Osazení 1x EL84 v konci, 1x ECC83 v preampu, EZ81 a tlumivka 5H ve zdroji, repro Tesla 4Ohm (typ už nevím a jsem línej to otvírat)
Čistý zvuky to umí pěkný (jako, fakt moc pěkný

Jo, to je můj ultimátní signature nástroj se spoustou možnostícore88 píše:Slovo elektrická kytara rázem dostalo jinej rozměr

Ale no tak, hoši. Co to zase je? Vždyť v klasickém lampovém zesilovači je pouze jedna zem!! A ta musí být přímo spojena s šasí zesilovače!! Rozdělení signálové a ochranné země se týká konstrukčně úplně jiných typů zesilovačů. Pokud chceš mít jistotu, že se zbavíš rušivých vlivů ze sítě, použij na svůj zesilovač přímo typizovaný filtr. Lze použít např. výrobky firmy Schaffner, osobně s nimi mám skvělé zkušenosti. Obsahují nějakou tu tlumivečku, odpůrek a kondík zapojené patřičným způsobem. Jinak zapojení zemnění uvnitř zesilovače má samozřejmě svoje přesná pravidla a je třeba je dodržovat. Už jsem to tu celkem rozsáhle popisoval v minulosti několikrát. Nebudu se opakovat. Co se uzemnění vstupního eurokonektoru s přívodem 230V ze sítě týče, tak je dobré zemnící kolík spojit s šasí co nejkratším drátem se žlutozeleně proužkovanou bužírkou. Nedoporučuji spojovat očkem pod šroubkem, který zároveň drží plastový konektor. Plast často praská, očko se uvolní a hned tu máme životně nebezpečný stav. To, že to tímto způsobem řeší většina firem na věci nic nemění. Když mi jeden šroubek s matičkou navíc můžou zachránit život, nebudu váhat.simiruz píše:Dotaz ohledně zemění:
V hifi zesilovačích se někdy signálová zem připojuje na ochranný vodič / šasi přes odpor, čímž se potlačí úroveň rušení ze zemních smyček. Co si myslíte o takovém zapojení v případě kytarových zesilovačů?
Konkrétně by to vypadalo tak, že se šasi uzemní hned u vstupu napájecího konektoru. Signálová zem se pak připojí na šasi v jedinném místě (většinou input kytarového jacku) a to přes odpor např. 100 Ohm/2W.
Smysl zemění signálu je to, aby se na struny nedostalo napětí. Indukované napětí se přes odpor vpohodě uzemní. V případě, kdy kytarista jednou rukou drží struny a druhou si někde mácne na napětí, půjde proud kromě těla ještě přes odpor, což by mohlo dopady zmírnit je to tak? (případy, kdy takto kytaristé zemřeli určitě znáte) Napadá vás nějaký případ, kdy by tento odpor mohl nějak uškodit?