Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bestial

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od Bestial »

Almara je to příšerná, s tím souhlasím bubucci :D

innerself:
Ano všechny byly osazené V30 (6505 jsem zkoušel v kytarách společně s dalšími a mají napsané V30)
Jak bych je seřadil? [Upozorňuji, že tohle je můj subjektivní názor!]
1) Mesa Recto Standard OS A
2) Engl PRO A
3) Hardbox (nevím, co to bylo na typ) B
4) Engl XXL B
5) Marshall 1960 A
6) Peavey 6505 a Hughes&Kettner 412 VC 30 (zněly jako přes kopírák)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Neni v30 jako v30, ty v mese jsou delane uplne jinak - jsou min agresivni a takove lehce zahuhlane. Marshall ma taky spesl v30.

Lvi podil na zvuku ma taky tkanina nebo rost. Proto je engl tak jedovaty - ten kovovy rost toho moc nepohlti. Treba orange nebo marshall se salt&pepper hraji uhlazeneji dimy tomu, ze je ten material pred repry dost hutny...

Bylo by zajimave porovnat ty bedny se stejnymi repry a stejnou tkaninou, rozdily by pak byly i dost mensi, zvlast u beden podobnych rozmeru a z podobneho matrose.
innerself

Příspěvek od innerself »

Díky za hodnocení. Sice to je subjektivní názor, ale ve většině se shoduje s ostatníma :D Jinak v těch 6505 bude asi trošku bordel, protože to neni tak dlouho kdy začalo peavey sekat většinu věcí v číně a dokonce i zesilovače 6505 série. To mělo příčinu že do novejch boxů začali dávat jako většina světa celestiony. Naštěstí se na těch boxech změnilo logo, takže jde poznat co je uvnitř. Teď jestli to ví ale prodejci. Jestli jsi hrál na peavey box s logem v kroužku tak to byly sheffieldy. Jestli ten box měl lightning stylem na sobě napsaný peavey tak to byly v30. A ten marshall hádám že to byl 1960 av, kterej má taky svoje repra na míru. Nebo to mohla bejt klasická 1960 a ale někdo vyměnil původní g12t-75 za v30 :D

edit: tohle je repro s těma sheffieldama
Obrázek

a tohle už s v30
Obrázek
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Už na tu novou verzi s lightning logem. Za 23 000 mi to přišlo fakt špatné. Hrálo se na ní velmi lehce. Na rozdíl od Englu, nebo Mesy jako by neodporovala. Nepotřebovala tolik tlačit, ale zvuk za to nestál. Když bych měl koupit za tu cenu, tak Hardbox i Marshall 1960av zněly mému uchu mnohem lépe.

Marshall byl AV. Ne, že bych měl něco proti Greenbackům, ale V30 se víc prosadí v tom co hraju. Spíš mi vadilo, že jsou V30 tak hrozně ostré - viz můj dotaz pár stránek zpátky. Tak jsem hledal alternativy. Očividně nebylo potřeba. Jak píše Qwer, asi to značně souvisí se zakázkovými Celestiony dělanými v Ipswichi a předním grillem.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ten grill bude mít asi taky nějaký vliv, ale hlavně u toho Englu je zásadní osazení repra ze přední strany. Zbytek boxů je myslím osazeno zezadu. S Peavey mám stejnou zkušenost, nechtěl bych ani zadarmo, snad každý jiný box s V30 hraje líp.
A jaký zesilovač teda na tu Mesu používáš? Marshalla nebo toho zmiňovaného Fireballa?
innerself

Příspěvek od innerself »

Proto asi původně dali do peavey ty sheffieldy :D Mě by nejvíc stejně asi zajímal ten menší 4x12 box od mesy. Stiletto/ traditional. Podle netu se mi z ukázek líbil víc než oversized a ve většině se páruje s řadou mark.
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Fireball e635 :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak to se nedivím, že jsi měl problém najít vhodný box k fireballu. On ten samotný engl zvuk má nevýrazné, resp. podivně uměle komprikované středy a hromadu otravných výšek. Navíc v kombinaci s množstvím gainu, který všechny ty neduhy jenom zhoršuje, je to skoro nadlidský úkol to nějak rozumně potlačit.
innerself

Příspěvek od innerself »

A já si zrovna myslel že fireball/powerball/savage 120 jsou nejvíc tight apce kde to bude hrát vlastně na čemkoliv :D
Bestial

Příspěvek od Bestial »

[OT]
Já jsem neměl takový problém ten zesák zkrotit. Jistě. Není to tak učesaný zvuk, jako třeba DSL nebo JVM od Marshall, ale má to jiné přednosti.
Asi největší zlo je obrovský výkon. Naštěstí preamp kreslí velmi brzo.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já si právě myslim, že na metal jsou lepší tyhle monstra jako fireball co jsou jak utržený ze řetězu :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

innerself píše:A já si zrovna myslel že fireball/powerball/savage 120 jsou nejvíc tight apce kde to bude hrát vlastně na čemkoliv :D
Měl jsem je všechny a tight jsou, nepotřebují tubescreamer, 3prdele gainu, který nevyužiješ. Ale ten zvuk mě nebaví a chybí tomu "muzikální" charakter. Pro mě ten engl zvuk nejvíc vystihuje slovo vykastrovaný. Navíc s takovým Jcm800 nebo Soldanem dostanu masívnější rockový/metalový zvuk se stejně pevným spodkem a středy, které pěkně prolezou kapelou.
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak ono je vlastně těžký říct co je tight. Někdo tvrdí že tight je i 6505. Svym způsobem jo, ale když bych to měl srovnat třeba s jsx, tak vlastně 6505 s tskem hraje skoro stejně tight jako jsx bez tska. Jenže když dám tsko před jsx, tak je to zase úplně jinej level :D Exodus například používali dřív triple xxx s eq před aparátem k nakopnutí středů pro víc tight zvuk a potom přešli právě na savage 120, ale eq používali dál, takže asi úplně zas až tak tight jak potřebovali to taky v základu bez přidanýho eq nebylo. A znělo to jak na albu tak i naživo úplně stejně jak s triple xxx :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No právě to není těžké říct, co je tight. Je to způsob podání basů v celkovém zvuku. Kombinace rychlého atacku a krátké odezvy. Každý tón musí být čitelný i při velmi rychlé hře. Peavey 5150 i Engl powerball/savage do té kategorie patří.
To samé je i u boxů, kdy třeba ta Mesa OS není tak tight jako menší Orange 4x12. Zní mohutněj, ale ne tak pevně. To samé třeba 2x12 Bogner OS vs Recto 212.
innerself

Příspěvek od innerself »

Napsal jsem to blbě :D Pro každýho je ten tight trošku někde jinde. Jak jsem psal o 6505, tak pro někoho je to tight akorát, ale pro někoho je málo když by byl zvyklej třeba na nějakej ten engl.
soulflytriber

Příspěvek od soulflytriber »

Zdravim. Chci se zeptat jak moc ovlivní výsledný zvuk to, když je vzadu na stěně molitan? Měl to můj Harley Benton a zvuk se mi zdál oproti ostatním docela dost mohutný a celkově tolik basovější.
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
torst

Příspěvek od torst »

Dřív jsem ty výstelky zcela zavrhoval, dnes nevím, když to výrobce dává, třeba to smysl má. Ale mě se líbí právě zvuk velkých, prázdných kyt. beden 4x12, bez molitanu. Ty vnitřní odrazy dělají tu rezonanci, dutost, hloubku, živost, prostor ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
soulflytriber

Já právě když prodával Harley Benton box, tak kupující chtěl vidět, že tam opravdu jsou V30, tak jsem to otevřel přímo před ním. A všiml jsem si, že ten molitan tam je z výroby. I jinde na stránkách kde je box vyfocen jsem to našel. Prodal jsem ho za cenu repráků s tim, že chci něco víc profi. Zatim představu nemám žádnou, takže chvilku ještě vyčkám. Momentálně se na bazaru objebvil box Line 6 s V30, ale to by asi nebyl moc posun dopředu co?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

S tím line6 to asi posun bude, ale pořád tomu bude ještě něco chybět. Přece jenom ty nejlepší boxy mají i nějaké konstrukční úpravy oproti běžným (ala Marshall, tzn. 4 stěny a trámek uprostřed) a ne jenom to vycpat nějakým filcem nebo molitanem. A jako vždycky je to jenom otázka peněz :-)
soulflytriber

Jo to si radši počkám a přišetřím. Ať mám v budoucnu klid. A na jaký přesně boxy se teda zaměřit? V kurzu jsou hodně Engly Marshally a Mesy. Z toho nejlevnější se jeví asi ty Marshally 1960V. Na jaký boxy s V30 bych se měl teda ještě vyzkoušet? Dřív jsem chtěl zkusit i něco od Peavey, ale podle toho co tu psal Bestial se toho trošku bojím :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“