Ahoj!
Nevíte náhodou někdo, jaký je rozdíl mezi první a třetí sérií zesilovače GK MB150E?
Měl jsem možnost si zahrát na třetí sérii tohoto zesilovače a od té doby ho hledám po bazarech. Nyní mám možnost koupit tento zesík - je to ovšem zesilovač první série.
Nemáte náhodou někdo zkušenosti? Nerad bych se "spálil".
Díky, Vašek
Gallien Krueger MB150 E vs 150E-III
Pravidla fóra
Re: Gallien Krueger MB150 E vs 150E-III
Čau. Hmm... snad nepíšu už pozdě. Používám oba. V divadle máme první sérii asi 20 let, můj soukromý je z třetí série. Tak snad odpovím správně.
První serie má spínaný zdroj, třetí serie toroidní trafo a je asi o 1 kg těžší. První série nemá zpožděné připojení reproduktoru, zapneš a hraješ. Zvukově jsou naprosto rovnocenné, technicky bez problémů.
Alespoň tolik mé poznatky.
První serie má spínaný zdroj, třetí serie toroidní trafo a je asi o 1 kg těžší. První série nemá zpožděné připojení reproduktoru, zapneš a hraješ. Zvukově jsou naprosto rovnocenné, technicky bez problémů.
Alespoň tolik mé poznatky.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
-
tomas.vclv
Díky za odpověď, ani jsem nedoufal, že se najde někdo, kdo má zkušenosti s oběma aparátama 
Takže když koupím první verzi, chybu nejspíš neudělám. Popravdě, moc nerozumím tomu, co jiné díly v obou sériích prakticky - uživatelsky mění, kromě později seplého reproduktoru. Někde jsem se dočetl, že toroidní trafo má podstatně větší výdrž. Šum bude předpokládám podobný.
Takže když koupím první verzi, chybu nejspíš neudělám. Popravdě, moc nerozumím tomu, co jiné díly v obou sériích prakticky - uživatelsky mění, kromě později seplého reproduktoru. Někde jsem se dočetl, že toroidní trafo má podstatně větší výdrž. Šum bude předpokládám podobný.
No u těchto méně výkonných zesilovačů je zpoždění připojení repra de facto zbytečné a navíc může být zdrojem nepříjemného překvapení. Gallien nepoužívá snadno opravitelné zpožďovací relé ale termistory, které spínají po zahřátí průchodem proudu. Vím o případech selhání (nesepnutí). Mě se to tedy nestalo i když jsem jeden čas měl i RB. Je to relativně spolehlivé.
Transformátor je podle toho, co nás kdysi učili, nejspolehlivější část zařízení - tedy když je dobře udělaný.
Ale jak jsem napsal, nám už ta první série funguje přes 20 let. Tady bych žádný problém nehledal.
. Zvukově i "šumově" jsou totožné.
Transformátor je podle toho, co nás kdysi učili, nejspolehlivější část zařízení - tedy když je dobře udělaný.
Ale jak jsem napsal, nám už ta první série funguje přes 20 let. Tady bych žádný problém nehledal.
. Zvukově i "šumově" jsou totožné.
GK MB 150 S, GK MB 800
-
tomas.vclv
..koupil jsem a už hraju. Jsem nadšen. Díky za radu