Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
stepan.dusek

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od stepan.dusek »

Demilich píše:<trashtalk>
Chci vidět jak a podle jakých vzorců někdo nasimuluje 20 let vyznělé trafoplechy (ať žije Ruda!) a vyschlé kondíky :lol: protože dokud tyto mojo-dělající věci nebudou podchyceny, netopýři a jiní psychikové nebudou nikdy spokojeni.
A kalhoty to na stagi taky neprotřepe...
</trashtalk>
Si pamatuju dobu kdy zacinaly vypalovany cedecka a nektery lidi z mojeho hifi okruhu tvrdili 'ze se to neda poslouchat' a ze 'poznaj rozdil mezi lisovanym a palenym'. Jestli ono tohle nebude to samy akorat v bledemodrym...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tací existují dodnes. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MIran

Příspěvek od MIran »

stepan.dusek píše:
Chci vidět jak a podle jakých vzorců někdo nasimuluje 20 let vyznělé trafoplechy (ať žije Ruda!) a vyschlé kondíky :lol: protože dokud tyto mojo-dělající věci nebudou podchyceny, netopýři a jiní psychikové nebudou nikdy spokojeni.
</trashtalk>
Si pamatuju dobu kdy zacinaly vypalovany cedecka a nektery lidi z mojeho hifi okruhu tvrdili 'ze se to neda poslouchat' a ze 'poznaj rozdil mezi lisovanym a palenym'. Jestli ono tohle nebude to samy akorat v bledemodrym...
To je hodně zavádějící srovnání....u cédéček se jedný vždy jen o čísla .
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jak už jsem psal - jsem latentní Kemperista, latentní Applista - jenže! Nejhorší na Kemperu je prostě to, že kdybych si ho koupil, tak můžu prodat všechny svoje roztomilé barevné krabičky a už budu jen občas instalovat novej firmware. Co to je kurňa za život - bez vláčků? :) :) :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

frytol píše: Já mam rád kempera, baví mě ta jednoduchost, baví mě, že na to můžu hrát kdykoliv a baví mě ta flexibilita - s boxem bez boxu, různý profily, wahy, efekty. A věřte mi, že mi trvalo víc než 5 minut zjistit, jak to funguje, co to umí a jak kemper chová, takže kecy - zkoušel jsem to a nenadchlo mě to, mi dokážou rozesmát.
Já to zase beru tak, že kdo při hraní nepozná rozdíl mezi Kemperem a origo aparátem, tak budíž štastný a svým způsobem mu to i závidím, že je někdo schopen se spokojit s šidítkem. Doma taky necháváte starou s robertkem, který je vymodelovaný podle vašeho ''nástroje'', je to přece to samé, ne ? :D
Já to vidím jako qwer, dokázal bych s tím spokojit, ale nevidím jediný důvod přoč :)
lubos

Příspěvek od lubos »

Za vic než 30 let aktivniho hrani, zvučení a práci ve studiu si ovšem troufám tvrdit, že velká většina hráčů není zvyklá, nebo vlastně pořádně nezná svůj vlastní zvuk nabraný mikrofonem. Vlastně většina si myslí že ano :).
To je potom všechno trochu jinak.
A zrovna tak ten, kdo hraje léta s bednou za zadkem, tak je rozčarovanej z in-ear odposlechu a musí si hodně zvykat. No a někdo si prostě na tenhle způsob nezvykne nikdy.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pod to bych se podepsal. Pocit tlaku, živosti a celé té lampy se dost vytratil pokaždé, co jsem vylezl s vysílačkou ven před bedny. Když jsem se zase vrátil k Mese, bylo to tam.

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
frytol

Příspěvek od frytol »

bubucci píše:
frytol píše: Já mam rád kempera, baví mě ta jednoduchost, baví mě, že na to můžu hrát kdykoliv a baví mě ta flexibilita - s boxem bez boxu, různý profily, wahy, efekty. A věřte mi, že mi trvalo víc než 5 minut zjistit, jak to funguje, co to umí a jak kemper chová, takže kecy - zkoušel jsem to a nenadchlo mě to, mi dokážou rozesmát.
Já to zase beru tak, že kdo při hraní nepozná rozdíl mezi Kemperem a origo aparátem, tak budíž štastný a svým způsobem mu to i závidím, že je někdo schopen se spokojit s šidítkem. Doma taky necháváte starou s robertkem, který je vymodelovaný podle vašeho ''nástroje'', je to přece to samé, ne ? :D
Já to vidím jako qwer, dokázal bych s tím spokojit, ale nevidím jediný důvod přoč :)
Takhle to brát samozřejmě můžeš, zase na druhou stranu to můžeš brát tak, že díky kemperu si můžeš udělat záznam každý jiný další holky a stejně se pak vrátit k tý svojí domů, která je podle Tebe ta nejlepší s nejlepší výbavou, a to je rakenrol, ne? :D
frytol

Příspěvek od frytol »

</trashtalk>

No jinak jsme Kempera chtěli zkoušet v Thomannu ve dvou zkušebnách. Ani v jedné se nepodařilo dvěma technikům to zprovoznit - nešlo přidat volume. Byla to power verze a poťák volume byl až na střechu, ale z reproboxu šlo volume jako ze sluchátek :lol: Když to tam štelovali dva znalí borci 10 minut a pak to vzdali, vzdal jsem to i já a raději testoval ty reálné aparáty co tam měli.

Moc kroutítek Demilichova smrt 8)
Měli zamknutý volume. :roll:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Fade píše:Pod to bych se podepsal. Pocit tlaku, živosti a celé té lampy se dost vytratil pokaždé, co jsem vylezl s vysílačkou ven před bedny. Když jsem se zase vrátil k Mese, bylo to tam.

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Pokud hráváš koncerty před pódiem, potom celou situaci chápu. :D

A jako kytarista, který nespívá, nevidím jediný důvod používat in-eary. Z těch, co jsem zkoušel to stálo zah*vno a to byla třeba sada Mipro 909 za 25k. Argument pro je, že máš ten zvuk pořád stejný. Argument proti je, že je z toho pořád leze zvuk, se kterým se absolutně nedokážu ztotožnit a zní jak z prdele, ikdyž jsem zkoušel všechny možné i nemožné profily na Fractalu i na Kemperu. Ani nevíte, jak moc jsem chtěl, aby to fungovalo,ale prostě ta technologie ještě není na úrovni, aby mě to uspokojilo.
marquiz

Příspěvek od marquiz »

Zkoušet jen různé profily, to je jen jedna věc. Kemper je velká elektronická laboratoř. Je tam spousta možností další úpravy atd. Tahle věc se musí studovat, ne jen zkoušet povrchně. Nejde se to naučit za krátký čas. Co tak pozoruju, jsi stále s něčím nespokojený. Měl jsi toho dost a po čase věci prodával. A teď jsi s vybavením spokojený? Kdo. už má zkušenosti, jednou dojde k tomu si koupit kvalitní kytaru a to další. Vidím, že jsi k tomu ještě nedospěl. Sorry, nic v.e zlém, ale dělat muziku je investice za šílený peníze. Vidíš na bazaru, kolik se toho prodává. A nejde prodat. Na to každý musí přijít časem sám. Nikdy už bych nekupoval levné věci. Já jsem s Kemperem spokojen a to mám ještě z dřívějška 5 aparatur a krabičky.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jako laboratoř bych viděl spíš Fractala, tam jsou možnosti editace všech parametrů hodně obsáhlé, Kemper je oproti tomu o dost jednodušší. Navíc můj "problém" není v ovládání, ale v tom, že pro mě to prostě není adekvátní náhrada zesilovače a boxu. Kdybych se muzikou živil a hrál 100 akcí ročně, mluvil bych možná jinak a oželel bych zvuk za pohodlí. Holt počkám na další generaci, z PODu byli taky všichni zezačátku posraní :)

Jinak nevím, co s tím mají co dělat peníze nebo kupování a prodávání aparátů, kytar, atd. Možná si nechám poradit, kde shánět lepší kytary než třeba Tom Anderson, aby mi to teda rozšířilo obzory :lol:
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Je pravda, že jsi měl už snad úplně všechno za celou tu dobu a pokaždé se ti něco nelíbilo, nebo něco líbilo více. Teď je to konečně to pravé? :) Pamatuju tvoji VHT, HOT, Marshall, Ibanez, PRS, Gibson, TA mánii a pokaždé jsi našel něco lepšího. Myslím si, že to je stejné jako s tím Kemperem. Člověk prostě zkouší vše možné a pořád laboruje. Nelíbí se mu některé lampové aparáty, koupí jiné. Mi se prostě úplně nezdá, že by to pokaždé byl tak extrémní rozdíl - Kemper vs. jakákoliv lampa.

Víš jak. Tom Anderson neumí strat zvuk, protože to prostě nehraje jako strat a nikdy hrát nebude, protože to není USA Fender :D Chápeme se?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ja taky neříkám, že je to nějaký extrémní rozdíl. Ono je to "Close enough" pro většinu lidí, ale pro mě tomu pořád chybí zpětná vazba, která je u každého zesilovače jiná a u Kempera mám pocit, že hraju pořád na stejný aparát a mění se jenom korekce a zkreslení. Např. jsme ve studiu dělali profil Matchlesse a takové podání basů, co dělá Matchlesse Matchlessem Kemper zachytit neuměl a to je přece důvod proč si člověk Matchlesse pořizuje. Je to jako vývar ze sáčku vs vývar z kosti, pro někoho dostatečné, pro někoho ne.

OT: Anderson umí strat zvuk naprosto s přehledem, pokud bereme tělo z olše nebo jasanu. Otázka je, co je to "hrát jako strat" ? Zvuk 60tkového stratu to asi neumí, protože to neumí ani nové Fendery, pokud teda bereme Custom Shop. Obyčejné USA straty srovnávat s Andersonem, to je vyloženě rouhání :D
marquiz

Příspěvek od marquiz »

Matchless, Friedman..., jsou to obyčejné předražené zesilovače made in USA. Ty prachy bych za ně nedal ani náhodou. Co to umí? Mrknu do schéma a vidím jak jsou zapojením jednoduché. Jako staré Voxy a Marshally. Ruční práce, jako by to bylo něco nadlidského dělat rukama. Něco jsem se nastavěl lampáčů. Ještě jsi neprozradil, jestli jsi se zvukem svého vybavení spokojený. Mně je to sice jedno a radost nikomu neberu. Je fakt, že když hraješ pro lidi na zábavě, těm je úplně jedno, jak ti to hraje. Neocení to. Kempera ti taky běžný konzument neocení, ani kytaru Anderson, Gibson, Fender... To si umí ocenit jen ten muzikant. Děláme to vlastně jen pro sebe. Každýmu se líbí to svoje. Kdybys si koupil Kemper, viděl bys dost věcí pozitivněji. Teď je ti to z Tvího pohledu nedokonalé, když ho nevlastníš. Zpětná vazba? Co tím mysliš? Zjišťuji, kolik zvučných jmen ve světě přes to hraje. To nejsou zábavoví analfabeti. Vše je jen můj názor co jsem napsal.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Začíná mi to tu připomínat diskuse příznivců Apple a ostatního "plebsu".
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak Matchless je sice jednoduchý, ale o to jde především - minimum součástek pro kvalitu zvuku. Taky jde o to, jak je to postavené, a to dost ultimátně. U Matchless vybírali z x dodavatelů traf, svitkové kondíky si nechávali dělat na zakázku. No a přestože byla ta firma oblíbená, tak krachla, protože se to i přes poměrně velkou cenu těch aparátů "nevyplatilo". Podobně dopadl původní Bad Cat, ve kterém Sampson, zakladatel Matchless, taky figuroval.

Friedman, to je trochu něco jiného, to je masovka, rádobybutik postavený hispáncema, kteří tomu nerozumí a umí akorat mávat pájkou jako opice. V téhle fabrice na rádobybutik aparáty se toho dělá poslední roky víc a víc a když slyším "americký butik", tak se tomu můžu dnes bohužel už jen pousmát, protože to nemá s custom a boutique aparáty už v 90% případech naprosto nic společného. Friedman je prostě outsorcingovaný produkt, u kterého dobře zafungoval marketing :D Ale pro zklidnění některých majitelů těchto aparátů dodám to, že to prý chodí do té fabriky pan Friedman kontrolovat a osobně si zahraje (jestli nekecá) na každý vyrobený zesilovač :D To je mi tedy boutique produkce :D

No, teď to vypadá, že bych chtěl marquizovi snad nějak přitakávat, to ani omylem, ten člověk je úplně mimo realitu těch opravdu top aparátů na lehce nakreslený zvuk. Tohle prostě na Kemperu nikdy nenakroutíš, zvlášť ten Matchless tam nedáš ani z 50%, možná tak nějaký highgain písek z Englu dáš na devadesát, ale Matchless opravdu ne :D

Ale aby to nevypadalo, že Kemper nějak haním. On je fajn, na některé věci. Docela dobře umí higainy a modernu. Na lehce zkresleném zvuku to ale prostě nějak nefunguje a o tohle jde u Matchless především. Prostě je to docela dobré na něco, ale ne na všechno, tak jak se nám příznivci Kempera snaží pořád tvrdit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

....anebo jak se vintage ignoranti snazi mermomocí vysvetlovat jak dobrej hajgejn udelas vpodstate na jakekoli sračce 8)
Ta zminka o Applu ,potazmo o emocích a hlavně víře byla zcela na místě.
Věřícímu rozumově nevysvětlíš, že bůh neexistuje, protože tomu prostě věřit nechce.
Stejné je to s die hard fans ruznych kapel, vyrobku nebo ideologii.

Jenomže existuje zcela prostá cesta z této "slepé" argumentační uličky.....reálná práce!
Tam se najednou fórové kydy stávají menšími, ještě menšími až nejmenšími na celém světě (copyright by Jiří Wolker), a opravdu se se často ukáže, že ten neprůstřelný super modern br00talz higain je nesmyslně přegainované véčkovitě nečitelné ho*vno anebo ten libově dynamický vintage crunch je akorát psychosomatické honění libida.
Jenomže k tomu se nejčastěji rozdivočení kohoutci moc nemají, a když, tak nastanou další záplavy výmluv a vysvětlovaček, proč tahle ukázka sice není úplně super, ale jinak je to samozřejmě jasné a oponent je de*bil.
neboli: http://hudebniforum.cz/underground/halu ... ml#p734459
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Cekal jsem, kdy priplave hyenik a udela ze vsech diskutujicich kreteny :mrgreen:
Nicmene jsem teda tajne doufal, ze navrhnes pratelske sezeni se slepym testem ;)
Hodně budem někde...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:)
Dneska už jsem přesvědčený o dvou věcech:

a) Pasivní posluchač na zvuku kytar nepozná ani pověstnou ku*du s mákem, natož jestli je to lampáč snímaný mikrákem a nebo software. A je jedno, zda jde o zkušeného kytaristu či hud. analfabeta.

b) Všechno to, o čem se tu plácá sláma ohledně porovnávání lampáč vs. digitál, vnímá pouze hráč samotný.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 24.08.2017 10:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“