Manipulace s knoby potenciometrů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Manipulace s knoby potenciometrů

Příspěvek od Hendrek »

Napadají mě dvě řešení:
1) Objednat jiné poty s drážkami na hřídelce
2) Objednat pasující knoby (se šroubkem) pro hladké hřídele potů (musí sedět průměr a délka hřídele)

Tip: příště si před nákupem ověř, zda ti bude hřídel pasovat, ale ono chybami se člověk učí :).
Vasili98

Příspěvek od Vasili98 »

děkuji za odpověď , už sem taky právě zjistil že na to patří knoby se šroubkem :D ale stejně ..jak tam ten šroubek drží, však tam není žádný otvor, bo závit :D to se jen jakoby přitáhne tím opřením o tu hřídelku ? :D
torst

Příspěvek od torst »

3) PILNÍK A BROUSIT
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přesto, že jsi už dostal nějaké i vtipné odpovědi, sdělím Ti svůj názor. Prakticky je využitelný jen nákup nových knobů se zajišťovacím červíkem pro hladký hřídel, například takových:
http://www.ebay.com/itm/0-25-Dia-Black- ... Sw9IpXzoAp
Jestli-že máš na kytaře push-pull potenciometry (např. pro rozpínání cívek humbuckerů) jsou dokonce výhodnější - nemusíš se bát, že jej při "pull" stáhneš s hřídele :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vasili98 píše:ale stejně ..jak tam ten šroubek drží, však tam není žádný otvor, bo závit :D to se jen jakoby přitáhne tím opřením o tu hřídelku ? :D
Přesně.
iYary

Příspěvek od iYary »

Ahoj, já potřeboval vyměnit knob potenciometru a sundat šel, taky používám hadřík. Ale přede mnou někdo tu hřídelku jak je ta drážka stačil úplně k sobě, že jiný knob tam nedržel. Když jsem chtěl hřídelku roztáhnout tak se ta jedna půlka zlomila. Je to konec, nebo jde ta hřídelka vyměnit ? Zatím jsem to vyřešil lepením a knob drží, ale další sundání nevidím dobře. Děkuji
Gibson Les Paul I Marshall Origin 20h I HotCake I Box Suhr I Kde je Tonda, Nero .... ?
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

je to na vymenu celeho potenciometru
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“