Sluchátkový zesilovač s overdrive a looperem- All in one
Pravidla fóra
-
Bambusatko
Sluchátkový zesilovač s overdrive a looperem- All in one
Ahoj Všem...tak zhruba 3dny brouzdám po netu včetně tohoto fóra, ale ještě jsem nenašel to co hledám. Zkusím se tedy zeptat.
Hledám krabičku All in one nejlépe s možností napájení i na baterky a s výstupem pro sluchátka kterou bych zapojil do kytary. Potřebuju aby to umělo čistej zvuk + overdrive+ looper. V podstatě něco jako jsou běžné kapesní sluchátkové zesíky pro kytary, ale aby tam byl i ten looper (pro nahrání smyčky jako podkladu pro jamování). Na domácí cvičení používám k veliké spokojenosti právě sluchátkový zesilovač, který ale nemá možnost nahrávání smyček. Líbí se mi jednoduchost zapojení (zesík strčím do kytary, připojím sluchátka a hraju) a nechce se mi pokaždé bastlit se se zapojováním kytary, looperu a velkého komba+ sluchátek. Bydlím v paneláku, takže možnost připojení sluchátek je pro mě zásadní. Nevíte někdo o krabičce, která by tyto moje požadavky splňovala?
Předem dík za vaše tipy...
Hledám krabičku All in one nejlépe s možností napájení i na baterky a s výstupem pro sluchátka kterou bych zapojil do kytary. Potřebuju aby to umělo čistej zvuk + overdrive+ looper. V podstatě něco jako jsou běžné kapesní sluchátkové zesíky pro kytary, ale aby tam byl i ten looper (pro nahrání smyčky jako podkladu pro jamování). Na domácí cvičení používám k veliké spokojenosti právě sluchátkový zesilovač, který ale nemá možnost nahrávání smyček. Líbí se mi jednoduchost zapojení (zesík strčím do kytary, připojím sluchátka a hraju) a nechce se mi pokaždé bastlit se se zapojováním kytary, looperu a velkého komba+ sluchátek. Bydlím v paneláku, takže možnost připojení sluchátek je pro mě zásadní. Nevíte někdo o krabičce, která by tyto moje požadavky splňovala?
Předem dík za vaše tipy...
Re: Sluchátkový zesilovač s overdrive a looperem- All in one
Jestli ti nejde o velikost, tak v poměru cena/výkon je pro tebe vítěz asi jasný: Zoom G1On.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě nic takového neexistuje.
A jak bys chtěl ovládat ten looper? Na to je potřeba nohou a při představě interakce nohy a běžného sluchátkového kytarového zesilovače by to znamenalo konec sluchátkového zesilovače
.
Jedna náhradní varianta byla zmíněna již výše, další by mohla být Digitech Trio+. Má to looper, má to overdrive u některých stylů, i když na Zooma to zdaleka nemá, poněvadž to nesimuluje aparát. Má to sluchátkový výstup a pak to má spoustu dalších fičur, kderé by mohly pokojového hráče oslovit.
Já se ovšem rovněž přikláním k tomu Zoomovi.
A jak bys chtěl ovládat ten looper? Na to je potřeba nohou a při představě interakce nohy a běžného sluchátkového kytarového zesilovače by to znamenalo konec sluchátkového zesilovače
Jedna náhradní varianta byla zmíněna již výše, další by mohla být Digitech Trio+. Má to looper, má to overdrive u některých stylů, i když na Zooma to zdaleka nemá, poněvadž to nesimuluje aparát. Má to sluchátkový výstup a pak to má spoustu dalších fičur, kderé by mohly pokojového hráče oslovit.
Já se ovšem rovněž přikláním k tomu Zoomovi.
V takovýmhle případě není nad čím uvažovat - jasná volba je G1on. Na bazaru za něj dáš 1000, máš automatickýho bubeníka, looper, hromadu efektu, zkreslení, simulace aparátů, ladičku. Přes aux vstup si třeba z mobilu můžeš pouštět podklady, sluchátkový výstup samozřejmě má. Jede na baterku nebo třeba na powerbanku od mobilu, ani moc nežere. Zkrátka všechno, co k cvičení na kytaru potřebuješ. Na cesty ideál. Na doma taky hraju přes něj do sluchátek. Nic lepšího na tenhle účel nevymyslíš.
Zní to už hloupě, ale na 40% zdejších dotazů je opravdu nejlepší odpověď : ZOOM G1on. Je to tak. Teď jsem ho taky oprášil a simuluju krabičky. Byl na bazaru za 900, ale už je pryč. Je to kult !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Bambusatko
Všem moc děkuju za odpovědi...jak říkáte, je to asi přesně to co hledám, ale bez Vás bych na tenhle multiefekt asi nenarazil...
...na domácí cvičení to bude super...cena je pro mě nečekaně nízká...jen si tak říkám, jestli tahle sranda bude použitelná (z hlediska zvuku co z toho leze) i na nějaké to vystupování a nebo je to opravdu jen na domácí vyblbnutí...máte s ním v tomhle směru nějaké zkušenosti?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni sem: http://hudebniforum.cz/search.php?keywo ... sf=msgonly, případně sem: http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/ ... 38551.htmlBambusatko píše:Všem moc děkuju za odpovědi...jak říkáte, je to asi přesně to co hledám, ale bez Vás bych na tenhle multiefekt asi nenarazil......na domácí cvičení to bude super...cena je pro mě nečekaně nízká...jen si tak říkám, jestli tahle sranda bude použitelná (z hlediska zvuku co z toho leze) i na nějaké to vystupování a nebo je to opravdu jen na domácí vyblbnutí...máte s ním v tomhle směru nějaké zkušenosti?
Hraju na kytary a mašinky
No mám, právě, že tahle "sranda" hraje překvapivě dospěle. Dlouho jsem jí používal na pódiu jako simulaci preampů do lampového konce + boxu. Více např. zde : http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... inec~2015/Bambusatko píše:jen si tak říkám, jestli tahle sranda bude použitelná (z hlediska zvuku co z toho leze) i na nějaké to vystupování a nebo je to opravdu jen na domácí vyblbnutí...máte s ním v tomhle směru nějaké zkušenosti?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zvuk a možnosti G1on jsou v této a i mírně vyšší cenové relaci IMHO nepřekonatelné. Vypadá sice plastově a levně, ale střeva (a algoritmy) jsou úplně jiná liga. Navíc ti umožní simulovat reálná zapojení, tedy osahat si, jak by se ty dané předlohy efektů chovaly na různých pozicích v signálovém řetězci. Pro seznámení se s problematikou efektů, charakteristických zvuků aparátů a různých reprobeden, velmi dobrý bazmek.
-
Bambusatko
Hoši mockrát díky za rady a postřehy.Jdu do něj...
...myslím, že jste mi ušetřili spoustu času s hledáním...na domácí cvičení to bude myslím oproti mému stávajícímu sluchátkovému minizesíku lahůdka...hlavně ocením ten looper a bicí paterny...a je fakt, že to má výhodu i v osahání si různých efektů atd...další plus pro mě je ta jednoduchost a rychlost zapojení...efekt vyndám ze šuplíku, píchnu do něj kytaru a sluchátka a hraju...zkrátka toto jsem přesně hledal...a jestli ten zvuk (za tu cenu) dle Vás není úplně marnej, třeba ho nakonec využiju i při normálním hraní...takže DÍKY!...
Než ho seženeš, obětuj prosím nějaký čas a pročti si vlákno o G1On/XOn, co postoval rotten77 výše.
Dozvíš se tam kupu věcí, které v manuálu nenajdeš (výhoda pro tebe) a nebudeš se pak muset ptát (výhoda pro nás)
Dozvíš se tam kupu věcí, které v manuálu nenajdeš (výhoda pro tebe) a nebudeš se pak muset ptát (výhoda pro nás)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
Bambusatko