Odstranění nežádoucích zvuků z nahrávky
Pravidla fóra
Odstranění nežádoucích zvuků z nahrávky
Ahoj, prosím jak v audacity nejlépe odtranit kašlání a cinkání.
Díky moc Luboš
Díky moc Luboš
- Přílohy
-
- kousek1.mp3
- (708.17 KiB) Staženo 176 x
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odstranění nežádoucích zvuků z nahrávky
V místech, kde je jen pazvuk bez chtěné informace, buď použít Silence funkci na daný časový úsek, nebo automatikou stáhnout volume fader.
V místě, kde pazvuk překrývá chtěný signál to bez ztráty žádoucí informace nelze.
V daném případě bych toto vůbec neřešil, protože to je pracné a výsledek nebude odpovídat vynaloženému úsilí. Pazvuky z publika prostě k živé nahrávce patří, viz. i profesionální záznamy koncertů vážné hudby, kde je slyšet např. právě ono kašlání.
V místě, kde pazvuk překrývá chtěný signál to bez ztráty žádoucí informace nelze.
V daném případě bych toto vůbec neřešil, protože to je pracné a výsledek nebude odpovídat vynaloženému úsilí. Pazvuky z publika prostě k živé nahrávce patří, viz. i profesionální záznamy koncertů vážné hudby, kde je slyšet např. právě ono kašlání.
díky, chtěli to živě a zvuk asi jako ze studia:) předám dál
V této nahrávce jest zapotřebí především odstranit nepatřičnosti v mluvě hlavního řečníka. Slabý, plochý, hlas, bez dynamiky, slovní vycpávky, parazitní citoslovce, hekání, nádechy atd. Působí to velmi hloupě, divím se, že se pasuje na školitele v čemkoliv.Lubo52 píše:Ahoj, prosím jak v audacity nejlépe odtranit kašlání a cinkání.
Díky moc Luboš
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A teď tedy konkrétně, milý parde, jak bys tedy ty řečníkovy neduhy z té nahrávky odstranil? Ať se taky něco dozvíme.
Pokud jsi měl jen potřebu nekoho sepsout, tak příště si to odpusť.
Pokud jsi měl jen potřebu nekoho sepsout, tak příště si to odpusť.
Uživatelský kodex píše:5. Odpovědi v threadu
• Odpovídejte konstruktivně a k věci. Diskuze by se měla stále držet tématu, které bylo na začátku.
Já to myslel dobře. Roky jsem se svým hlasovým (i fysickým) projevem živil, nyní vlastně také. Snažím se pomoci, upozornit na věc, která se musí zlepšit, aby byl žádaný výsledek. Každému přeju to nejlepší.
Neduhy v projevu se léčí či odstraňují relativně snadno. Chce to jen metodiku, každodenní práci, snahu se zlepšit. Sebereflexi. Není to těžké. Držím palce.
Neduhy v projevu se léčí či odstraňují relativně snadno. Chce to jen metodiku, každodenní práci, snahu se zlepšit. Sebereflexi. Není to těžké. Držím palce.
V Audacity s tím asi moc nezmůžeš, snad by to zvládl sw Izotope.
Ahoj. Nevíte o nějakém softu, kterej ve wavu detekuje a označí lupance, klipy a další potenciální vady? Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
WaveLab.
P.
P.
dík. zkusim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii : Díky moc, to je ono !! Wavelab zafungoval přesně jak jsem potřeboval. Obsluha na první dobrou, vše jasné, názorné. Jak po másle, ... prostě Steinberg.