Zdar, všiml jsem si podivný věci - když hraju delší dobu (víc jak hodinu), začne se mi kabel mezi kytarou a kombem sám od sebe kroutit. Je to celkem nepříjemný, protože se tím zkracuje (poměrně výrazně). Když pak člověk vyndá ten kabel z komba, že se narovná, tak se ten kabel točí jak divej, fakt se to stočí velkou silou.
Co s tím? V čem je problém? Má někdo podobnou zkušenost?
Kroucení kabelu při hraní
Pravidla fóra
Kroucení kabelu při hraní
bandzone.cz/hot
Gibson LP 2013 signature T
Vox AC15C1, Vox AmPhones AC30
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
Re: Kroucení kabelu při hraní
Asi dochází k ohýbání časoprostoru způsobené dlouhou elektromagnetickou interferencí mezi snímačem a FM frekvencí odraženou z měsíce čímž kabel mění svůj původní tvar a vytváří spirálu.
Zkus se někdy přistihnout, jak se bezmyšlenkovitě pořád otáčíš při hraní dokola. Takže se ti kabel logicky překrucuje, že ho pak musíš narovnat. Buď se neotáčej nebo otáčení střídej a nebo si pořiď bezdrát.
Zkus se někdy přistihnout, jak se bezmyšlenkovitě pořád otáčíš při hraní dokola. Takže se ti kabel logicky překrucuje, že ho pak musíš narovnat. Buď se neotáčej nebo otáčení střídej a nebo si pořiď bezdrát.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to tím otáčením. Stačí se otočit k aparátu a zpět, akorát člověk je zvyklý se točit jen na jednu stranu a hned je z toho jedna otáčka na kabelu.
Si děláte srandu, ale tohle jsme zažil i bez točení se svým třímetrovým Monster kabelem (tvl, kde vlastně skončil ten drahý hajzl, pohledám ho...
Hendreku....) když byl nový
On byl tak brutálně tuhý, že se asi dva týdny snažil vrátit do původního klubka jak byl v krabici. Dělali jsme si z toho p***l si pamatuju, ale bylo to debilní. Pak to přestalo až se trochu uvolnil 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jako já rozumím, že vám to přijde vtipný
ale naposledy jsem hrál cca 2 hodiny vsedě a rozhodně jsem se nikam neotáčel, protože jsem měl před sebou noty. Ten kabel začínal normálně volně položenej na zemi a po hodině jsem ho musel vyndat z kytary, odtočit a znovu zapojit do kytary, protože byl ve vzduchu.
ale naposledy jsem hrál cca 2 hodiny vsedě a rozhodně jsem se nikam neotáčel, protože jsem měl před sebou noty. Ten kabel začínal normálně volně položenej na zemi a po hodině jsem ho musel vyndat z kytary, odtočit a znovu zapojit do kytary, protože byl ve vzduchu.
bandzone.cz/hot
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak má vlastní paměť a kroutí se zpět do podoby s nejmenším napružením. Co to máš za kabel, nějakou anakondu? Taky zkus věnovat pozornost tomu, jak kabel po hraní smotáš. Tzn. nemotat jen na jednu stranu (vznikne pružinový efekt), ale strany střídat - jeden závit hladce, druhý obratce. Tím se s každým závitem kompenzuje kroucení předchozího závitu.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,