Digitech Trio/Trio+ Band Creator

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jastud

Re: Digitech Trio Band Creator

Příspěvek od jastud »

Rocky_MK píše: Na kytarách Trio+ pořád za 7990 Kč, nechápu, co si myslí. Kdo není úplně vymletý, koupí si ho o 2 litry levněji u Thomanna, přihodí nějakou kravinku, aby přesáhl 6000 Kč a má to s dopravou zdarma.
Já ho tam vidím za 7800... https://www.thomann.de/cz/digitech_trio ... l_380405_1
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

jastud píše:
Rocky_MK píše: Na kytarách Trio+ pořád za 7990 Kč, nechápu, co si myslí. Kdo není úplně vymletý, koupí si ho o 2 litry levněji u Thomanna, přihodí nějakou kravinku, aby přesáhl 6000 Kč a má to s dopravou zdarma.
Já ho tam vidím za 7800... https://www.thomann.de/cz/digitech_trio ... l_380405_1
Přesně tak,ta cena už je dávno pryč,i na kytarách byl do konce ledna za 6k.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Uff, to jsem si pěkně nas*al do huby :D Tak jsem vymletý já.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Rocky_MK píše:Uff, to jsem si pěkně nas*al do huby :D Tak jsem vymletý já.

Já bych to tak nebral,každý se někdy splete,ale Ty jsi to přiznal :-) :wink:
filo01

Příspěvek od filo01 »

Za 4500 je teď na bazaru.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

filo01 píše:Za 4500 je teď na bazaru.
Tak to už snížil cenu,měl ho za 4800. To je dobrá cena,když je ještě v záruce.

EDIT: Už je dnes pryč.
starypard

Příspěvek od starypard »

Zajímavý pokus s Triem ..... mám nějaké footswitche od Behringer komb (dává je taknějak standardně a jsou velmi robustní, celokovové, těžké, dupací, dvoupedál). TRIO reaguje tak, že levé šlapadlo je MUTE (MODE) - přepínání LEARN a PLAY (a ovládání jejich funkce) ... a přepínání nahraných frází 1-2-3, ve smyslu UP, pravé trasuje styly hraní (STYLE - nahražuje kroutítko, oběma směry, DOWN i UP - delší či kratší podržení). Taky dobrý, ni? Můžeš jacka zastrčit i blbě. Levé šlapátko footswitche teď přepíná "feeling" (tlačítko Alt Time). To je dobře, protože hlavním spínačem Tria teď volíte Learn, Play, Song 1-2-3, a footem volím timing a feeling a přepínám styly hraní v rámci žánru .... tři plnohodnotná tlačidla. Takže věc už může přehrát celý song se slokou, refrénem a bridgem.
Trio plus umí navíc intro a závěr (či mezihru), dále ukládá na kartu 12 songů a umožňuje vrstvit nástroje do jednotlivých částí v rámci cca 3 minut pro celou skladbu.
Trio plus s třítlačítkovým "footem" je tedy jasnou volbou po vyzkoušení Tria (s příplatkem cca tří litrů).
Výrobce ale překvapivě (a vychytrale) omezil možnosti přístroje. Na kartu se musí vejít v podstatě neomezeně songů a cca 20 hodin hudby. Ale nevejde. Prostě to nechcou (máš si koupit ještě něco).
Možná se to dá přeprogramovat (jakmile je něco děláno softově, jde to hacknout a předělat).
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak si na to otevři živnost a jsi za vodou.
jastud

Příspěvek od jastud »

Pisu tady celou dobu ze Trio+ je jasna volba. Puvodni je mozna fajn ale teprve druha verze je dotazena...
starypard

Příspěvek od starypard »

Takže, dnes byl zakoupen Jamman Solo XT, takže spolu s Triem (a dvěma ovládacími externími dvoušlapkami a SD kartou) tvoří neodolatelnou, synchronizovanou, dvojici, která celkem obsáhne vše, co je potřeba. Tak to zhruba má vypadat. Celková cena - 3.800,-. Možnosti této kombinace jsou samozřejmě mnohem, mnohem, vyšší nežli Tria+.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jammana a Trio synchronizuješ jak?
starypard

Příspěvek od starypard »

Myšlena byla základní funkce obou krabek - čekání na signál a schopnost si dopočítat zlomky dob do celého taktu při nepřesnosti obsluhy. I to je velmi cenné - jiné krabky to nemají. Opravdovou a plnou synchronisaci se ještě musím naučit. Zapátráme po netu.
jastud

Příspěvek od jastud »

Aha. Takže nic.
starypard

Příspěvek od starypard »

Hleď, looper, který nemá zmíněné fukce, je ti nahouby. Tak přesný nikdy nejsi. Proto je alespoň toto velmi cenné. Jinak by se ti rozešly bicí s doprovodem po pár taktech. Měl jsem různé loopery, nebyl jsem schopen je používat. Je potřebí krabka, která po sešlápnutí čeká a dopočítává. Proto mám obé od Digitech, kde i přeskok na další frázi, mezihru, codu či intro je dopočítán samotnou mašinou, já šlapat přesně nemusím.
O synchronisaci, ve zmíněném slova smyslu, se tedy jedná. Nenahraditelnou.
Zbytek, ten, o kterém mluvíme, je ukryt v softu. Tam se dostat, zatím, neumím ....
jastud

Příspěvek od jastud »

Trio+ to má všechno v sobě. Netřeba nic vymýšlet. Nový za 6300, na bazaru za pět a půl i s pedálem. proč objevovat Ameriku když už to udělali jiní?
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

jastud píše:Trio+ to má všechno v sobě. Netřeba nic vymýšlet. Nový za 6300, na bazaru za pět a půl i s pedálem. proč objevovat Ameriku když už to udělali jiní?
Protože to je "pard".
No a zvědavost nevydržela :wink: Ale přišla pozdě. :roll:
starypard

Příspěvek od starypard »

jastude, až to pořádně oboje ošmatáš, dvě hodinky denně a, dejme tomu, čtrnáct dnů (nebo jeden celý víkend), pochopíš. Upřímně, pořídil jsem to místo GNX4 (jenž ti klidně prodám), který obsahuje osmistopý rekordér a looper na každé stopě!!! Přesto mi tato nová kombinace lépe sedí.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

S drobným odstupem času, kdy se mohly provozem odhalit nějaké nešvary, prosím aktuální majitele Trio+, zda by se nepodělili o zkušenosti a postřehy s touto mašinkou. Pokud někdo používá na live one man vystupování, tím líp. Videa na YouTube jsem shlédl, manuál pročetl, myslím, že by to mohl být pěkný a užitečný dárek k blížícím narozeninám. Chtěl bych to používat pro výše zmíněný účel, případně i jen jako automatického bubeníka, když budu mít k dispozici živého basáka na poloimprovizovaná vystoupení. Počítám s využitím looperu, FS3X switche na přepínání mezi frázemi a rovněž bych využil i SD kartu s uloženými podpůrnými backing tracky.
Za případné postřehy předem díky.
jastud

Příspěvek od jastud »

Hendrek píše:S drobným odstupem času, kdy se mohly provozem odhalit nějaké nešvary, prosím aktuální majitele Trio+, zda by se nepodělili o zkušenosti a postřehy s touto mašinkou. Pokud někdo používá na live one man vystupování, tím líp. Videa na YouTube jsem shlédl, manuál pročetl, myslím, že by to mohl být pěkný a užitečný dárek k blížícím narozeninám. Chtěl bych to používat pro výše zmíněný účel, případně i jen jako automatického bubeníka, když budu mít k dispozici živého basáka na poloimprovizovaná vystoupení. Počítám s využitím looperu, FS3X switche na přepínání mezi frázemi a rovněž bych využil i SD kartu s uloženými podpůrnými backing tracky.
Za případné postřehy předem díky.
No. Na live vystupování ve smyslu "všechno udělám na místě" to není. Hlavně proto že generovaný doprovod se při pokusu o nahrání dvou stejných kadencí trochu lišit. Podpůrné backingtracky si z SD karty nepřehraješ. Jenom ty které si nachystáš předem pomocí Tria.

Jako uživatel Trio+ chválím pořád. Generované doprovody jsou dobré, zvuk basy a bicích je povedený jak do mixu tak do kytarového aparátu. Zabudovaný looper, efektová smyčka a tří módy doprovodu (komplexní, jednodušší, primitivní) dělá z Tria+ řádově lepší zařízení než je původní trio. Uživatelsky je to dost přívětivá hračka. V okamžiku kdy člověk pochopí filozofii ovládání tak je to brnkačka.
Přepínání frází je v pohodě, přechody mezi fázemi fungují v pohodě. Třítlačítkový footswitch je docela fajn (jde s ním třeba během hraní vypnout basu nebo bicí). Footswitch se dá zbastlit za pár korun.

Jediná věc která mi na Triu+ trochu vadí je nemožnost vypnutí simulace bedny při hraní do sluchátek.

Takže myslím, že jako dárek pro kytaristu je to bezva.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Tak že se generovaný doprovod u dvou stejných kadencí může trochu lišit, to snad pro sólové vystoupení není takový problém, s živými muzikanty u bicích a basy by se trochu lišil taky, přinejmenším s těmi, se kterými hraju já :D
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“