Zvláštní zápis sóla na kytaru
Pravidla fóra
Zvláštní zápis sóla na kytaru
Narazil jsem na stránky o M.Oldfieldovy a jsou tam zápisy některých jeho skladeb a sól. Ale takovým pro mne zvláštním způsobem
(příklad http://tubular.net/tabs/Sentinel.tab )
Takový zápis neznám já to umím na normální notové osnově. Jak se tohle čte???
(příklad http://tubular.net/tabs/Sentinel.tab )
Takový zápis neznám já to umím na normální notové osnově. Jak se tohle čte???
najdi si na tady na foru "taby" nebo "tabulatury"
napr: kurnik někde zmizlo to co sem sem chtel dat, vsak ja to najdu
http://plihal.wz.cz/karel-plihal/navod- ... latur.html
hahááááááá našel sem to
napr: kurnik někde zmizlo to co sem sem chtel dat, vsak ja to najdu
http://plihal.wz.cz/karel-plihal/navod- ... latur.html
hahááááááá našel sem to
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jen tak mimo tema, doporucuju zacinat na necem primitivnejsim, nez je Mike Oldfield 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ano, jsou to jen dva rozlozeny akordy. Jenze je to jen jeden riff a navic se ma hrat na klavirCaggan píše:tak zrovna tohle je na hrani primitivni
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já věděl, proč se nemám vyjadřovat
Taky totiž znám kytaristu, co na to hraje 15 let, hraje jak bůh a tabulatury v životě neviděl a slyšel o nich až ode mě 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
...takových je samozřejmě víc. a proč - noty obsahují podstatně víc informace než taby a jsou univerzálnější (tj. může podle nich hrát kde kdo, ne jen kytaristi).
umět noty je holt pro muzikanta mnohem výhodnější než vědět, co jsou to taby...
něco jako... umět číst je přece jenom šikovnější než neznat písmenka a postupovat v návodu podle obrázků. a je docela vtipné pozorovat, jak kolikrát někdo, kdo považuje ty písmenka za zbytečnost, považuje za méně gramotného někoho, kdo umí číst 
umět noty je holt pro muzikanta mnohem výhodnější než vědět, co jsou to taby...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Jani, máš pravdu, noty jsou celkově lepší, tabulatury jsou vlastně jen taková náhražka pro ty, co jsou líný se to naučit (třeba já) Mě to už pomalinku začíná omezovat, dlouho jsem si to nechtěl přiznat, ale budu si tyhle mezery muset doplnit, jinak se o moc dál neposunu.
Basuju: Jackson C20
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Heh no sisce s tebo usouhlasím, ALE... Podle mě k základnímu kytarovému vzdělání patří ZNÁT obojí. To znamená, když uvidím noty, tak bduud vědět, že jsou to noty a že se podle toho hraje takhle a to stejné u tabů. Jasně, každej hraje častěji z něčeho jiného, takže mu třeba něco jde líp, ale měl by časem zvládnout obojí. Ono totiž třeba sežeň někde noty na nějaký metalový vály... To je úkol pro Sherlocka... Navíc, pokud chceš hrát s jinými lidmi, tak máš pochopitelně šanci, že narazíš na někoho, kdo bohužel podle not hrát neumí a pak mu to zkrátka bdueš muset zapsat v tabech. Ale to pochopitelně platí i naopak, člověk by měl být schopen svoje písně i znototvat.jana píše:...takových je samozřejmě víc. a proč - noty obsahují podstatně víc informace než taby a jsou univerzálnější (tj. může podle nich hrát kde kdo, ne jen kytaristi).
umět noty je holt pro muzikanta mnohem výhodnější než vědět, co jsou to taby...něco jako... umět číst je přece jenom šikovnější než neznat písmenka a postupovat v návodu podle obrázků. a je docela vtipné pozorovat, jak kolikrát někdo, kdo považuje ty písmenka za zbytečnost, považuje za méně gramotného někoho, kdo umí číst
jo sory.. ale ja sem k tomu prisel tak ze sem noty umel ale byl sem linej si to zapisovat do notovyho sesitu tak sem to zacal psat jako taby (akorat vzhuru nohama) no a najednou koukam a vidim ze to tak delaj tisice lidi taky... proste je to intuitivnejsi nez noty... a nerikejte mi nikdo ze intuitivnejsi je to kreslit barvama jako hendrix protoze to mi doslo 
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
A nejlepší to mají ti, co prolezli naukou v hudebce...Nesst píše:Pak jde o to, jestli chceš být jen kytarista, a nebo i muzikantDark Axel píše:vskutku, nejvíce to tu asi vystihl Pehve
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
A ja se ptam k cemu to je cloveku, kterej vymysli vlastni pisnicky a napady jdou primo z hrani, ne z nejakyho tajtrlikovani v Guitar Pro apod.? Pokud nekdo chce hrat cizi pisnicky, prosim, ale nekdo, kdo hraje jen cizi veci a nedava do toho nic svyho, tak ten si tezko muze rikat muzikant. Ja teda nez bych se ucil noty tak budu radsi s kapelou improvizovat a budu se ucit toninu slyset a ne se ji ucit cist z not... Pro me je mnohem vetsi muzikat nekdo, kdo dokaze melodii odposlouchat, nez ten, kdo ji precte z not (nebo tabu)
BTW, ja mel hudebku 5 let, ale nic z toho mi neprislo dulezity pri hrani na nastroj, tudiz jsem to vsechno zapomnel.
BTW, ja mel hudebku 5 let, ale nic z toho mi neprislo dulezity pri hrani na nastroj, tudiz jsem to vsechno zapomnel.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
...jo. a pak se stane, že budeš dobrej a někdo tě bude chtít vydat. a budeš potřebovat poslat nějaké svoje věci na Osu, aby bylo jasný, že jsou to tvoje věci... - a tam po tobě budou chtít aspoň začátek v notovým zápisu.
nejde jenom o to, že ty to budeš hrát a že to máš v hlavě. mysli na Osu... a na Alzheimera
nejde jenom o to, že ty to budeš hrát a že to máš v hlavě. mysli na Osu... a na Alzheimera