Já ho tam vidím za 7800... https://www.thomann.de/cz/digitech_trio ... l_380405_1Rocky_MK píše: Na kytarách Trio+ pořád za 7990 Kč, nechápu, co si myslí. Kdo není úplně vymletý, koupí si ho o 2 litry levněji u Thomanna, přihodí nějakou kravinku, aby přesáhl 6000 Kč a má to s dopravou zdarma.
Digitech Trio/Trio+ Band Creator
Pravidla fóra
Re: Digitech Trio Band Creator
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Přesně tak,ta cena už je dávno pryč,i na kytarách byl do konce ledna za 6k.jastud píše:Já ho tam vidím za 7800... https://www.thomann.de/cz/digitech_trio ... l_380405_1Rocky_MK píše: Na kytarách Trio+ pořád za 7990 Kč, nechápu, co si myslí. Kdo není úplně vymletý, koupí si ho o 2 litry levněji u Thomanna, přihodí nějakou kravinku, aby přesáhl 6000 Kč a má to s dopravou zdarma.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Uff, to jsem si pěkně nas*al do huby
Tak jsem vymletý já.
Rocky_MK píše:Uff, to jsem si pěkně nas*al do hubyTak jsem vymletý já.
Já bych to tak nebral,každý se někdy splete,ale Ty jsi to přiznal
Za 4500 je teď na bazaru.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Tak to už snížil cenu,měl ho za 4800. To je dobrá cena,když je ještě v záruce.filo01 píše:Za 4500 je teď na bazaru.
EDIT: Už je dnes pryč.
Zajímavý pokus s Triem ..... mám nějaké footswitche od Behringer komb (dává je taknějak standardně a jsou velmi robustní, celokovové, těžké, dupací, dvoupedál). TRIO reaguje tak, že levé šlapadlo je MUTE (MODE) - přepínání LEARN a PLAY (a ovládání jejich funkce) ... a přepínání nahraných frází 1-2-3, ve smyslu UP, pravé trasuje styly hraní (STYLE - nahražuje kroutítko, oběma směry, DOWN i UP - delší či kratší podržení). Taky dobrý, ni? Můžeš jacka zastrčit i blbě. Levé šlapátko footswitche teď přepíná "feeling" (tlačítko Alt Time). To je dobře, protože hlavním spínačem Tria teď volíte Learn, Play, Song 1-2-3, a footem volím timing a feeling a přepínám styly hraní v rámci žánru .... tři plnohodnotná tlačidla. Takže věc už může přehrát celý song se slokou, refrénem a bridgem.
Trio plus umí navíc intro a závěr (či mezihru), dále ukládá na kartu 12 songů a umožňuje vrstvit nástroje do jednotlivých částí v rámci cca 3 minut pro celou skladbu.
Trio plus s třítlačítkovým "footem" je tedy jasnou volbou po vyzkoušení Tria (s příplatkem cca tří litrů).
Výrobce ale překvapivě (a vychytrale) omezil možnosti přístroje. Na kartu se musí vejít v podstatě neomezeně songů a cca 20 hodin hudby. Ale nevejde. Prostě to nechcou (máš si koupit ještě něco).
Možná se to dá přeprogramovat (jakmile je něco děláno softově, jde to hacknout a předělat).
Trio plus umí navíc intro a závěr (či mezihru), dále ukládá na kartu 12 songů a umožňuje vrstvit nástroje do jednotlivých částí v rámci cca 3 minut pro celou skladbu.
Trio plus s třítlačítkovým "footem" je tedy jasnou volbou po vyzkoušení Tria (s příplatkem cca tří litrů).
Výrobce ale překvapivě (a vychytrale) omezil možnosti přístroje. Na kartu se musí vejít v podstatě neomezeně songů a cca 20 hodin hudby. Ale nevejde. Prostě to nechcou (máš si koupit ještě něco).
Možná se to dá přeprogramovat (jakmile je něco děláno softově, jde to hacknout a předělat).
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Tak si na to otevři živnost a jsi za vodou.
Pisu tady celou dobu ze Trio+ je jasna volba. Puvodni je mozna fajn ale teprve druha verze je dotazena...
Takže, dnes byl zakoupen Jamman Solo XT, takže spolu s Triem (a dvěma ovládacími externími dvoušlapkami a SD kartou) tvoří neodolatelnou, synchronizovanou, dvojici, která celkem obsáhne vše, co je potřeba. Tak to zhruba má vypadat. Celková cena - 3.800,-. Možnosti této kombinace jsou samozřejmě mnohem, mnohem, vyšší nežli Tria+.
Jammana a Trio synchronizuješ jak?
Myšlena byla základní funkce obou krabek - čekání na signál a schopnost si dopočítat zlomky dob do celého taktu při nepřesnosti obsluhy. I to je velmi cenné - jiné krabky to nemají. Opravdovou a plnou synchronisaci se ještě musím naučit. Zapátráme po netu.
Aha. Takže nic.
Hleď, looper, který nemá zmíněné fukce, je ti nahouby. Tak přesný nikdy nejsi. Proto je alespoň toto velmi cenné. Jinak by se ti rozešly bicí s doprovodem po pár taktech. Měl jsem různé loopery, nebyl jsem schopen je používat. Je potřebí krabka, která po sešlápnutí čeká a dopočítává. Proto mám obé od Digitech, kde i přeskok na další frázi, mezihru, codu či intro je dopočítán samotnou mašinou, já šlapat přesně nemusím.
O synchronisaci, ve zmíněném slova smyslu, se tedy jedná. Nenahraditelnou.
Zbytek, ten, o kterém mluvíme, je ukryt v softu. Tam se dostat, zatím, neumím ....
O synchronisaci, ve zmíněném slova smyslu, se tedy jedná. Nenahraditelnou.
Zbytek, ten, o kterém mluvíme, je ukryt v softu. Tam se dostat, zatím, neumím ....
Trio+ to má všechno v sobě. Netřeba nic vymýšlet. Nový za 6300, na bazaru za pět a půl i s pedálem. proč objevovat Ameriku když už to udělali jiní?
Protože to je "pard".jastud píše:Trio+ to má všechno v sobě. Netřeba nic vymýšlet. Nový za 6300, na bazaru za pět a půl i s pedálem. proč objevovat Ameriku když už to udělali jiní?
No a zvědavost nevydržela
jastude, až to pořádně oboje ošmatáš, dvě hodinky denně a, dejme tomu, čtrnáct dnů (nebo jeden celý víkend), pochopíš. Upřímně, pořídil jsem to místo GNX4 (jenž ti klidně prodám), který obsahuje osmistopý rekordér a looper na každé stopě!!! Přesto mi tato nová kombinace lépe sedí.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
S drobným odstupem času, kdy se mohly provozem odhalit nějaké nešvary, prosím aktuální majitele Trio+, zda by se nepodělili o zkušenosti a postřehy s touto mašinkou. Pokud někdo používá na live one man vystupování, tím líp. Videa na YouTube jsem shlédl, manuál pročetl, myslím, že by to mohl být pěkný a užitečný dárek k blížícím narozeninám. Chtěl bych to používat pro výše zmíněný účel, případně i jen jako automatického bubeníka, když budu mít k dispozici živého basáka na poloimprovizovaná vystoupení. Počítám s využitím looperu, FS3X switche na přepínání mezi frázemi a rovněž bych využil i SD kartu s uloženými podpůrnými backing tracky.
Za případné postřehy předem díky.
No. Na live vystupování ve smyslu "všechno udělám na místě" to není. Hlavně proto že generovaný doprovod se při pokusu o nahrání dvou stejných kadencí trochu lišit. Podpůrné backingtracky si z SD karty nepřehraješ. Jenom ty které si nachystáš předem pomocí Tria.Hendrek píše:S drobným odstupem času, kdy se mohly provozem odhalit nějaké nešvary, prosím aktuální majitele Trio+, zda by se nepodělili o zkušenosti a postřehy s touto mašinkou. Pokud někdo používá na live one man vystupování, tím líp. Videa na YouTube jsem shlédl, manuál pročetl, myslím, že by to mohl být pěkný a užitečný dárek k blížícím narozeninám. Chtěl bych to používat pro výše zmíněný účel, případně i jen jako automatického bubeníka, když budu mít k dispozici živého basáka na poloimprovizovaná vystoupení. Počítám s využitím looperu, FS3X switche na přepínání mezi frázemi a rovněž bych využil i SD kartu s uloženými podpůrnými backing tracky.
Jako uživatel Trio+ chválím pořád. Generované doprovody jsou dobré, zvuk basy a bicích je povedený jak do mixu tak do kytarového aparátu. Zabudovaný looper, efektová smyčka a tří módy doprovodu (komplexní, jednodušší, primitivní) dělá z Tria+ řádově lepší zařízení než je původní trio. Uživatelsky je to dost přívětivá hračka. V okamžiku kdy člověk pochopí filozofii ovládání tak je to brnkačka.
Přepínání frází je v pohodě, přechody mezi fázemi fungují v pohodě. Třítlačítkový footswitch je docela fajn (jde s ním třeba během hraní vypnout basu nebo bicí). Footswitch se dá zbastlit za pár korun.
Jediná věc která mi na Triu+ trochu vadí je nemožnost vypnutí simulace bedny při hraní do sluchátek.
Takže myslím, že jako dárek pro kytaristu je to bezva.
-
Miloš V.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
- Kontaktovat uživatele:
Tak že se generovaný doprovod u dvou stejných kadencí může trochu lišit, to snad pro sólové vystoupení není takový problém, s živými muzikanty u bicích a basy by se trochu lišil taky, přinejmenším s těmi, se kterými hraju já 
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases