Ahoj mám monitory M-Audio BX5, a chci koupit lepší zvukouvou kartu. Nyní používám integrovanou na základní desce.
Moc audiu nerozumím tak prosím o vaše rady. Zvukovou kartu bych používal hlavně na přehráváni hudby.
Můj tip je zatím zvuková karta M-Audio M-Track 2x2 https://www.thomann.de/cz/m_audio_m_tra ... 1d630a5947
Děkuji
Zvuková karta k M-Audio BX5
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvuková karta k M-Audio BX5
Externí zvuková karta bude mít pravděpodobně lepší DA převodníky a tím pádem logicky i lepší zvuk. Otázkou je, nakolik bude ten zvuk slyšitelně lepší.
Já mám možnost porovnat zvuk interní karty v mini PC Mele PCG03 (low budget počítač) se zvukem externí Lexicon Omega pouhým přepnutím SW přepínače ve Windows (mám to tak šikovně zapojené) a že bych poznal výrazný rozdíl říct nemohu (a to jsem o kvalitě převodníků v Lexiconu přesvědčen). Ale bude záviset i na dalších prvcích řetězce, jako jsou zesilovač, bedny, kabely, i co na PC přehráváš (MP3 vs. FLAC). Já přehráván MP3, zesilovač mám noname 20W z Aliexpresu a bedny, co mi zbyly z nefunkční hifi věže. Ale svůj úkol to splňuje.
Já mám možnost porovnat zvuk interní karty v mini PC Mele PCG03 (low budget počítač) se zvukem externí Lexicon Omega pouhým přepnutím SW přepínače ve Windows (mám to tak šikovně zapojené) a že bych poznal výrazný rozdíl říct nemohu (a to jsem o kvalitě převodníků v Lexiconu přesvědčen). Ale bude záviset i na dalších prvcích řetězce, jako jsou zesilovač, bedny, kabely, i co na PC přehráváš (MP3 vs. FLAC). Já přehráván MP3, zesilovač mám noname 20W z Aliexpresu a bedny, co mi zbyly z nefunkční hifi věže. Ale svůj úkol to splňuje.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co je cílem, nebo co ti chybí? Chceš lepší zvuk, nebo se zvukem nějak pracovat? Nahrávat?r2020715 píše:Ahoj mám monitory M-Audio BX5, a chci koupit lepší zvukouvou kartu. Nyní používám integrovanou na základní desce.
Hraju na kytary a mašinky
Ke koupi zvukovky jsem se rozhodl hlavně, protože mi na integrované zvukovce nejde výstup na mikrofon. Mikrofon chci používat jen na skype atd. Když už tedy kupuji novou kartu tak chci i lepší zvuk a možnost ovládání hlasitosti ze stolu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na takové běžné multimediální použití ti nejspíš poslouží úplně každá externí zvukovka.