Vždycky se mi celkem líbily basy a v opileckém oparu mě napadlo, že bych to mohl také zkusit. Jestli se ptám na věci, co tu proběhly, zabte téma a vynadejte mi do idiotů - není mi z hůry dáno ovládat zdejší vyhledávač.
Počáteční podmínky:
1. nikdy v životě jsem basu nedržel v ruce
2. na kytaru umím hrát špatně (vybavení a pár kytar mám, tempo udržím a Skákal pes okolo Stánků s podkreslením Hlupák váhá zvládnu)
3. nechci se tím živit ani nepotřebuju hrát dobře, vlastně mi bohatě stačí umět si zahrát hlubokou stopu k onomu Skákajícímu psovi
4. určitě chci basu bez pražců (primárně proto, že nemám dostatečné gule na to vyzkoušet kontrabas)
5. hraju si v pokojíčku, když přijde návštěva, děláme si koncerty na dvoře, nemám ambice vystupovat veřejně
6. mám v oblibě jazz, gypsy jazz a funk
Dotazy:
1. existuje bezpražcová basa pro lidi co neumí hrát na basu? Doporučíte mi nějakou? Lubová nevadí, čistě akustická ano (předpokládám že musí mít čáry místo pražců, na množství strun mi nezáleží, co se týče ceny, nechci určovat limit když nevím, kde jsou možnosti, NECHCI bazar, chci plnou záruku a vyleštěný lak bez prasklinky)
2. dává vůbec smysl se zkoušet učit hrát na basu tohoto typu?
3. potřebuju kombo? Jaké? Nestačí mi normální kytarová hlava, kterou bych místo běžného cabu hnal do něčeho patnáctipalcového v krabici s nápisem Hartke nebo Markbass? Koupit si reprák a prázdnou bednu by mi nevadilo, pokud je to stavebnice á la Palmer, víc úsilí nebo custom shop tomu věnovat nechci.
Pokud vám otázky přišly příliš stupidní, tady máte omluvného tuleně: