Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od hyenik »

haha, vahani mezi Suhrem a Behringerem (TC) 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajimave zebřičky nejprodavanejsich efektu
https://reverb.com/news/the-best-selling-pedals-of-2017
Placka

Příspěvek od Placka »

Nový pedalboard:
P_20171202_233836_vHDR_On.jpg
P_20171202_233850_vHDR_On.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

haha, ten amt naštorc, to je dobrej nápad.
Placka

Příspěvek od Placka »

na ten AMT preamp si ještě udělám nějakej kryt z plexi, abych si při motání kabelů a nasazování víka nerozhodil nastavení.

Ještě mě čeká upgrade zdroj, moc nemám rád tři adaptéry mrsknutý do jednoho psa. Dřív jsem chtěl postavit vlastní multizdroj, ale s koupí G-systému to přestalo bejt aktuální. No, tak teď to zase opráším, ale nijak to nespechá, funguje to už i takhle v pohodě.

A jinak je to super, veškerej zvuk udělám na pedalboardu, mimo něj už jenom zesílení:-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ha - takže další místní preampboard, super. :) Gratuluju, vypadá dobře.

Mně ty trafa tak nevadí, když to funguje dobře, proč hrotit multizdroj. Na tuhle sestavu je docela obtížné najít nějaké multinapaječe s dostatečnými proudy. Ty, které by to ukrmily, jsou dražší a větší.

Ty malinké jacky už jsou ty čínské solderless propojky? Jaké jsou?
Na co používáš Spark?
Placka

Příspěvek od Placka »

Jo, ty malý propojky jsou ty čínský solderless. No...zpracování vypadá dobře, nikde žádný otřepy nebo něco takového. První tři propojky uplně v pohodě, zkoušel jsem propojit smyčku v MS-3 touhle čínskou propojkou a pak jsem zapínal/vypínal loop a nic jsem nepoznal. Nicméně u čtvrté propojky se mi stalo, že nešel signál. Rozdělal jsem ji, dal novej kablík a zase. A pak jsem si všiml, že stačí maličko povolit dotahovacího červíka z boku a najednou signál jde. Jde o to, že ten boční šroubek se promáčkne/prořízne vnějším opláštěním a propojuje stínění. A zřejmě stačí, když je o trošku delší a prořízne se až k jádru? Takže bych se maličko obával spolehlivosti. Stále to ve mě nevzbuzuje důvěru - střední lanko se napíchne na trn vevnitř jacku a boční šroubek se prořízne opláštěním k zemnímu opletu...kvalitní kabel s kvalitním konektorem, kvalitně spájený bude asi vždy lepší. Na druhou stranu to fakt pěkně šetří místo, kabel je tenký, ohebný...

Spark mini používám jako volume jump. Jsem na to zvyklej a v MS-3 sice je možnost nastavit si solo volume, ale bohužel není nikdy indikovaný, nijak zobrazený, že je zapnutý. Takže Sparka mám hlavně kvůli pěkné ledce, díky které vím, že je aktivní volume jump:-)

Jinak jsem to celé testoval ve zkušbeně včera na zkoušce. I vestavěné impulsy v Radaru jsou v pohodě použitelné, takže jsem včera jel takto:

Stereo výstup v MS-3 nastavený jako dual-mono -> jeden signál do returnu Egnater Renegade (s preampem od AMT hraje fakt parádně!). Druhý signál přes Radar do mixu (a odtud do in-earu ostatním). Dřív jsem signál pro mix tahal z record a outputu Egnatera a takhle to teda hraje mnohem líp.

Ještě najít čas na vlastní impuls Egnatera a pak si pohrát s nastavením při hraní do aktivky. Včera jsem to zkoušel a znělo to dobře, ale byly tam takový zahuhlaný dunivý spodky, to by se muselo vykrojit na ekvalizéru a na to jsem neměl uplně čas...

EDIT: Ještě doplním, že ten černej switch vlevo dole je zapojenej do CTRL-in MS-3 a levý switch přepíná nezávisle na zvoleném presetu MS-3ky kanály AMTčka (z crunch na lead) a pravý zapíná/vypíná delay. Hammond krabička i switche z Aliexpressu = přepínač za hubičku:-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jacky používají stejný fígl jako Planet W. S nima jsem zatím na tenhle problém nenarazil, ale určitě máš pravdu, nemůže to být o ničem jiném, než o přesnosti šroubek vs. kabel.

Vzhledově stejný momentary footswitch mám objednaný na Ali za pár stovek - chci s ním přepínat banky, už se mi stalo, že jsem si během skladby přepnul o 2 dolů a za hry to řešit těsně před sólem bylo moc fajn, chacha. :)
Placka

Příspěvek od Placka »

ajo, kdybych si toho všiml, tak si ho možná taky za 15 dolarů objednám. TAkhle mě materiál vyšel na cca 7 dolarů + práce. Jen je třeba dát pozor na to, jestli jsou použité switche normaly open, nebo normaly closed. Já ve svým switchi zapojil jeden NO a druhej NC a (myslím že) ten normaly closed se projevoval tak, že se daná funkce přepínala až při uvolnění switche, nikoliv při jeho sešlápnutí...i když možná se to dá nějak přenastavit přímo v MS-3
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Čoveče, já o vlku a než jsem přišel z oběda, vlk je na recepci... resp. přišly mi ty futsviče (mám ještě druhý pro kamaráda).
Ten problém s čudlíky neznám, díky, aspoň mě nepřekvapí, když na to narazím. Každopádně, jak píšeš, v MS3 by to mohlo jít "převrátit" (a i kdyby ne, tak zrovna na banky by mi to bylo fuk). Ale třeba na TAP atd. je nutností reagovat při zmáčknutí, tak snad to tak chytří číňani udělali. :)
Dám vědět jak fungujou.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Ahoj, možná už jste to tady řešili, ale je toho tu celkem dost, tak jsem neměl čas to profiltrovat (když tak se omlouvám). Řešil jste již někdo vyndávací pedalboard z racku? Momentálně kupuji case na hlavu i s 5U rackem a chtěl bych MIDI kontroler plus ladičku a nějaké krabičky zastrčit do toho racku, aby zůstalo zapojení a na akci bych si tento pedalboard jen vyndal na zem před sebe.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A jaký je to case ? Má sundávácí přední i zadní víko ? A jaké krabičky ? Jestli před aparát nebo do smyčky ? Podle toho by se lišila i délka kabelů atd. Ideální je to mít v zadním víku a mít tam jenom footswitch, popř. krabičky před aparát (ladička, boost, atd.) a věci do smyčky mít pořád v racku (krátké kabely)
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

bubucci píše:A jaký je to case ? Má sundávácí přední i zadní víko ? A jaké krabičky ? Jestli před aparát nebo do smyčky ? Podle toho by se lišila i délka kabelů atd. Ideální je to mít v zadním víku a mít tam jenom footswitch, popř. krabičky před aparát (ladička, boost, atd.) a věci do smyčky mít pořád v racku (krátké kabely)
Víka sundávací, dobrý nápad, mohlo by se to vejít, vyzkouším to
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Použil bych zadní víko a taky nějaké protiskluzy, ať ti nelétá po pódiu, jak šu**n v gumáku :D
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

bubucci píše:Použil bych zadní víko a taky nějaké protiskluzy, ať ti nelétá po pódiu, jak šu**n v gumáku :D
A upevnění uvnitř? Sucháč?
kunec

Příspěvek od kunec »

Raději 3M dual lock

Sent from my iPhone using Tapatalk
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

kunec píše:Raději 3M dual lock
přesně, zatím to nejlepší systém pro uchycení krabiček. Podmínka je mít hladké dno pedalboardu.
Konkrétně http://www.g3.cz/katalog/suche-zipy-3m/ ... ock-sj3551
Posledně jsem koupil ty průhledné s menšími hlavičkami a nezacvakávají se tak dobře, jako ty větší černé. Ještě se dá zvolit i spodní vrstva s lepidlem, jestli má být pěnová měkší nebo bez pěny s trochu jiným lepidlem. Doporučuju bez pěny, ta se sundává o dost hůř, protože se většinou oddrhne.

V tvém případě bych na ten dual lock přilepil cca pár mm silné gumové plátky (podle tvaru víka, protože některé mají větší rohy) a dal je zvenčí do každého rohu a máš protiskluz jak víno.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Taky doporučuju Dual lock.
Jsem z něj nadšený, roztekl jsem se tady, když jsem sestavil pdb. :)
Např. když chytím ze stran pevně prstama LeLead, celý pdb za něj zdvihnu do vzduchu.
Akorát musíš vydýchat vyšší cenu, ale za uvolněné krabičky uvnitř racku během převozu ta úspora nestojí.
Mimoto Dual locku stačí mnohem méně, než kolik bys musel nalepit sucháče. Např. Bossy jsem dal na dva proužky 6 x 1 cm a je to ok.
Mám tu variantu s měkčí 1 mm vrstvou, která vyrovná drobné nerovnosti. Dno pdb mám nabarvenou překližku, není to zrovna hladké.

Pak jsou jistota stahovací pásky, ty stojí pár korun a drží skvěle, ale musel bys provrtávat víko a nevypadalo by to na zavřeném kejsu moc pěkně.
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

bubucci píše:A jaký je to case ? Má sundávácí přední i zadní víko ? A jaké krabičky ? Jestli před aparát nebo do smyčky ? Podle toho by se lišila i délka kabelů atd. Ideální je to mít v zadním víku a mít tam jenom footswitch, popř. krabičky před aparát (ladička, boost, atd.) a věci do smyčky mít pořád v racku (krátké kabely)
Tak řešení "rackový šuplík" bohužel nevyhovuje, protože MIDI kontroler (Rocktron) je širší než 19" rack, takže asi dopadne to víko, bohužel mi příjde dost velké, taky se bojím aby se vešli vyšší krabičky (jako třeba Wah). Krabičky budou jen před aparát + MIDI kontroler smyčky (max 4. kabely - zásuvka, od vysílačky, do aparátu a MIDI). Kabely jsem vždy svazoval plastovými stahováky z Tesca a protiskluz by nebyl asi až takový problém našroubovat 4 gumové nožičky.
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Tak to vypadá na dual lock, jen si stále nejsem jistý který a kolik ho koupit. Mám ho na upevnění zásuvky (4x220V), zdroj Smrčka (4x10v), Vox wah, rocktron MIDI Mate (9 tlačítek), TS9, PolyTune a MXR Boost

EDIT: Tak jsem dnes objednal 2m, uvidíme za rok, jak mi to vyjde. 8)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“