marshall as50d
Pravidla fóra
Marshall AS50D
Ahoj,koupil jsem akustické kombo Marshall as50d a chtěl bych aby mi někdo poradil jaká elektroakustická kytara by k němu nejvíc seděla.Zatím hraju na Ibanez Talman.Je to dobrý,ale mohlo by to být lepší.Momentálně nic jinýho kupovat nebudu,ale zajímalo by mě má-li někdo zkušenost s jinou el.akustikou,konkrétně u tohoto komba. Dík.
Re: Marshall AS50D-jakou kytaru
Myslím si, že postupuješ docela chybně - nevím, zda se mi podaří popsat moji myšlenku - měl by jsi respektovat zvuk kytary a ne chtít, aby někdo poradil kytaru, se kterou bude znít tvoje kombo dobře. Je to vo kytaře, měl by jsi hledat aparát, který dobře ozvučí tvůj nástroj
Hrajeme na kytaru, ne na kombo
Takže zakup kvalitní dobře hrající akustický nástroj s dobrým snímačem atp. a pokud nebude hrát přes toho Marshalla dobře, pošli ho do světa.
Hrajeme na kytaru, ne na kombo
Pravda,dobrý názor.Nicméně bych chtěl,aby se ozval někdo kdo toto kombo používá a na jakou hraje kytaru,případně jestli na to někdo hraje a zpívá po hospodách a jak je spokojený nebo ne.
marshall as50d
Ahoj,hraje a zpívá někdo po hospodách přes Marshall as50d?Pokud ano jak jste spokojeni či nespokojeni.Děkuji za názory.
To chápu - no offense. Parkrát jsem toho Marshalla slyšel, mělo to takovej poměrně ostrej zvuk. Mám pocit, že jednou to bylo možná dokonce s Talmanem. Ten aparát je takovej, že podle mě až tak nezáleží, co před něj dáš za nástroj. Myslím, že ten zvuk nepřenáší uplně věrně, ale trošku ho "dělá" tak, aby prolezl v kapele.
Jasný,já písničkařím takže mě to vyhovuje.Jen jsem si chtěl poklábosit s někým kdo na to taky hraje atd.zatim dík.dobrou noc.
Re: marshall as50d
Spoluhráč jej má. Hraje na něj koncerty - bluegrass a gypsy jazz. Je s ním spokojený. Kytara je hezky průbojná, kombo trochu přidává středy. Na mikrofon ale nic moc. Do hospody pomalu škoda 
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Dík za názor.Hrál jsem ne něj asi 4 akce do 30 lidí.Předtím jsem měl malý PA systém.Něchtělo se mi tahat se s bednama,tak jsem to zredukoval na 2in 1.Zpěv i kytara v kombu.Není to taková síla(kravál)jako před tím ,ale kdo chce poslouchat,ten se baví a kdo ne, tak ne.Když umíš zpívat tak zazpíváš i přes kombo a mě to vyhovuje.Zatím.
- miraslozil
Já jedno AS 50D vlastním a musím říct za sebe,že mě zklamalo.Pokud ho chceš používat do opravdu malých prostor,bez bicích,tak snad ještě vyhoví,ale jinak je to takové ,plechové" chrastítko.Zvuk je hodně-až nepřirozeně středový s plechovým nádechem,takže o nějaké věrnosti zvuku akustické kytary nemůže být ani řeč.Má ovšem docela dobrou výbavu,já jej používám na koncertech hlavně do linky na elektro-ak.kytaru,(jako odposlech ho skoro neslyším),ale ještě mi na něm chybí výstup na externí reproduktor.Jinak chorus a delay jsou celkem pěkné,ale on ten zvuk z toho leze jakoby stále s chorusem i když je efekt vyplý.Dále nedoporučuju zesilovat volume v předzesilovači více,jak na půlku,protože pak to už zkresluje docela hodně.Anti feedback je taky dost slabý.Dnes bych určitě volil radši Kustom Sienna 65,který má 12" reproduktor a daleko lepší zvuk. ..HOWG.
Dobré ráno.Dik Míro za reakci.Myslím si ,že pro moje účely je toto kombo celkem dostačující. Hraju po vesnickejch hospůdkách/30-40 lidí/.Nehledám žádnej zázrak.Na one man show a zesílení zpěvu a kytary je to ideální.Ale musím říct,že jsem přece jen udělal trochu chybu.Ty zelený akustický komba od Crate jsou určitě lepší/Gunisson,Durango,Telurride/,taky dražší.V příštím životě jdu do Crate!Ha.Zatim...čau
- miraslozil
Jo,já jsešm myslel,že si ho teprve chceš kupovat,ten Kustom je taky lepší.
Tak to vítej do klubu Marshallovců
Tak to vítej do klubu Marshallovců
MARSHALL AS50D
Zdravím přátelé
Blíží se vánoce a chci si splnit přání a koupit si toto nádherné kombo MARSHALL AS50D ovšem objevil jsem toto MARSHALL AS50DC.
Prosím... jestli je zde nějaký odborník a poradil by mi jaké z těchto dvou a proč.?...... Děkuji
http://kytary.cz/marshall-as50d/HN089709/ Tohle jsem původně chtěl
http://kytary.cz/marshall-as50dc/HN152823/ Tohle mi teď vrtá hlavou
Blíží se vánoce a chci si splnit přání a koupit si toto nádherné kombo MARSHALL AS50D ovšem objevil jsem toto MARSHALL AS50DC.
Prosím... jestli je zde nějaký odborník a poradil by mi jaké z těchto dvou a proč.?...... Děkuji
http://kytary.cz/marshall-as50d/HN089709/ Tohle jsem původně chtěl
http://kytary.cz/marshall-as50dc/HN152823/ Tohle mi teď vrtá hlavou
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.12.2014 22:47, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledat.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: MARSHALL AS50D
Podle mě jde jen o rozdíl ve vzhledu (C jako Cream).
Detaily kdyžtak zde:
http://www.marshallamps.com/live-for-mu ... -in-cream/
http://www.marshallamps.com/products/am ... ist/as50d/
Detaily kdyžtak zde:
http://www.marshallamps.com/live-for-mu ... -in-cream/
http://www.marshallamps.com/products/am ... ist/as50d/
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
BTW, jestli je nutné mít na kombu logo Marshall, pak klidně do něj, ale z diskuze viz. výše bych koukal spíš po něčem jiném.
Porovnání různých kombíček pro el.ak. kytary:
Porovnání různých kombíček pro el.ak. kytary:
Marshall AS50D
Marshall AS50D- zdravím dá se přes tohle kombo hrát i elektrickou kytarou?Kombo chci jen na domácí hraní.Metalový zvuk nechci.Díky za odpověd 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud použiješ nějaký multiefekt nebo krabičku se simulací kytarového reproboxu, pak ano. V opačném případě bude znít zvuk zkreslené kytary (overdrive, distortion, fuzz) velmi ubzučeně a nepříjemně, protože u aparátů pro elektrické kytary se na výsledném zvuku podílí svou frekvenční charakteristikou i kytarový reproduktor (ořez výšek).
Ahoj všichni znalci AS50D.
Na tohle combo hraju elektroakustiku i zpívám a zatím maximální spokojenost.
Ale chci se zeptat, opravoval jste jej někdo, nebo alespoň nahlížel dovnitř?
Combo prý byla novinka r.2007, ale já mám r.v.2006 a teď se mi dostal do ruky i model podle mne starší...má v sobě totiž reverb tvořený takovou tou "plechovkou" s pružinkami přišroubovanou k šasi, v tom novějším je místo toho na základní desce sekce s nějakými šváby.
Vyznáte se někdo? Co je podle vás lepší? Myslím vzhledem k poruchovosti,příp.opravitelnosti a v neposlední (v první
) řadě vzhledem ke zvuku.
Díky za reakce...
Yaama
Combo prý byla novinka r.2007, ale já mám r.v.2006 a teď se mi dostal do ruky i model podle mne starší...má v sobě totiž reverb tvořený takovou tou "plechovkou" s pružinkami přišroubovanou k šasi, v tom novějším je místo toho na základní desce sekce s nějakými šváby.
Vyznáte se někdo? Co je podle vás lepší? Myslím vzhledem k poruchovosti,příp.opravitelnosti a v neposlední (v první
Díky za reakce...
Yaama
Rozlišujte AS50D a AS50R. To "R" je starší, ale lepší model. Měl jsem kdysi dávno postupně 2x AS50D a 1x AS50R - dnes už vím, že to byla velká velká chyba. Jak už tu někdo někde psal - kdo to myslí s muzikou a kvalitou přednesu opravdu, tyhle komba nebrat. (Zkušenost i se Soloist 80W, AS100)Yaama píše: 31.07.2017 19:46 Ahoj všichni znalci AS50D.
Vyznáte se někdo? Co je podle vás lepší? Myslím vzhledem k poruchovosti,příp.opravitelnosti a v neposlední (v první) řadě vzhledem ke zvuku.
Díky za reakce...
Yaama
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
Pro Yaama (i ostatní):Yaama píše: 31.07.2017 19:46 Ahoj všichni znalci AS50D.
Vyznáte se někdo? Co je podle vás lepší? Myslím vzhledem k poruchovosti,příp.opravitelnosti a v neposlední (v první) řadě vzhledem ke zvuku.
Díky za reakce...
Yaama
Typ "R" je starší verze, má analog reverb, podle mého jediné rozumné řešení, pokud nutně chceš aku Marshall.
Typ "D" je reverb digitální, osobně jsem měl 2x problém s funkčností efektů v kombu. Sdělená cena opravy za novou efektovku uspíšila odchod komba z domu.
Celkově: za ty prachy je několik podstatně lepších komb (výkon, váha, zvuk).
---------------
---------------
---------------