Chtěl bych doma, ve volných chvílích, skládat hudbu, ale nejsem si zatím jistý, který software je lepší, jestli FL Studio, Cubase nebo jiný. Primární věcí však ale je, že bych potřeboval tipy, který software nebo knihovny s orchestrem a s jednotlivými nástroji zvlášť by byl k těmto programům nejlepší. Myslím samozřejmě zvukovou kvalitu. Představoval bych si něco k hranici šesti tisíc. Plus mínus. Samozřejmě vím, že za ty peníze asi nic extra nebude, ale je to jen koníček, ne profesionální tvorba
Orchestr a jednotlivé nátroje - sw, knihovny...
Pravidla fóra
Orchestr a jednotlivé nátroje - sw, knihovny...
Ahoj. Předem se omlouvám, pokud už tady takové vlákno je, ale nemohl jsem ho najít.
Chtěl bych doma, ve volných chvílích, skládat hudbu, ale nejsem si zatím jistý, který software je lepší, jestli FL Studio, Cubase nebo jiný. Primární věcí však ale je, že bych potřeboval tipy, který software nebo knihovny s orchestrem a s jednotlivými nástroji zvlášť by byl k těmto programům nejlepší. Myslím samozřejmě zvukovou kvalitu. Představoval bych si něco k hranici šesti tisíc. Plus mínus. Samozřejmě vím, že za ty peníze asi nic extra nebude, ale je to jen koníček, ne profesionální tvorba
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orchestr a jednotlivé nátroje - sw, knihovny...
Já jsem používal do nedávna Miroslav Philharmonik. Kupoval jsem jej onehdá v akci, tak to vyšlo na pár šušní. Bohužel, již neprovozuji Cubase (přechod na Linux) a tudíž nemohu využít ani Miroslava.
Koukám, že momentálně je k dispozici vylepšená druhá verze za nějakých 150 €.
Koukám, že momentálně je k dispozici vylepšená druhá verze za nějakých 150 €.
Po celodenním zkoumání všech možných variant a produktů, jsem finanční limit zdvojnásobil O:-)
Na Miroslava P. 2 jsem taky koukal, ale mám pocit, že k němu musím mít i první díl nebo jiný software. Zatím jsem to moc nezkoumal, ale tak nějak jsem to pochopil.
Momentálně u mě vede Albion One od Spifire Audio.
Na Miroslava P. 2 jsem taky koukal, ale mám pocit, že k němu musím mít i první díl nebo jiný software. Zatím jsem to moc nezkoumal, ale tak nějak jsem to pochopil.
Momentálně u mě vede Albion One od Spifire Audio.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co se SW týče, tak dost záleží na stylu muziky, co bys chtěl dělat. Od boku: Cubase apod. jsou DAW zaměřené hlavně na zaznamenávání audia (=živé nástroje) a MIDI. FL má rozhodně silnější podporu pro patterny (=určitě se zde bude lépe dělat čistě elektronická muzika založená na smyčkách a patternových sekvencích). Hodně lidí dělá i v Ableton, ten má ale svojí velkou sílu myslím hlavně pro LIVE produkci.
Pokud bych se odpíchl od toho slova "orchestr", tak bych řekl, že nejlíp se ti bude dělat v Cubase, Reaper, Logic a podobných DAW, protože tě budou zajímat buď živé nástroje nahrávané akusticky/linkou nebo MIDI data, ale s nulovou nebo minimální repetitivností. Nicméně jakožto uživatel pouze Cubase nebudu mít zcela přesný a kompletní pohled na ostatní DAW - třeba se sem zástupci jiných skupin vyjádří a moje tvrzení výrazně zpřesní.
P.
Pokud bych se odpíchl od toho slova "orchestr", tak bych řekl, že nejlíp se ti bude dělat v Cubase, Reaper, Logic a podobných DAW, protože tě budou zajímat buď živé nástroje nahrávané akusticky/linkou nebo MIDI data, ale s nulovou nebo minimální repetitivností. Nicméně jakožto uživatel pouze Cubase nebudu mít zcela přesný a kompletní pohled na ostatní DAW - třeba se sem zástupci jiných skupin vyjádří a moje tvrzení výrazně zpřesní.
P.
kdysi jsem experimentoval s Edirol Orchestral. Ale to nejsou samply, tuším. Jen synťák.
https://www.youtube.com/watch?v=yLOz-Y49h4k
zajímavá srovnávačka, a je použitej ve FL :
https://www.youtube.com/watch?v=iAFuajWVncU
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Díky. Na ten SW jsem se hlavně ptal kvůli tomu, abych pak zjistil, který další k němu můžu připojit. Kdybych si pořídil ten Albion One, tak bych k němu dostal i Kontakt a tím pádem (podle mě teda, možná kecám) bych další SW řešit nemusel. Chci skládat hlavně pomocí orchestrálních nástrojů. Taneční hudba ani jiná mě nelákápavlii píše:A co se SW týče, tak dost záleží na stylu muziky, co bys chtěl dělat. Od boku: Cubase apod. jsou DAW zaměřené hlavně na zaznamenávání audia (=živé nástroje) a MIDI. FL má rozhodně silnější podporu pro patterny (=určitě se zde bude lépe dělat čistě elektronická muzika založená na smyčkách a patternových sekvencích). Hodně lidí dělá i v Ableton, ten má ale svojí velkou sílu myslím hlavně pro LIVE produkci.
P.
Díky, kouknu.torst píše:kdysi jsem experimentoval s Edirol Orchestral. Ale to nejsou samply, tuším. Jen synťák.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Co East west quantum leap symphonic orchestra?
Dělal jsem si v tom kraviny v FL a za mě super...+ ez drummer, kytara a plno zábavy
Dělal jsem si v tom kraviny v FL a za mě super...+ ez drummer, kytara a plno zábavy
´Michnov píše:Co East west quantum leap symphonic orchestra?
Na tohle jsem taky koukal. Podle mě už jsem viděl a slyšel vše, co je pro mne finančně dostupné
Zatím vyhrává Albion ONE od Spitfire Audio.
Jen si pořád lámu hlavu s výběrem MIDI keyboardu, protože nějaká těžká, kladívková mechanika nebude vhodná pro smyčce, dechy a naopak ta lehčí nebude vhodná pro piano.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to chces pouzit jen pro zadavani, tak asi cokoliv. Pokud na to chces hrat, tak bych sel do toho, na co jsi zvyklej?
Hodně budem někde...
Já měl akorát Casio CTK 810 a používal zvuky přímo z něj. Potřeboval bych něco, kde můžu jakž takž kontrolovat sílu, kde bych mohl tón zesilovat, pokud bych přímo neměl nastaveno crescendo.SUK píše:Jestli to chces pouzit jen pro zadavani, tak asi cokoliv. Pokud na to chces hrat, tak bych sel do toho, na co jsi zvyklej?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To splní jakýkoliv keyboard s funkcí dynamiky úhozu. Pokud nejsi pianista, je IMHO nesmysl pro zadávání midi používat vyváženou klavírní klaviaturu. Ale to už trochu odbočujeme.
Pianista nejsem a neumím si představit, že bych měl touhle klaviaturou kontrolovat smyčce a podobně.
Každopádně to ještě pořádně prozkoumám, než něco koupím. Času dost.
Každopádně to ještě pořádně prozkoumám, než něco koupím. Času dost.
Já mám Studiologic s kladívkovou mechanikou právě kvůli pianu a smyčce s tím nahrávám poměrně běžně. Imho stejně budeš muset po nahrání projít celý track v DAW a ručně upravovat velocity, nechtěné překrývání (obecně délku) not atd., aby smyčce zněly přirozeněji.
Jinak bych taky volil Miroslav Philharmonik, i když osobně si vystačím s tím, co nabízí Logic. Když už chci opravdu autentický zvuk (hlavně pro sóla), stejně musím přemlouvat živé muzikanty
Jinak bych taky volil Miroslav Philharmonik, i když osobně si vystačím s tím, co nabízí Logic. Když už chci opravdu autentický zvuk (hlavně pro sóla), stejně musím přemlouvat živé muzikanty
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Týdně tomuhle tématu věnuju několik hodin, někdy i desítky a pořád je to prostě jen proces v hlavě a na papíře nebo v poznámkovém bloku, kde všechno zapisuju, přepisuju a měním své požadavky nebo rozhodnutípjung píše:Já mám Studiologic s kladívkovou mechanikou právě kvůli pianu a smyčce s tím nahrávám poměrně běžně. Imho stejně budeš muset po nahrání projít celý track v DAW a ručně upravovat velocity, nechtěné překrývání (obecně délku) not atd., aby smyčce zněly přirozeněji.
Momentálně je v plánu i ta kladívková mechanika, protože chci 7 oktáv a ne třeba jen 6. Kdybych našel polovyváženou mechaniku s 88 klávesy, tak by bylo po problému, ale já těm levným krámům nevěřím. Zaujal mě třeba Arturia KeyLab 88, ale z těch všech názorů, co se různě dočtu, že pokud nejsem pianista, tak nemá smysl kupovat plněvyvážený keyboard a že na zápis instrumentů je to taky na prd, tak jsem takový nesvůj, i když si říkám, že to zvládnu a že úpravám v DAWu se stejně nevyhnu i tak
Na Miroslav Philharmonic jsem taky koukal...koukal jsem na dvojku a je fajn, že tam jsou nástroje i sólově. Momentálně se zase koukám po Albion One, ale tam ty instrumenty sólové nejsou (pokud nekecám), což je velké mínus.
Je to už tematicky za hranou vlákna, ale na bazaru se vyskytuje SL-880 za 7.000,-- (https://hudebnibazar.cz/prodam-fatar-st ... /ID114426/). Já mám SL-990, což je obdobná záležitost a jsem zcela spokojen. Ty Fatary mají dlouhodobě dobrou reputaci díky kvalitě mechaniky. Jít do keyboardu s cenou kolem 20.000,-- je podle mě zbytečné (jako nepianista všechny výhody nevyužiješ) a kdoví, jestli ta mechanika bude vůbec lepší, než u toho Studiologicu.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Děkuju za tip.