Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

Ahoj. Náhodou jsem narazil na diskusi o tom, že si můžete nechat zdarma (?) online okemperovat svoje geniálně nahraný kytary. Nejsem fanoušek KPA, ale tohle není blbá metoda.
http://guitarampmodeling.com/viewtopic.php?f=24&t=21937
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zdarma jen 2 zesilovace a max 4 minuty. Jinak za 0.9 evra per minuta.

Kazdopadne, docela dobrej napad.
Hodně budem někde...
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Za 0.9 Eur za minutu to je stejně prakticky zadarmo, uvážíme - li, co ten KPA stojí... pro nahrávání dejme tomu singlu, EP, nebo i malý velký desky :) je to hodně lákavé. A to říkám jako tradicionalista, nevyhledávající nic nového :D
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jakože jim pošlu svoje DI a oni ho přeženou profilem, který není udělaný na mou kytaru nebo ten DI i s aparátem znovu komplet proženou Kemperem?
Jinak zkoušeli jsme pár profilů, které byli udělané na konkrétní kytaru, na jinou kytaru a shodli jsme se, že to hraje jinak a v podstatě se celý ten princip míjí účinkem. Proto nechápu, že lidi kupují profily a kolikrát ani vlastně neví, na jakou kytaru to bylo vůbec nahrávané.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jak to myslis "udelany (nahrany) na mou kytaru"? Jsem myslel, ze se profily modeluji podle aparatu. Koneckoncu, aparat se taky prodava jeden a ne 1000 druhu pro ruzny kytary...
Hodně budem někde...
kunec

Příspěvek od kunec »

Přesně taky jak to píše. Spousta lidí si poslechne ukázku, koupi profil a pak se divý, že to hraje jinak. Protože mají jinou kytaru.....

Sent from my iPad using Tapatalk
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a když bude mit stejnou kytaru?
stejne to bude hrat jinak :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

No...ruce..hlava...

Sent from my iPad using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

bubucci píše:Jakože jim pošlu svoje DI a oni ho přeženou profilem, který není udělaný na mou kytaru nebo ten DI i s aparátem znovu komplet proženou Kemperem?
Jinak zkoušeli jsme pár profilů, které byli udělané na konkrétní kytaru, na jinou kytaru a shodli jsme se, že to hraje jinak a v podstatě se celý ten princip míjí účinkem. Proto nechápu, že lidi kupují profily a kolikrát ani vlastně neví, na jakou kytaru to bylo vůbec nahrávané.
Podle mě je Kemper jen software, výrobcem pevně vázané na HW krabici, aby si ho lidi nekrekly. Tenhle web ale asi funguje čistě virtuálně, to znamená, že jim pošlelš čisté DI a ten soft, bez doteku lidské ruky, ho oefektuje stejně jako Kemperj. Jen netočíš reálnejma knoflama, ale virtuálníma, myší na monitoru. Výsledek bude stejnej. Je jen otázka času, kdy to někdo ukradne abude si každej Kemperovat podle libosti doma v NB.
V výše uvedenýma výtkama souhlasím (nejsem uživatel, jen pozorovatel). Ta "nepřenosnost" presetů je obecnej jev, nejen u KPA. A jak jsemn čet - aby profil zněl identicky, musí být vytvořen pro konkrétní kytaru (což moc nechápu), prostě ta problematičnost tam pořád bude, ať si NSWC chválí jak chce !

Že bych vydělával prachy tím, že budu lidem efektovat tracky svými pluginami, ZOOMem a impulsy ??
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jak to myslíte s tou kytarou? Já teda na Kemper téma nejsem žádný expert, ale co jsem viděl před nějakou dobou na netu video toho jak to funguje tak při snímání profilu aparátu (rozuměj vytváření presetu) kytara vůbec v řetězci nefigurovala. Zapojil se kemper do zesíku, k bedně se dal/y mikrofon/y, to se zapojilo zpátky do kempera, ten pak několik minut vydával kosmo-zvuky a naprofiloval daný aparát a bednu. Tak jaká kytara? Pamatuju si to špatně, nebo se to za tu dobu změnilo?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem se tam pro zajímavost zalogoval a zkusil si u nich cvičně reampnout jeden svuj track přes EVH. Vše funguje dobře, intuitivně, bez problémů. A výsledek vůbec neni zlej ! Je to docela použitelný. Ale mě se prostě nelíbeji ty cizí impulsy-simulace kabinetů. Jsou moc hladký, učesaný, nemaji ten bednovej "strouh", kterej umí mé vlastní impulsy. Na tom to vždy skončí.
Demilich : Naprostej souhlas s tvým názorem. Profil by měl bejt simulací systému a ten by měl ctít připojenou kytaru, stejně jako reálnej apec. Ale někde jsem tu čet, že to tak není, že prostě ty nástroje se u KPA chovaj jinak. Taky tomu nerozumim.
P.S.: U té webové kemperizace si u určitého boxu můžeš zapnout i nakopnutí BOSS HM-2. Prostě schwedish !! :-E
Naposledy upravil(a) torst dne 15.06.2017 8:08, celkem upraveno 1 x.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Není to třeba tak, že kytara sice v té simulaci nefiguruje, ale podle kytary má ten simulovaný aparát nastavené korekce (ekvalizaci)?
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
torst

Příspěvek od torst »

trochu jsem si zas zablbnul s webovou kemperizací - dobrý je, že si můžeš na ukázku poslechnout i placené modely, jen je pak nevyexportuješ.
torst

Příspěvek od torst »

V posledním Muzikusu interview s R. Kruspem - Popisuje jaký šílenosti prováděl při live s nazvučením apce, mikrofony, odhlučnění etc., až mu došlo, že už to tak dál nejde. Zkusil Kemper, nejdřív zavrh, pak se k němu vrátil a přešel na něj, smířil se s nedostatky, výhody převažují, resp. slabiny při live zaniknou. Univerzálnost, skladnost, operativnost..., prostě ho to taky chytlo. Věřím, chápu.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

A na co potřebuje Kruspe Kempera, když může zachovat aparáty a simulovat jen reprobednu?
torst

Příspěvek od torst »

tady je to vše.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rpen~2017/
Zavolej mu, zeptej se. Jinak tvoje připomínka je celkem na místě. Asi ještě neslyšel o impulsech.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tož reklama na Kempera je to teda pěkná. A zvuk kytar byl prý v Praze krutě dobrej.
Přesně na toto použití dává Kemper smysl. Vyprofilovat konkrétního hráče s konkrétním stylem hry a konkrétní kytarou. Pak to sbalit do malé tašky a jet s tím koncerty.
torst

Příspěvek od torst »

A nebo jak píšeš - doma si vyprofilovat jen ten impuls a hrát s použitím hlavy a IR loaderu, mimo jiné - tím by odpadla největší výtka proti KPA, že jeho nastavení je statické a že funguje jen s konkrétní kytarou.
V Praze jsem nebyl, ale referenci věřím. Nicméně - Je to také záležitost kvalitního PA a jeho podílu na zvuku. Už se tu psalo : Někdo si hýčká kvalitní apec k němu mikrák, ale pak ten signál projde "nějakým" mixpultem a PAčkem a co z té původní krásy zbyde? Ale to už odbočuju ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jsem se taky stal majitelem Kempera i s ovladačem a zatím veliká spokojenost. Mám ho asi měsíc a odehrál jsem na něj i pár koncertů. Doteď jsem s sebou tahal 412 Mesu a Blackmore. Musím říct, že jediné v čem vidím rozdíl je, že mi nic netlačí do nohavic, což mi vůbec nevadí. Ale hlavně se nemusím tahat s 80 kg vybavením a zvuk mám venku vždycky lepší než když dostanu SM57 před reprák a doufám, že mám správný úhel a pozici mikrofonu. Celkově mi šlo o minimalizaci a doteď se mi do ruk nedostalo nic, co by mě přesvědčilo. Až Kemper mě dostal. Vím, že někoho to vůbec nedostalo a že mu chyběla dynamika atd. Můžu říct, že to silně záleží na profilu a člověk si jich musí dost vyzkoušet než narazí na ten, co mu vyhovuje. Není to samozřejmě úplně 100 %, ale v momentě, kdy to nedokážu v podstatě rozeznat, je mi to jedno a pohodlnost, kompaktnost a lepší zvuk do lidí mají u mě přednost.
Tohle je pár mých myšlenek :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
torst

Příspěvek od torst »

Monitoring máš ze zvukařových odposlechů?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“