Ahoj,
hráli jste někdo na tuhle kytaru? Za ty peníze bych ji rád koupil na tahání ven, k ohni, do hospody atd. Nevíte jak je na tom s hlasitostí? Včera jsem např. porovnával Epiphone EJ 200 s Washburn WJ7SCE Jumbo a ten Washburn byl asi 2x hlasitější než Epiphone, tak proto se ptám. Nemáte ji někdo doma? Recenze má super.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _ce_nt.htm
Díkec. Ivo
Kytara Jumbo Harley Benton Custom Line King - hlasitost
Pravidla fóra
Re: Kytara Jumbo Harley Benton Custom Line King - hlasitost
Dneska jsem ji objednal u thomanna, sám jsem na ni zvědavý. Jsem zvyklý na Dowinu s cedrovou přední deskou, která je hodně hlasitá, takže jsem trochu náročnější, co se hlasitosti týče.
Až budu mít první postřehy, tak dám vědět.
Až budu mít první postřehy, tak dám vědět.
Včera jsem měl v práci tento model, jen v černé barvě na seřízení, pán tam měl na seřízení i Takamine superjumbo tak bylo s čím porovnat. HB pěkně udělaný nástroj, Grover mechaniky, kobylka trochu moc hrubě opracovaná. Technický problém, špatně udělaná drážka v kobylce, plátek je hodně nakloněný dopředu čímž neladí oktávy (nevím jestli je to tak od výroby nebo do toho někdo nějak zasahoval)
Zvukově - nehraje špatně ale od tak velkého těla bych čekal víc, ve srovnání s tou Takaminou byla celkem hluchá, a to proti Sigmě ta Takamina taky moc nehraje.
Zvukově - nehraje špatně ale od tak velkého těla bych čekal víc, ve srovnání s tou Takaminou byla celkem hluchá, a to proti Sigmě ta Takamina taky moc nehraje.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Dík oběma za info. Těším se na postřehy, jde mi hlavně o tu hlasitost, nějaký technický detaily si klidně doladím. Vlastně by mě docela zajímalo to srovnání s Dowinou, ty se mi zvukově hodně líbí...
Mějte se...
Mějte se...
Mě se skoro víc líbí Harley Benton CLJ-503CE NT, ve stejné cenové relaci a předpokládám že i kvalitě. Mám raději střízlivější design a ta kýčovitě přeplácaná kobylka u HB Custom Line mi moc nevoní. Jinak předpokládám srovnatelné nástroje i když jiný materiál na korpusu se nějak projevit může.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Rel: Pokud chceš trochu porovnat hlasitost/projev toho, co mám k dispozici, tak jsem něco málo nahrál.
hýr
hýr
Ahoj, úplně jsem ti zapomněl poděkovat za tu nahrávku. Dííííík!