Mikrofony

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jenom tak ze zajímavosti. Jaký tohle může být. Mohlo by se s tím dát nahrát i konga.(s těma jsme měli zatím největší problém... :-( ) A třeba i na ty zpěvy by to mohlo být lepší(ten T-bone). Napájený by to bylo z mixu Behringer 802.... Možná bych nad tím zapřemejšlel. Ale škoda že Wohmovu uzávěrku nestihnu... :-)

http://www.thomann.de/gb/behringer_c2_stereoset.htm

nebo

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc300.htm

Nejde mi o nějako profi kvalitu. Na to prostě nemám a vím to, ale jde mi o trochu obstojný demo. A nemám to pořádne čím nahrát...

Abych to shrnul tak mi stačí vlastně dva trochu dobrý mikrofony. Mám ten Shure
PG58 (zpěvy) a chtěl bych něco na konga, flétnu a nahrání komba el.kytary.

Na electrozone je dobrej topic o tom jak ty C-2 podstatně a jednoduše vylepšit... Odkaz
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

ty C2 sou hodně obstojný a taky je celkem povedenej C1 - já bych možná volil variantu dvou C1 - ty využiju uplně na všechno - od kong přes kytary, overheady k bicím až po zpěv... - navíc ty tužky budou mít víc směrovou a pokud máš větší sestavu těch kong, tak by to nemuselo vzít uplně všechno...

jinak ty behringery seženeš v klidu u nás a nebudeš platit toliko poštovnýho....

a nebo pak místo těch C1 vzít dvě ty SC300 - myslim, že to bude na stejný úrovni těch C1 (a ty sou za ty prachy fakt dobrý)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak konga máme dvě. A ty C2 jsem si říkal, že když jsou dva tak by to šlo pěkně nazvučit. Popřemejšlím ještě nad těma T-bone. Teď jde o to o jak moc by to teda bylo lepší...T-bony 3000 se dají sehnat u nás nové za cca 1000,-, ale na kytarách by mi ty C2 asi nabídli za dobrý peníze když jim napíšu, že u Thomana to mají levnější.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

ještě si zjisti dostupnost - tu ti poví v AudioPro - to jsou distributoři...

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jens Ludwig píše:ještě si zjisti dostupnost - tu ti poví v AudioPro - to jsou distributoři...
Jak to myslíš? Nějak jsem to nepochopil. Na kytary.cz mají do pěti dnů, u Thomana to mají a v audiopro to nemají ani v nabídce :-(
Jens Ludwig
Odborník

audiopro je distriburot pro čechy - to znamená, že jakejkoliv behringer koupenej v čechách jde přes ně.... v nabídce to nemaj proto, že to sou šošoni a nabídku mnoho neaktualizujou, ale pokud po nich něco chceš, co je v nabídce Uliho, tak to sem dotlačej....

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

aivne, dneska jsem jeste pres uzaverku dovolil uzivateli Jack/J, aby se pridal k objednavce u Thomanna, jestli ses v platebni schopnosti a dnes do vecera se prihlasis, nemam problem te pribrat :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jensi myslíš,že by ta SC300 sejmula dvě konga hned vedle sebe, pokud by byla jedna??? Nebo jsou fakt lepší dvě. Na všechno ostatní. Kytara, flétna zpěvy mi bude stačit jeden. A dva bych kupoval jenom kvůli těm kongům...Což teda nevím jestli má cenu.

Jo a ještě jedna věc. Myslíš, že se tohle dá použít jako obyč. poslechový sluchátka: http://www.thomann.de/gb/behringer_hps3 ... hoerer.htm
Jens Ludwig
Odborník

a tak taky by to mělo vzít....

na HPS3000 se vy***, kup si HPS5000 - sou mnohem lepší, naopak ty 3000 nehrajou skoro vůbec

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jenom takovej dotaz ty SC300 mají rozsah od 40 do 18000Hz. Většina mikráků má od 20 do 20000Hz. Myslíš, že by to bylo hodně poznat v mojích nahrávacích podmínkách??? (jak říkám profi kvalitu udělám ve studiu a ne v kulturáku na podiu :-) ) Jinak jsem se rozhodl a koupím jeden ten SC300 a ty HPS5000
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

ono těch 20-20000 taky neni vzdycky pravda, takze si mozna akorat natrefil na vyrobce, ktery rika pravdu
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Jens Ludwig
Odborník

aivn86 píše:Jenom takovej dotaz ty SC300 mají rozsah od 40 do 18000Hz. Většina mikráků má od 20 do 20000Hz. Myslíš, že by to bylo hodně poznat v mojích nahrávacích podmínkách??? (jak říkám profi kvalitu udělám ve studiu a ne v kulturáku na podiu :-) ) Jinak jsem se rozhodl a koupím jeden ten SC300 a ty HPS5000
nepoznáš nic :wink:

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pod 40Hz hraje stejne jen basa a kopak (a to jen marginalne). Ostatnim nastrojum a vokalum se tyhle frekvence beztak orezavaji, jednak to bez nich zni lip nasucho a navic to v mixu pak nehuci. (Kdyztak me oprav/dopln, Jensi :)) A na 20KHz stejne vetsina beden uz nehraje, takze ten rozdil fakt nepoznas.
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

ja treba cet ze co je pod 50 se uplně ořezava... z cele skladby...
a když uřizneš všecko nad 16000 tak to taky az tak nepoznas (nerikam ze vubec)

takze dulezitejsi nez rozsah je krivka
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak jo super dík moc. S Wohmou jsem provedl obědnávku. Tak už se těším :-)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Takovejch prachů za mikrák.. My sme si do zkušebny koupili Omnitronic za 170 kč :D . Zpěvák stejně neumí zpívat tak je to jedno.
Ale chci se zeptat na zpětnou vazbu. Píská to jenom po přiblížení ke kombu do kterýho je to zapojený? nebo v blízkosti jakýhokoliv? jde o to, že pak by rozhodně nešly nahrávat ty kytary....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jens Ludwig
Odborník

přístup hodnotit nebudu....

vazba nevzniká jen tim, že mikrofon míří na reprák, přes kterej je hnanej - vazba vzniká hlavně kuli tomu, že existuje nějaká frekvence, která mezi repro a mikrofonem koluje víc, než je zdrávo...

jinak pokud tě vazba trápí moc, věz, že prvopočátek tvého problému je právě v mikrofonu za 170 Kč

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Problem muze byt i ve slabym/spatnym zpevovym kombu, kdyz ho musis moc ohulit a nektery frekvence pousti vic, nez je zdravo (viz Jensuv prispevek), tak ti to bude hucet, piskat apod.
A jinak samozrejme akustika a spravna poloha mikrofonu, ale samotnej mikrofon bych vinil prvni :D Zalevno se da koupit od thomanna t.bone M85B nebo u nas jetej Shure PG58 a s tim uz se da ve zkusebne zit.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud se nic nestane, tak sem behem vikendu pribyde mensi srovnani mikrofonu, a to sice 2 kondenzatorovych (T.Bone SC400 a StageWorks C12 - nebo tak nejak :D) a 2 dynamickych (Shure SM57 a Audix OM-2). Nebude to asi nic svetobornyho (uz jenom proto, ze to pojede pres preampy v mixu Crate a do zvukarny M-Audio Delta 1010LT), ale nekterym by to mohlo pomoci ujasnit si par veci. Mimo to jsem sam zvedavej, kterej bude mit nejlepsi zvuk (pripadne kombinace jakych) a na ktery budem nahravat demicko, tak se s vami podelim o vysledky ;)
Pokud by mi nakej Brnak byl ochoten na zitra pujcit Shure PG58 nebo neco v podobne cenove relaci na porovnani, budu jedine rad. Kdyztak se ozvete :)
Somnus Aeternus
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Jens Ludwig píše:audiopro je distriburot pro čechy - to znamená, že jakejkoliv behringer koupenej v čechách jde přes ně.... v nabídce to nemaj proto, že to sou šošoni a nabídku mnoho neaktualizujou, ale pokud po nich něco chceš, co je v nabídce Uliho, tak to sem dotlačej....
No Audiopro to nemaj protoze to vetsinou neni schopnej dodat ani samotnej Behringer. Bohuzel. Zjevne to cinsky mesto kde to delaj, ma asi cinsky prazdniny :)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“