Roland Cube GX

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
whiteplayer3d

Re: Roland Cube GX

Příspěvek od whiteplayer3d »

Štve mě, že máme v Liberci jen 2 obchody s hudebninami, jeden právě vyhlásil na 14 dní dovolenou a Rolandy by museli ještě objednat a druhý nabízí jen tuhle prapodivnou směs:
http://www.hudebninastrojeliberec.cz/cs ... -kytarova/

Až si říkám, jestli ta komba pro svůj obchod (vedle umělecké školy) nevybírali podle kvality a dobrých zkušeností, minulý týden jsem si tam zkoušel příšerný Line 6 Spider IV 15 a celkem slušný celolampový Laney CUB 8, který ale nenabízí příliš možností jak si pohrát se zvukem...

Asi si udělám s kytarou malý výlet do Prahy...
Naposledy upravil(a) whiteplayer3d dne 13.08.2014 11:07, celkem upraveno 1 x.
Close your eyes and open your mind...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Obchod vybírající komba podle kvality, se jen tak nevidí. :) Takové věci rozhodně nevěř. Jestli chceš ušetřit, počkej si, až se na bazaru objeví třeba Peavey Bandit. Teď tam jeden je, ale je to ten novější, se kterým nemám zkušenost. Starou verzi mám doma a hraje to na ty prachy bombově.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
whiteplayer3d

Z YT ukázek musím říct že hraje opravdu úžasně, úplně to rozhodilo moje zaměření :)

Moc děkuju za tip ;)

Škoda že nenajdu obchod který mi nabídne srovnat tyto dvě komba, je těžké poznat co je kvalitou audio záznamu, nastavením zvuku nebo kvalitou komba.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Při hodnocení ukázek na YT koukej vždycky na to, jestli je nahrávka pořízená mikrofonem před reproduktorem. V opačném případě může snadno dojít k úplné změně charakteru.

Tomu, cos postoval, bych rozhodně věřil. Na ten krabicoidně znějící Classic Stack si dobře vzpomínám z Rolandu CUBE 30X, na který jsem začínal. Jen ale počítej s tím, že 40GX bude znít trochu hůř kvůli menšímu repráku.

Co se z čeho dá vytáhnout, můžeš zkusit zjistit i tady:
http://www.tonefinder.com/?search=bandit
http://www.tonefinder.com/?search=roland+cube
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
whiteplayer3d

Díky, jo, přijde mi že Cube 40GX má dobrý zvuk, ale jak se tam dá více GAINu tak to zní jak vietnamský rádio, ale nejspíš jsem prostě moc náročnej na cenovou relaci :)

Našel jsem totožné ukázky (Metal) obou komb, je tam jasně znát rozdíl, a to je to ještě levnější verze Peavey (40W) za necelých 6 000Kč

http://www.thomann.de/gb/roland_cube_40gx.htm
http://www.thomann.de/gb/peavey_envoy_110_new.htm

Já to vidím Cube jako hračku, která má potěšit začátečníky svými "nekonečnými" možnostmi experimentování se zvukem. Kdežto Peavey působí jako zralé kombo, pro ty co už vědí co chtějí hrát.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

No nevim, spiš na tom neumis nakroutit spravny zvuk. Ale je pravda ze jsem ho pouzival vyhradne na clean a jemnejsi zkresleni...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
whiteplayer3d

Ještě jsem ho "v rukou" neměl, jen naivně soudím dle youtube testů, docela by mě zajímalo, jak by znělo, kdyby bylo celé ve dřevě :)
whiteplayer3d

Pro Nothing Else Matters doporučuji toto nastavení Obrázek

Lead - DLX Combo

bass - 4/10
middle - 6/10
treble - 7/10

chorus - 2/3

Gain - 4/10

(Les Paul = rhythm/treble)
sl1m888
Nový uživatel

Roland Cube 20GX vs 40GX

Příspěvek od sl1m888 »

Ahojte,

předem se omlouvám za založení dalšího tématu. Jsem si vědom toho, že je toho tady fůra, ale hledat konkrétní dotaz je při takovém množství o mrtvici :-)

Chtěl bych se zeptat na rozdíly v těchto kombech. Do ceny 6000 Kč je doporučujete nejvíce, tak se potřebuji jenom ujistit před koupí. Jsem naprostý začátečník, kterýho to táhne k hard rocku, příkladem G'n'R, ..., hraní plánuji jenom doma. Chci se zeptat, jestli ta tisícovka je dostatečný důvod zůstat u 20ky nebo jít do 40ky. Rozhodně, jestliže bude rozdíl znatelný, se kvůli té tisícovce nezbořím. :)

Kytaru plánuji Vintage V100IT, pravděpodobně budou potřeba nové struny, že? Platí tohle i v případě kytar, které jsou již předladěné techniky dejme tomu v obchodě kytary.cz?

Děkuji za veškeré odpovědi :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland Cube 20GX vs 40GX

Příspěvek od Hendrek »

sl1m888 píše:Jsem si vědom toho, že je toho tady fůra, ale hledat konkrétní dotaz je při takovém množství o mrtvici :-)
A proto mě máš na svědomí, pokud to se mnou sekne. Vpravo nahoře je tlačítko "Hledat" případně "Pokročilé hledání" - záležitost minuty. Slučuji s existujícím threadem.
adiku

Příspěvek od adiku »

Zdravím, kamarád koupil z druhé ruky ROLAND Cube 40GX a shání k tomu nějaký footswitch. Na mě vyběhl Roland GA-FC. Není nějaká jiná, levnější alternativa? díky
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Záleží, co chce přepínat. Základní věci se dají na 100% ovládat přes dvojitý přepínač Roland FS-6 nebo FS-7 nebo dvojici přepínačů FS-5U/L zapojených přes kabel z jedné strany stereo rozdvojený na dva mono jacky (vše 6.35 - velké jacky). Jedna funkce by možná šla ovládat jen jedním FS-5U/L. Ale to je třeba naštudovat v návodu, stejně jako který přepínač se na co hodí (momentary-U nebo latch-L).
adiku

Příspěvek od adiku »

díky za info, jak ho znám tak to chce hlavně na přepínání čistého s crunch, čili stačí něco jednoduchého
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Zdravím, snad jsem v dobrém vlákně. Koupil jsem Roland cube 30 a mám pocit že repro v basech trochu nestíhá, pomohla by výměna? Co by jste doporučili? Je 10 palcový 8 ohm.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“