Zdravím všecky kytaristy na tomto fóru. Mám problém ze songem od Metallicy - Nothing else matters, vybral jsem si ho pro naučení akordů a naučení hraní na kytaru. Příjde mi rozumnější začínat na pomalých písničkách a postupně zrychlovat hru, ale k věci. Snažím se naučit tenhle song a mám v jedné pasáži problém nevím jak na prstoklad a dicky se v tom zamotám, začátek písničky se dá hrát jedním prstem a pak už je jich více a nevím kterým začít hrát a kam ho nacpat. Nejvíce mi dělá problém tato pasáž:
Dobře díky za pomoc... Ještě mě zajímá jak zahrát 2^0 ptal sem se více kytaristů a nikdo nevěděl jak na to... Já to dělám dicky tak že brnku druhej pražec a pak rychle pustím strunu a ona zazní...
ja bych to hlavně nehral s tim druhym prazcem na E ale radsi se sedmym prazcem na H
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
jo pardon, tam je napsany B ja ze zvyku napsal H....... mimo CR jsou tony na kytare (a na jinych nastrojich samozrejme taky) tak ze misto H je B a misto B je As........ doufam ze sem to nepoplet
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Caggan píše:jo pardon, tam je napsany B ja ze zvyku napsal H....... mimo CR jsou tony na kytare (a na jinych nastrojich samozrejme taky) tak ze misto H je B a misto B je As........ doufam ze sem to nepoplet
Poplet, nebo se aspon přepsal, protože B je Ais, As je Gis...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
tenhle song je dobrej do zacatku taky jsem ho ucil jako prvni
ale k veci ... pokud se nepletu je to hned ze zacatku intra ze?
to jsem hral malicek 5 prazec na strune H(B), prstenik 5 prazec na strune G a tam jak je to 2^0 je to strhnuti (pull off) coz delam ukazovakem jak uz psal frostys ...
ale skoro si teda myslim ze Nothing Else Matters se hraje na normalnim ladeni EHGDAE
to je hodně relativni jak to hraje. pockat jak to myslis? :-O
Caggan píše:to je hodně relativni jak to hraje. pockat jak to myslis? :-O
no jakože ta škole není podle mé tabulatury, takže mě mate když třeba mačka strunu na čtvrtem pražci když podle me tabulatury ji ma mačkat kecam na sedmem...