bubucci píše:Sino určitě není nejlepší a nehrají stejně jako ostatní, protože každý typ hraje trochu jinak. Pokud bych chtěl fakt kvalitu, tak Winged C, ale ta cena je taky "kvalitní"xmarox píše:Někdo obdobný názor? Zkušenosti - zvukově? Při higainu? Dá se na ně hlavně spolehnout, tím, že to bude spíše II. jakost, než to co dávaj pro přeprodej? Pořizovací cena je samozřejmě super, ale nejsou do měsíce aktivního hraní v kelu? (při podmínkách - dost nahlas, ve 100w hlavně, na jednom až dvou 4x12 boxech - čemuž pro ochranu lamp před rezonancí už nepomůže často ani spodek hardcase mezi hlavou a boxem, plus jako bonus cestování spíše bez case...)innerself píše:Nejlepší lampy jsou čísnký Sino vyráběný firmou Shuguang. Jak koncový tak preampový. Nejlepší jsou v tom, že jsou nejlevnější a hrajou uplně stejně jako všechny ostatní. Stejně od nich odebíraj lampy společnosti jako Ruby, nebo Groove Tubes. Takže je to stejnej výsledek za nejmíň peněz.
Přemýšlím nad tímto setem https://www.rototubes.com/Soldano-100W- ... e-Set.html v preampu 4x Shuguang v konci 4x TungSol za 100e.
Preampovky bych neřešil, resp. bych koupil si rozdílných typů a zkoušel je na první pozici, ten zbytek už zase tak zásadní vliv nemá. Konkrétně u toho Shuguangu se jako dobrá bere tuším "9th generation".
Do konce bych asi dal Sovteky 5881, jsou se Soldanem dodávané standartně. Ta 5881 od Tungsol má maximální napětí 400V, Soldano dává kolem 500V. Mohl byt ti říct, co používám v Soldanu já, ale už jsem ho tak dlouho neviděl, že jsem to asi i zapomněl
Máš pravdu, má to kolem 500V (pravda nikdy jsem za celou tu dobu co ho mám neměřil přesně - jsem total elektro noob) . Vždycky jsem tam dával Sovtek 5881, Rubby 5881 nebo JJ 5881/6L6GC....proto jsem i koukl po tungsol/shuguang abych zkusil konečně něco jiného, abych pravdu řekl, rozdíly mezi lampami jsem příliš nezaznamenával...
Preamp je jasný, tam to chci obměnit hlavně něčím novým než tou směskou co tam mám poslední asi 2 roky teď, vždycky jsem experimentoval všemožně s V1 i podle toho jak/na co jsem zrovna využíval/potřeboval, ale i tak v celé kapele a i ve studiu pro mé ucho při "higain" využití minimální rozdíly, soldano charakter vždy stejný.
Každopádně voltage je otázka - asi mi nezbude než jít v konci zas a znova do Sovtekáckých 5881, které zvládají pohodlně i nad 550V...