Zdravím všechny,
mám udělanou jednoduchou nahrávku své písničky (kytara + vocal) a potřebuji občas nějaký nazpívaný tón zvednout tu o 1/3 tónu a někde zase naopak. v Cubase by měla být funkce Audio -> Process -> Pitch Shift, ale já to tam nemám.
Můžete mě postrčit tím správným směrem?
Děkuji
Cubase LE 7.x a AI 8.X - Pitch Shift (korekce tónu)
Pravidla fóra
Re: Cubase LE 7.x a AI 8.X - Pitch Shift (korekce tónu)
Můžeš to udělat nastavení stopy. Když klikneš na stopu, tak jaké máš info a můžeš posouvat po celých pultonech a pak jsme doladovat. Myslím, že se to jmenuje "fine", ale nemám to před sebou, tak si nejsem jist
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Moment - on má jen ořezané verze, tam to nebude ani v jedné (a natožpak takhle selektivně, jak potřebuje). Tu práci s tónem potřebuješ ve smyslu doladění nebo uměle zvednout/snížit někam jinam?
Ať tak nebo tak, pomoci by mohl free GSnap VST efekt, který buď funguje jako "autotune" nebo jako "MIDI-tune", neboli podle řídících MIDI dat posune příslušný úsek audia.
P.
Ať tak nebo tak, pomoci by mohl free GSnap VST efekt, který buď funguje jako "autotune" nebo jako "MIDI-tune", neboli podle řídících MIDI dat posune příslušný úsek audia.
P.
Vím, že nemám nějakou vyšší verzi. Ale překvapilo mě toto:
Před cca jsem doma nahrával jednu písničku, kde jsem to ve verzi Cubase LE mohl právě pomocí zmíněného PitchShift upravit. Protože jsem se s tím učil, dělal jsem se screenshoty , takový malý návod. Nicméně to tam teď nemám. Že by Steinberg upgradama něco posunul do vyšších verzí? Protože jediný co mám dostupné je Pitch Octaver
Tak bych se tedy rád zeptal #pavlii (nebo klidně kohokoliv, kdo ví) , jakou verzi potřebuju, abych tento plugin měl dostupný? Stačila by mi verze Cubase Elements ? Že bych upgradoval z LEčka? Přeci jenom na občasné domácí nahrávání by to mohlo stačit.
Ano, tu práci s tónem potřebuji na korekci záznamu vocálu. Přeci jenom občas potřeba zkorigovat hlas zpěváka o nějaké ty třetiny tónu v některých slabikách výš/níž.
Před cca jsem doma nahrával jednu písničku, kde jsem to ve verzi Cubase LE mohl právě pomocí zmíněného PitchShift upravit. Protože jsem se s tím učil, dělal jsem se screenshoty , takový malý návod. Nicméně to tam teď nemám. Že by Steinberg upgradama něco posunul do vyšších verzí? Protože jediný co mám dostupné je Pitch Octaver
Tak bych se tedy rád zeptal #pavlii (nebo klidně kohokoliv, kdo ví) , jakou verzi potřebuju, abych tento plugin měl dostupný? Stačila by mi verze Cubase Elements ? Že bych upgradoval z LEčka? Přeci jenom na občasné domácí nahrávání by to mohlo stačit.
Ano, tu práci s tónem potřebuji na korekci záznamu vocálu. Přeci jenom občas potřeba zkorigovat hlas zpěváka o nějaké ty třetiny tónu v některých slabikách výš/níž.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - všechno je možné
obzvlášť u něměckého molocha. Mnou zmíněný plug-in můžeš použít kdekoli. Tebou zmíněný PitchShift netuším, ale pokud to byl plug-in modul, tak ho mohl Steinberg přesunout do vyšší verze/přestat dělat. Pokud to je funkce v menu, tak platí dtto.
P.
P.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Jediný co jsem tam našel je Pitch Correct. A ten je od verze Elemnets. https://steinberg.help/cubase_nuendo_pl ... nce_en.pdf
Strana 95.
Strana 95.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Díky LUBOSHi, to je přesně to, co jsem hledal (tedy doufám) upgrade z LE verze na E stojí něco slabě přes 1000Kč. Tak to tolik nebolí. Zkusím.
Ještě jednou díky všem
Ještě jednou díky všem