Bummer píše:Podle mě je na sóla nejlepší ekvalizér, protože si krom zvýšení hlasitosti můžeš sám upravit tvar zvuku, jaký na sólo požaduješ. A když se ti znelíbí, tak si vybereš jiný.
Když to nakreslím lampama, tak je zvuk jak má být
Bummer píše:Podle mě je na sóla nejlepší ekvalizér, protože si krom zvýšení hlasitosti můžeš sám upravit tvar zvuku, jaký na sólo požaduješ. A když se ti znelíbí, tak si vybereš jiný.
Takze zapojeni lampovy preamp -> overdrive -> booster -> lampovy konec ?? To je docela odvazne.MIran píše:Když to nakreslím lampama, tak je zvuk jak má býtPak ho dobarvím na overdrivu ( Výšky, basy ) a boostem zesílím na solo ... Ekvalizer je navíc
A mimoto .....je to generátor šumu
Fořt píše:MIran si asi spletl pořadí, určitě myslel overdrive a booster do celolampového zesilovače, vždyť to je jeho případ. Jinak pokud mu připadá výsledek podobný s OD Station III, pak by určitě nepoznal poslepu rozdíl od klasického Tube Screamera a jeho klonů. Je to všechno na jedno brdo.
A souhlas s tím, že dobrý EQ nešumí. Naopak, stáhnutím nejvyšších frekvencí na EQ se dá docela úspěšně regulovat šum z jiných krabiček. Já tak redukoval šum produkovaný simulátorem akustiky, který v nastavení, kdy to pěkně cinkalo a nejvíc připomínalo akustiku, nehorázně šuměl. Stažení nejvyššího pásma přitom nijak výrazně neořezalo potřebné výšky, kytarové repro by ty vyšší frekvence stejně moc dobře nepřeneslo.
Já to lampové zkreslení ( aparát ) používám na hranici ...aby to kteslilo ale dokázal jsem zahrát i téměř čistě . Dokresluju overdrivem nastaveným tak na 9hod. max ...tak aby se mi to líbilo. Hlasitost moc nezvyšuju. Tu pak zvýším až boosterem takže zesílení je dle libosti dostatek . Overdrive požívám Lovepedal FUSE ( ten je dobrý i v nastavení boost ) a Xotic BB preamp . Jako booster Xotic AC com custom shop a nebo EP boost. Toho Smrčku testuju,.... ale jak jsem psal, bude redukce výbavy, mám toho dost a už mám představu o konečné verziAbu píše:No takze klasicke zapojeni s OD pred preampem. Tohle ma jednu nevyhodu, pokud je gain na preampu trochu vetsi, tak se OD nebo boostem jen zvysi zkresleni ale hlasitost naroste minimalne. Takze pro hodne zkreslene zvuky to moc pouzitelne neni.
Ja sam mam zkresleni na preampu jen male, takze prikresleni pomoci OD nebo poradne nakopnuti linearnim boosterem docela funguje, naroste zkresleni ale i hlasitost. Jako booster pouzivam Xotic RC Boost, jako OD Timmyho. Oboji doma postavene kopie. Timmy je mene stredovy nez TS a ma nezavislou regulaci vysek a basu. A RC Boost ma taky vysky+basy a navic spoustu cisteho zesileni bez zkresleni.
Abu píše:No vidis, kdyz to srozumitelne popises, tak z toho vyjde ze ty krabicky pouzivame vlastne velice podobne![]()
Ja mam jeste jednu moznost zesileni - kombo ma funkci "Jump", takze neco jako druhy master volume prepinatelny pres footswitch. To je pak zcela ciste zesileni bez pridani zkresleni a bez zmeny barvy zvuku.