Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od Demilich »

Jo, to s tím butt-kickerem mě taky pobavilo/překvapilo. Ale ve výsledku jak tam byly ty obrázku jak Arakaini hrajou na pódiu mi to přišlo divné. Prostě jen stojí 3 strejci na prknech s kytarama v rukách, nikde žádný kabel (vysílačka), nikde žádný zesík, žádný box, vlastně ani odposlech. Jen holý stage a vzadu plachty s logem. Nedokážu říct proč, ale nepůsobilo to na mě dobře. Prostě holý stage jak v divadle a na něm maníci.
Já mám rád jak zesilovače a boxy vypadají. Je to pro mě jako rekvizita očekávanou součástí stage a rockové atmosféry. To jak tam nestojí je pro mě nezvyklé. Taky nemají efekty a pedalboard. Všechno se jim tam MIDIčkem cvaká virtuálně samo a jedou na klik. To už je solidní cheating a začínám chápat jak tady někdo psal termín half-playback. :) Nemyslím to ve zlém, jen to prostě divně působí. Když to bude lidem chybět tak se dostaneme zase zpátky do časů fake-marshall-walls, a za nima jeden Kemper, haha. Jen aby lidi jako já viděli ten nábytek a měli ten "správný pocit". Je to komické. Tak jako je komické, že jsem zjistil, že mi taková blbost vlastně vadí/chybí.

Aby to prostě nebylo jako na koncertě popových hvězd, kde je na prknech jedna celebrita s mikrofonkem a vše ostatní "se pouští"...

. . . holt kdo viděl půlkruhovou hradbu Sunn zesíků od Sunn O))) a cítil to co to dělalo fyzicky i psychicky, je navždy změnen :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

[quote="Demilich"]
Prostě jen stojí 3 strejci na prknech s kytarama v rukách, nikde žádný kabel (vysílačka), nikde žádný zesík, žádný box, vlastně ani odposlech. Jen holý stage a vzadu plachty s logem. .

Nijak extra to nesleduju,ale myslím,že takto posledních pár let hraje Metallica,nebo se pletu?
torst

Příspěvek od torst »

Přesně. Mě se ty stacky taky líběji. Tak aspoň ty papundeklový ... Kdysi jsem viděl koncert kapely, snad Boron, sice ještě měly ampy, ale zpívaly do head setů. A to bylo taky děsně nekoukatelný. Prostě leader má řvát do toho stojanu s mikrákem. Jinak tam něco chybí ...
Víte co bude další fáze téhle instatní reality? Boj za aseptické prostředí, kde se nesmí hlučet, kouřit, pít ani prdět? Že nebudou už ani PAčka, každej divák v kotli bude mít vlastní in-ear a zvukař mu bude pouštět kapelu do něj. A v trenýrkách budou zabudovaný ty butt-kicky, aby to trochu kopalo. Těšim se !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

OT:
Jen k tomu butt-kickeru - pocit nářezu je až na posledním místě. Důvodem je hlavně to, aby bicák vůbec věděl, že šlápnul na kopák, pro bubeníka není moc příjemné, když mu v inearech jen něco pleská... Přičemž takto má odezvu bouchnutí bez latence, což je na rozsáhlejších odposlechových sestavách taky zajímavá problematika. Ostatně kopák a tomy se na velkých podiích (a obzvlášť na openair koncertech) ve všebordelu vždycky ztrácely i bez inearu, takže se rvaly nařvané do monitorů, čímž se bordel na podiu báječně kumuluje. Vibrace v sesli nedělají na podiu nežádoucí brajgl, k inearům je to geniální nápad.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já arakainy moc neposlouchám, ale byl jsem na nich protože hráli doslova za barákem, tak se nám s mojí nechtělo sedět v sobotu večer doma. Víc se mi teda líbila předkapela, ale to je jedno. Je to sice už asi 2 nebo tři roky zpátky, ale taky hledal jsem něco aspooň na tom podiu co by mohlo bejt vidět. A nic prostě holý podium, ani jeden odposlech a tři frajeři s kytarama tam stáli jak přibitý, protože to podium bylo fakt malý. A jako abych řek pravdu, tak už jenom kvůli tomu mě to nebavilo ještě víc :D

Jinak hodně kapel si k tomu kemperu přihodí nějakej koncák a tlačí to do beden na stagei jenom pro sebe. Řikaj, že jim ani nezáleží co je to v těch bednách za repro. Hlavně aby to bylo 4x12 a hrnulo to a oni ten zvuk kromě všeho hlavně cejtili.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
MIran

Příspěvek od MIran »

torst píše:Přesně. Mě se ty stacky taky líběji. Tak aspoň ty papundeklový ... Kdysi jsem viděl koncert kapely, snad Boron, sice ještě měly ampy, ale zpívaly do head setů. A to bylo taky děsně nekoukatelný. Prostě leader má řvát do toho stojanu s mikrákem. Jinak tam něco chybí ...
Víte co bude další fáze téhle instatní reality? Boj za aseptické prostředí, kde se nesmí hlučet, kouřit, pít ani prdět? Že nebudou už ani PAčka, každej divák v kotli bude mít vlastní in-ear a zvukař mu bude pouštět kapelu do něj. A v trenýrkách budou zabudovaný ty butt-kicky, aby to trochu kopalo. Těšim se !
A všechno bude dokonalý ...vyladěný...sterilní . Ani není potřeba dovednost kytaristy jak pracovat s pedalboardem.... a to, jak si musel poradit s případnou chybou při přepínání krabiček. To všechno mi k tomu nějak patří .
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Fade píše:...
Já třeba pořád zbožňuju zesilovače a kdybych si měl vybrat na který budu jamovat s dalšími muzikanty někde na zkušebně, určitě vezmu zesilovač a ne profil zesilovače....
No, asi ho už tak moc nezbožňuješ :lol:
https://hudebnibazar.cz/engl-blackmore- ... /ID110508/

:D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Demilich píše:
Fade píše:...
Já třeba pořád zbožňuju zesilovače a kdybych si měl vybrat na který budu jamovat s dalšími muzikanty někde na zkušebně, určitě vezmu zesilovač a ne profil zesilovače....
No, asi ho už tak moc nezbožňuješ Obrázek
https://hudebnibazar.cz/engl-blackmore- ... /ID110508/

:D
Hele, uvažuju o něčem menším ;-) 212 box a klidně nějaká ta malá hlava ve smyslu mini Recto nebo tak něco.

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jirkatol píše:
Demilich píše: Prostě jen stojí 3 strejci na prknech s kytarama v rukách, nikde žádný kabel (vysílačka), nikde žádný zesík, žádný box, vlastně ani odposlech. Jen holý stage a vzadu plachty s logem.?

Nijak extra to nesleduju,ale myslím,že takto posledních pár let hraje Metallica,nebo se pletu?
Hraje a letos tomu nasadili korunu tím, že začali používat i Fractal Axe. Prý je to kvůli šetření financí na logistice a údržbě.

A abych napsal i něco ke Kemperu...zatím jediný, kdo se mi se zvukem Kempera vyloženě líbil je Jeff Loomis s Arch Enemy.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mňam :D
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

A abych napsal i něco ke Kemperu...zatím jediný, kdo se mi se zvukem Kempera vyloženě líbil je Jeff Loomis s Arch Enemy.[/quote]

Mě se líbí Jeff i s kombíčkem od Line6 :wink:.
křupka

Příspěvek od křupka »

Já se tedy taky musim podělit... :wink: Začnu už zde zmiňovanymi Arakainy , Ono je to asi nejjednodušši možnost jak si poslechnout KEMPER live,pač hraji skoro na každym festaku v čr... :wink: ale prostě mě to nepřesvědčilo. Jasně ,vizualni stranka prazdnýho podia je jedna věc... ale stal jsem asi 10 metru od podia a popravdě přesně to co jsem čekal.Absolutně sterilní vyčištěnej zvuk.. bez tlaku , ja tam prostě potřebuji ten bordel, jak to ma byt... zastáncum nic nevymlouvam,a co se tyče pohdlnosti jim davam stopro za pravdu .. :lol:
T.C G-force
Behringer FCB 1010
Marshall 1960BHW Handwired
Marshall silver jubilee 2555 1987[/b
GIBSON Les Paul custom shop 1958 reissue R8 VOS
GIBSON Les Paul custom shop 1957 reissue VOS
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

křupka píše:Já se tedy taky musim podělit... :wink: Začnu už zde zmiňovanymi Arakainy , Ono je to asi nejjednodušši možnost jak si poslechnout KEMPER live,pač hraji skoro na každym festaku v čr... :wink: ale prostě mě to nepřesvědčilo. Jasně ,vizualni stranka prazdnýho podia je jedna věc... ale stal jsem asi 10 metru od podia a popravdě přesně to co jsem čekal.Absolutně sterilní vyčištěnej zvuk.. bez tlaku , ja tam prostě potřebuji ten bordel, jak to ma byt... zastáncum nic nevymlouvam,a co se tyče pohdlnosti jim davam stopro za pravdu .. :lol:
Hrajeme s nima příští týden, tak si poslechnu Kempera dosytosti, používá ho i kapela, co hraje před nima. Tam měli kytaristi 5150 stack a VHT Deliverance a ten zvuk měli výborný, čitelný, tlačilo to a bylo slyšet kdo co hraje a teď s těma samohrajkama je to prostě placaté aneb "Absolutně sterilní vyčištěnej zvuk..."
Někdy se až divím, co jsou lidi ochotni oželet pro vlastní pohodlí :?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja to nejak nechapu. Vsude se tvrdi, ze ten zvuk je temer k nerozeznani od originalu, jen na HF to je plochy :D
Arakain...pač hraji skoro na každym festaku v čr
Diky bohu, ze to "skoro" se tykalo zrovna toho, co jsem navstivil :D
Hodně budem někde...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já fakt nevím. Asi nemám tak super uši jako ostatní, ale když stojím před pódiem, nějak to úplně nepoznám, co je Kemper a co normální zesák. Nebo nemám tak dobrou sugesci? Nevím :D Ono to stejně je hodně o profilu. Slyšel jsem hrát Kemper dost na h***o u kapely Zoči Voči nebo co to bylo, ale slyšel jsem hrát Kemper mého známého a znělo to super. Pak přepnul na jiný profil a znělo to na nic. Já si vystačím s jedním profilem a z něj vytvořenými presety na celý koncert a zvuk mám super. Jedině na čistý zvuk používám jiný profil.
Co jsem viděl, začal ho nedávno používat i John Mayer a že by měl sterilní zvuk, nebo chtěl sterilní zvuk se mi nějak nezdá :)
Obrázek

Případně video https://www.instagram.com/p/79L6EJuEbK/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bubucci píše:Někdy se až divím, co jsou lidi ochotni oželet pro vlastní pohodlí :?
Kde jsi doteď žil? Většina cokoli! :)

Na Kemper jsem si párkrát zahrál a je to úžasný přístroj, ze kterého mi padá čelist a ucamrává moč. Ale stejně mi po těch letech vrzání na celolampy někde ve středech něco subjektivně libidozního chybělo, něco, co na AMT, Triaxu, Kranku najdu hned, je to tam od přirození nebo jak to říct... Kýžené středolibidko jsem naposledy na Kemperu našel až po strašně vydatném kroucení a tenhle fakt mi niterně vadí. Tak jsem prozatím zůstal u lampových preampů, i když už hraju s impulsy do linky.
Tudíž bych řekl, že co se týká potenciálně blbého zvuku Kemperu, tak chyba je obvükle tam co obvükle - mezi kytarou a popruhem. Další potenciální chyba obvükle následuje mezi mixákem a židlí. Víc chyb nemá smysl hledat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ja ti nevím, ale na Tom videu to Mayerovi zní jak z pr*dele, tím bych se moc neoháněl. :D

Beru Kempera jako studiové zařízení, kdy se při mixu a masteringu dají se zvukem dělat divy. Zvuk na živo je ale něco úplně jiného a ekvalizace při nahrávání naživo nefunguje stejně jako při nahrávání a vrstvení kytar. Pak se kde kdo diví, když mu řekneš, že měl zvuk tenký jak papír i přes to, že si stáhl přesnou kopii zvuku jeho oblíbeného kytaristy :shock:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

bubucci: to bych skoro rekl, ze kemper je spis na to zivy hrani, kdy vetsinou neni cas hodinu hledat, jak umistit jakej aparat, kam dat mikrofon, jak si ho nastavit. Ale ... treba jsem jen staromodni divnej clovek, co ve studiu travi hledanim a mikrofonovanim jednoho repraku klidne i 2 hodiny a pro jistotu nahrava i DI a na koncerte mrskne mic na obvykly misto (do poloviny mezi zavesem a stredem) a jede se.

A nazivo ten aparat a mikrofon muzes v pohode odsimulovat, nepotrebujes tam realnou bednu - vlastne je spis na skodu, protoze dela akorat kraval, plete se a zabira cas ;)
Hodně budem někde...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

bubucci píše:Ja ti nevím, ale na Tom videu to Mayerovi zní jak z pr*dele, tím bych se moc neoháněl. :D

Beru Kempera jako studiové zařízení, kdy se při mixu a masteringu dají se zvukem dělat divy. Zvuk na živo je ale něco úplně jiného a ekvalizace při nahrávání naživo nefunguje stejně jako při nahrávání a vrstvení kytar. Pak se kde kdo diví, když mu řekneš, že měl zvuk tenký jak papír i přes to, že si stáhl přesnou kopii zvuku jeho oblíbeného kytaristy :shock:
Já to sem dával jen jako ukázku, že na to hraje a hned se tady poznává kvalita zvuku z 15 s dlouhého videa natáčeného mobilem :D Sorry, ale tohle mi podporuje trošku právě můj postoj k věci a připadá mi, že ses s tím nakonec oháněl vlastně ty :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mám ke Kemperu pár poznatků/otázek. Berte to ale spíš jako úvahy. Ani na to nemusíte reagovat. Zatím nemám v plánu něco podobného pořizovat, jen mě to zajímá. Na doma mi stačí ta mini verze, Zoom G1On :-D

1) Mám pocit, že to řeší spíš "velké" kapely nebo muzikanti, co mají velký a těžký aparát (full stack apod). Ta zvuková stránka věci má určitě taky svoje plus, ale třeba pro naši kapelu, co se ve třech lidech (bez bicích) vejdeme do VW Golf to asi nemá cenu :-)

2) Pokud hrajeme na menších akcích, kde je třeba jen odposlech na zpěv, nebo děláme vlastní akce, kde hrajeme z vlastního aparátu, tak bych s sebou stejně musel ten odposlech tahat. Zvukař zde nebývá, takže tady je lepší sebou vzít kombo, než Kemper + odposlech.

3) V souvislosti s Kemperem se objevují jména kapel z tvrdších stylů. Hraje na to nějaký jazzman? Nemyslím tím ukázku na YouTube "Kemper jazz". Prostě mi přijde, že je to určené spíš pro hi-gain hráče. Jasně, čisté to umí taky, ale jak jsem psal v bodu 1) - přijde mi, že to řeší lidi s "velkým" aparátem, kteří hrajou hlavně higain.

4) Co krabičky? Já mám třeba dvě zkreslení - overdrive s boostem + dva typy distortionu a všechno to spolu nějak kombinuju. Na Kemperu bych si musel vytvořit 10 profilů s kombinacemi, které používám? Co pak krabičky za zkreslením - jsou vázané na profil?

5) Kapela - když má jen jeden Kempera, nedělá to pak neplechu? V tom smyslu, že se zvuk mění podle pódia, zvukaře, ... a jenom jedna kytara zní pořád skvěle, čistě, ... není to pak spíš na škodu. Kapela by měla znít "jednotně", takže když Kemper, tak pro všechny (a rovnou přesamplovat bicí :-))

6) Poruchovost - když se mi pokazí něco z mého řetězce, dokážu koncert i tak odehrát. Aparát si půjčím a bez krabičky se obejdu. Co Kemper? Kupovat si dva, pro případ poruchy není zrovna finančně snesitelné :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“