Kytara je z 1994. Děkuji