Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od hyenik »

Lava jsou nejmensi a nejvychytanejsi (jde lomený i rovný - např. pro patchbaye)
Nenarazil jsem na nic menšiho, u pájených už vůbec ne. Tam jsou ty ploché Hicony, které jsou ale zas hodně široké.
Obecne solderless jsou dost drahé, i ta čína stojí půlku těch značkových (čekal jsem čtvrtinovou cenu :))
Já používám Planet Waves(koupil jsem dvě sady ve slevě) i když to tak nevypadá, tak jacky moc netrčí, akorát kabel je dost tuhý, takže nejde to pozohýbat úplně ve všech situacích.

Nové řešení jsou ty připravené ploché, není nutné zrovna EBS, je i verze pro chudáky od Harley Benton
záměrně přeháním, protože histerii kolem kvality propojek u kytaristů překoná jenom histerie kolem špuntů do uší :)

kdybych si měl vybrat (a nebylo mi líto prachů) tak jednoznačně LAVA
(jenomže drahé poštovné + DPH to posouvá k cenám pětikilo za propojku což je koko*tina)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Právě ploché hicony mi mi nevlezou vedle sebe, klasické lomené zase trčí nahoru, prostě first world problems :D Možná risknul i ty číňany, do smyčky zase není potřeba nějaké speciality. Ale pokud by se našlo nějaké výhodnější balení těch lava, tak by to taky šlo.

Jinak ten Benton je výborná věc pro takového krabičkového minimalistu jako jsem já. V podstatě má všechno, co potřebuju, resp. bych mohl potřebovat. Relé pro aparát, smyčku před a smyčku po preampu, midi a na milimetr přesně mi sedne do pedalboardu :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka:
Podle mě jdeš na kuřata s brokovnicí, moc to řešíš. ;) Konkrétně k MS3 mi ty Lava atd. připadají zbytečně špičkové, jen se zbavuješ peněz. Pochopím, kdyby se jimi řešilo přímé propojení několika TB krabek mezi kytarou a vstupem zesiku, kde se bojím přijít o každý nanovolt. Ale pro permanentně aktivované efekty ve smyčkách mulťáku? Je to zbufferované jako prase, vecpané mezi AD/DA převodníkama a efekty ani nevypínáš, takže furt máš signál jak bejk. Takže opakuju - koukni na ty ploché EBS, ty se stříbrnými jacky na toto bohatě stačí, vejdou se všude, jsou pěkně ohebné a i cena je fajn. Mimoto se dají okamžitě koupit a nemusíš čekat na nějakou ameriku nebo čínu.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nevím, jestli to tu bylo - Boss mají taky svoji variaci na Lava solderless...
Je fajn, že nabízí balení s různým počtem konektorů: https://www.boss.info/us/search/?q=Solderless

Obrázek
kunec

Příspěvek od kunec »

hmmm...12 propojek za 149 dolaru nejí tak strašné...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

kunec píše:hmmm...12 propojek za 149 dolaru nejí tak strašné...
...pokud to není přebalená čína z Ali s kabelem potisknutým logem Boss. :)
Placka

Příspěvek od Placka »

@cherreda - jasně že na těch pár propojek není třeba nějakých superkvalitních kabelů, nejsem purista. Mě jde hlavně o to uspořené místo a pak o "peknej" pedalboard - zkrátka mám rád, když jsou kabely pěkně uspořádaný a tím pádem si rád dělám svoje propojky na míru, aby se nikde nic nekroutilo (asi nějaké lehké OCD:-))

Díval jsem se na to trochu podrobněji a jestli jsem to dobře pochopil, tak Lava a další značky mají střední vodič solid, nikoliv lanko. Ten se strčí do dutinky s vnitřním závitem, kterej ten drát podrží a jak dotahuješ vnější čepičku, tak se víc a vic "zakusuje" do této dutinky.

Jestli dobře koukám na obrázky čínských kusu, tak tam se jen strčí celej kabel a pojistí se šroubkem z boku (přeš izolaci a vnější opletení). To ve mě nevzbuzuje uplně důveru. Rozhodně to není stejnej princip.

každopádně takhle nějak podobně to mají třeba George L kabely...no, asi objednám na zkoušku čínu a uvidím, kdyžtak se aspoň zasměju:-)

No a u Bosse se taky strčí celej neodizolovanej kabel dovnitř a pojišťuje se šroubem zvenčí...takže asi podobně jak u těch čínských:-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka píše:Mě jde hlavně o to uspořené místo a pak o "peknej" pedalboard - zkrátka mám rád, když jsou kabely pěkně uspořádaný a tím pádem si rád dělám svoje propojky na míru, aby se nikde nic nekroutilo (asi nějaké lehké OCD:-))
Chápu - mám to taky - a proto jsem všechno propojil těmi EBS, pro které jsem si došel do Aleximu. :) Takové nemoderní oldschool řešení, dokonce jsem se zapomněl zeptat na fóru... :wink: :)

Mimochodem - nové verze GOLD jsou ještě menší (a bohužel o něco dražší), než původní se stříbrnými jacky - byl jsem zvědavý, tak jsem si jeden koupil (mezi polytunku a input MS3) - když nezapomenu, vyfotím je pro porovnání vedle sebe. Ty zlaté už jsou fakt pidi. :wink:

Placka píše:No a u Bosse se taky strčí celej neodizolovanej kabel dovnitř a pojišťuje se šroubem zvenčí...takže asi podobně jak u těch čínských:-)
Stejně fungujou i PW/D'addario, které drží a fungujou velmi dobře - kabel/lanko + šroubek zvenku (ověřili jsme to minimálně já a Hyenik, ale určitě v tom nejsme sami :wink: ). Čímž se Ti ta nedůvěřivá teorie nabourává, takže je evidentní, že se upínáš cca k něčemu "mezi domečkem a zeměkoulí". :) (cituju jednu naši ekauntmanažerku, když jí zdechnul net). A týden řešíš na fóru obyčejné pitomé kabely, vybral sis zcela nelogicky zbytečně kvalitní, blbě dostupný a drahý hype, což si sám dokonce ospravedlňuješ technologickými důvody, díky kterým mají být asi lepší než ostatní běžně dostupné solderless kabely. :roll: :) A protože hype je drahej jak malej pes, tak objednáš levnou čínu, která s 50% pravděpodobností bude tak trošku na ho*no a abys toto zjistil, budeš čekat 1-2 měsíce, než Ti to Dearfriend-parník doveze přes půl zeměkoule až do domečku. :)
A tím pádem na ten krásný nový efekt ještě nehraješ... prostě typická fórová klasika. :wink: :) Je to legrace, co? :)
Placka

Příspěvek od Placka »

cherreda píše: A tím pádem na ten krásný nový efekt ještě nehraješ... prostě typická fórová klasika. :wink: :) Je to legrace, co? :)
K fórové klasice patří taky tento mírně nadřazenej tón. Na efekt samozřejmě normálně hraju, mám ho propojenej s SS-10 propojkama, který mi zbyly od G-systemu.

Akorát ho holt mám normálně na stole a pedalboard teprve plánuju. A samozřejmě bych to "nějak" vymyslel a poskládal z toho, co mám doma. Ale když už holt neumím hrát, tak si to kompenzuju hraním s technikou a kytarovejma krámama. Takže mám v plánu udělat pěknej pedalboard, trošku organických tvarů. Pač když už neumím hrát, tak aspoň umím s Catií, takže si to udělám na CNC. A to je mimochodem taky typicky fórovej jev - většina z nás šudlá vesnickou ligu (pokud rovnou nešudláme jenom doma) a přitom vybavením doháníme největší světový hvězdy. Paradoxem je, že by světovejma hvězdama nejspíš byli, i kdyby hráli na "Jolany přes Rudafón".

No nic, zase ušetřím za switch, pač si místo FS-7 zbastlim switch sám...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka:
Já to nemyslel nadřazeně, toho jsem dalek, jestli to tak vyznělo, tak mě to mrzí. Vůbec by mě nenapadlo, že jsi nějaký neschopa, naopak. To je ten nedostatek psaného projevu, měl jsem víc zdůraznit, abys to bral jako srandu. Myslel jsem to jen jako rádobyvtipné shrnutí toho, jak Tvé řešení kablíků vypadá "zvenku". Sorry. :wink:

Ber jako omluvu, že jsem si na Tebe večer vzpomněl a vyfotil EBS. ;)
Vlevo je původní se stříbrnými jacky, vpravo gold - myslím, že je vidět, že ty už jsou fakt ultimátně malé, to zaoblení takřka jen obkrouží jack.
Přílohy
Preampboard v04-03.jpg
EBS kabliky 01.jpg
EBS kabliky 02.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

objevil sem další ekonomicky zajímavou moznost https://www.ebay.com/itm/DIY-Solderless ... 0284.m3505

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jak vidím u takových věcí "solderless" tak to ve mě probouzí velké pochybnosti. Vzpomínám totiž na střední jak se chovaly a motaly drátky dokupy aby byl kontakt a to bylo peklo :D Ačkoli vlastně vůbec nevím jak se vyrábějí třeba ty EBS, co o nich tady debatujeme. Ty jsou hezké. Jeden se ke mě dostal a mám ho doma. Tam to nějak pájí, nebo taky jen mechanicky lisujou?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Demilich: solderless je lecos ;) Nejdrazsi koax/BNCaky na video jsou taky "solderless" a na tech 6GHz nebo kolik tam frci je rozhodne brutalnejsi pozadavek, nez nejakych 10kHz u kytary/efektu :D
Hodně budem někde...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ber to tak, že u propojek do pedalboardu nikdo nepočítá s nějakou velkou manipulací nebo zátěží.
Kdyby ty nepájené nefungovaly dobře, tak se do nich firmy jako Evidence, Lava atd. nejspíš vůbec nepouštějí, je to vychytané.
Spíš odhaduju dost plovoucí kvalitu čínských napodobenin, kterých evidentně začíná být čím dál víc. To bude loterie.

EBS jsou dobré.
Koupil jsem i nějaké ty napodobeniny od Warvick/Rockboard a ani jsem je nepoužil, v přímém porovnání s EBS působí jako šméčko, jak kablík, tak jacky (přitom nejsou o moc levnější).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, SUK: Ba právě naopak, čím vyšší frekvence je přenášena, tím menší jsou nároky na spoj, neboť postačí i malá kapacita spoje (třeba i mizerného) k dostatečnému přenosu signálu. Vf signály s frekvencí v oblasti MHz a GHz mají úplně jiné nároky než audiosignály ve slyšitelném pásmu (20Hz až 20kHz). Zatímco pro přenos těch vf signálů stačí malá vazební kapacita v jednotkách pF, pro audiosignály je třeba kapacita řádu nF. Jelikož kytarový signál je z toho pohledu de fakto stejnosměrný, proto je vždy vhodnější a spolehlivější pájený spoj.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Co je "kapacita spoje"? To si neumím ani jako elektroprumkař představit... Buď je kontakt, nebo není, a kapacita je mezi živým a zemí v dielektriku (izolace). Ale spoj?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

No to je právě pro případ, kdy kontakt není, což je pravděpodobnější u těch lisovaných "solderless" spojů. Příčinou může být oxidace, špatné odizolování vodiče, což v tomto případě asi nehrozí, naopak je to běžné u lakovaných vf lanek. I takový spoj, který nemá kovový kontakt, je přesto schopen vést střídavý proud jen kapacitou mezi vodiči. Kapacitní reaktance je Xc=1/2πfC. Odtud je zřejmé, že čím vyšší je kmitočet, tím menší odpor bude takový (ne)spoj mít. Doufám, že jsem to i v tuto hodinu napsal aspoň trošku srozumitelně. :? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo jasně, teď už rozumím, díky :)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak, par stranek zpatky nekdo psal, ze
Placka píše:@SUK: Jinak na chlubení by to chtělo hlavně lepší fotku!:-)
, tak teda lepsi fotka ;) v plne velikosti (8MiB) zde: http://sh.sukovec.cz/upload/pedalboard.jpg

Hodně budem někde...
José

Příspěvek od José »

Jak se ti takhle šlape na ten dist(n)?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“