Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
-
samillsons
Re: Zoom G1on a G1Xon
oběma moc děkuji. Jdu na to
Zdravím, než mi přijde Boss MS-3, musím teď jednu akci odehrát s efektama z Zoomu - mohl by mi někdo poradit, jak simulovat "pomalý kvákadlo" tzn. velmi pomalu se přelévající filtr?
Co jsem zkoušel kvákající efekty, tak kvákají podle síly úderu o strunu, přitom já potřebuju kvákadlo, který bude řízený nějakým LFO, nějakým rate nebo speed parametrem...docela bych se divil, kdyby nic takovýho Zoom neuměl, ale mě se to nepodařilo najít a nastavit...
Co jsem zkoušel kvákající efekty, tak kvákají podle síly úderu o strunu, přitom já potřebuju kvákadlo, který bude řízený nějakým LFO, nějakým rate nebo speed parametrem...docela bych se divil, kdyby nic takovýho Zoom neuměl, ale mě se to nepodařilo najít a nastavit...
Tak to je přece v podstatě phaser, ne?Placka píše:Zdravím, než mi přijde Boss MS-3, musím teď jednu akci odehrát s efektama z Zoomu - mohl by mi někdo poradit, jak simulovat "pomalý kvákadlo" tzn. velmi pomalu se přelévající filtr?
V podstatě jo, ale přece jen ten zvuk je trochu jinej. Na G-systemu jsem používal oboje - pomalej phaser i pomalu preladovany kvakadlo...
A co SeqFLTR? Neda se nastavit na vyhovujici prubeh a "pomalost"?
Zdravim pratele hudby potreboval bych radu mam tenhle multak kombo marshall mg15 a kytaru washburn win 14 a chxi se zeptat da se tenhle muj set jeste nejak vic zesilit ??zda se mi ze to moc nehraje i kdyz to tavim na plno a s moji druhou kytarou stratocaster abx uplne obycejna to hučí mnohem vic diky za rady..
hodnoty byli skoro všechny zeslabene už sem se v tom pohrabal a jde to dobře ještě bych se chtel zeptat na aktualizaci toho zoomu co všechno obsahuje četl sem na FAQ že se to da nějak aktualizovat ale nejsem si jistej co tim vylepšim a zda se daji pak dostahovat další simulace atd nějak sem to z toho FAQ nepochopil
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj si aktuální verzi FW, zobrazuje se na display při zapnutí Zooma. Je-li to v1.21, pak máš již od zakoupení vše aktualizováno. Tato verze obsahuje oproti předchozí 1.11 (startovací verze) 25 dalších nových efektů. Pokud máš verzi nižší, proveď aktualizaci dle postupu v manuálu. Při aktualizaci měj Zoom připojen k napájení i adaptérem, napájet jej pouze přes USB nestačí, USB to neutáhne a během update FW může dojít k erroru (stalo se mi).
Doplňovat nové efekty jinak než pomocí update FW nelze, takže záleží pouze na výrobci, bude-li tento produkt z marketingového hlediska dále podporovat novými updaty.
Doplňovat nové efekty jinak než pomocí update FW nelze, takže záleží pouze na výrobci, bude-li tento produkt z marketingového hlediska dále podporovat novými updaty.
Nastavení Volume v jednotlivých efektech v ZOOMu měj do hodnoty 100. Pak už to nekdy zní přebuzeně.
Aktualizace na verzi 1.21 je dobrá, doporučuju. Přibudou ti nové simulace. Stahni si soubor zde (úplně dole) :
https://www.zoom.co.jp/products/guitar/ ... -processor
Umísti ho na C/ ve tvém compu (nejlépe úplně nahoru, zanořený do adresářů mi nefungoval). Připoj ZOOM přes USB, rozklepni ten soubor a mělo by to fachat.
P.S. : Hendrek mě předběh o 2 minuty ...
Aktualizace na verzi 1.21 je dobrá, doporučuju. Přibudou ti nové simulace. Stahni si soubor zde (úplně dole) :
https://www.zoom.co.jp/products/guitar/ ... -processor
Umísti ho na C/ ve tvém compu (nejlépe úplně nahoru, zanořený do adresářů mi nefungoval). Připoj ZOOM přes USB, rozklepni ten soubor a mělo by to fachat.
P.S. : Hendrek mě předběh o 2 minuty ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdravim, mam problem s mojim G1on, kedykolvek zosliapnem oba pedale naraz (resp. najskor napr. lavy, drzim lavy a zosliapnem pravy) tak sa cely restartuje. je to dost otravne. nejake napady preco to robi? vdaka
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak napájíš?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Firmware je aktuální? A v menu je pod položkou napájení z baterií vybrán správný typ baterie?
Firmware aktualny, v menu je vsetko OK, robi mi to cca 2 dni, predtym ziaden problem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkus, jestli ti to dela i při napájení adaptérem nebo přes USB. Třeba to jsou jen baterky.
OK, doma vyskusam cez adapter.
-
samillsons
zdar, mám sice g3 ale myslím že to bude stejné. pokud budu mít g3 napojený v kombu do AUX mám g3 nastavit na direct a nebo tam mám nechat combo front. dík
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Direct.
Direct a hlavně Speak. Sim OFF v simulaci preampu !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)