Vycpání futrálu - Telecaster
Pravidla fóra
Vycpání futrálu - Telecaster
Ahoj všichni! Dostal jsem k bazarovému Telecasteru bazarový univerzální kufr. A když říkám univerzální, tak tím myslím, že je v něm toliko plyš a vůbec žádné zadržovací prvky - ani kolem krku. Kytara v něm pak leží na boku a na spodku hlavy. Dá se přikoupit nějaký zádržný systém s plyšovým vypolstrováním, nebo si budu muset vystačit s molitanem, nožíkem a lepidlem? Díky!!
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vycpání futrálu - Telecaster
Dej potom vědět, kde seženeš ten molitan
Taky bych potřeboval kufry trochu vycpat.
Hraju na kytary a mašinky
Já to řešil kdysi polystyrenem. Dobře se s tím dělá. Snadno vyřízneš tvar korpusu i okolí krku ostrým nožem. Polepíš to plyšem nebo něčím takovým za pomocí Herkulesu. Chemopreny by mohly ten polystyren rozleptat. Hlídej si, až budou ve vašem okolí zateplovat barák 
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Já bych to řešil takovou tou "silonovou pěnou", co se dává u přístrojů do krabic. Řeže se to jako polystyrén, ale je to nedrobivé a navíc akorát pružné.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je celkem drahé a ty desky jsou tenké. Do kufru to chce tak 10 cm: https://www.conrad.cz/vyplne-kufru-na-naradi.c1504164grock píše:Já bych to řešil takovou tou "silonovou pěnou", co se dává u přístrojů do krabic. Řeže se to jako polystyrén, ale je to nedrobivé a navíc akorát pružné.
Grock měl na mysli nejspíš pěnový polyethylen - mirelon, že? Ten je asi drahý, když ho kupuješ, ale dnes to cpou jako výplně ke zboží možná častěji než pěnový polystyren. Většinou jsou to bloky lepené z tenčích desek. Pokud to nemáš z vlastních nákupů elektroniky, stačí obejít pár stanovišť tříděného odpadu, v kontejnerech na plast se to často najde.
Ten Toolcraft je určitě dobrý nápad, pokud se to dobře uřízne, aby se to netřepilo, není to potřeba ani potahovat. Ta 6 cm deska za 309 Kč není tak drahá, výška by se asi dala zdvojnásobit slepením rozpůlené desky.
Ten Toolcraft je určitě dobrý nápad, pokud se to dobře uřízne, aby se to netřepilo, není to potřeba ani potahovat. Ta 6 cm deska za 309 Kč není tak drahá, výška by se asi dala zdvojnásobit slepením rozpůlené desky.
Ano, mirelon, Fořt to trefil a je třeba jen 3 kousky - do jednoho uděláš žlábek na krk a dva vymezí tělo a není nutno kupovat žádné desky. Rychlé řešení zdarma. Pokud chceš něco investovat - u Thomanna mají ty své kufry tak levné, že se investovat do koupě materiálů nevyplatí..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proměřil jsem kufr a 5 cm by mělo stačit: http://www.mirelon.com/cz/mirelon-desky ... html?p=295 - ale i tak to bude i s poštou přes 1.000 Kč a to je moc.