Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Metallica

Příspěvek od Bummer »

Neměl jsem v úmyslu rozpoutávat flame. Samozřejmě nemají jen hardcore fanoušky, jestli ti to tak vyznělo. Odpovídal jsem Samillsonsovi podle svého názoru. Metallica byla jedna z mých prvních metalových kapel. Poslouchal jsem to pořád. Pak jsem si holt rozšířil obzory a dopadlo to tak, že když jsem se k ní po letech vrátil, nechápal jsem, co na té kapele vlastně hledat. Jistě -- spousta ikonických skladeb. Ale na technické úrovni si okamžitě všimnu specifických, ale těžce nudných bicích a někým vyzdvihovaných Hammetových sól, která dnes (v mých očích) ve všech ohledech překoná leckterý YouTuber nebo klubová kapela. Pardon. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Však tu žádný flame není, jen normální diskuze :).
Taky už nemám dávno Metallicu jako nej kapelu, jako kdysi za mlada. Já jsem se hudebně vyvinul do širokého záběru hudebních stylů, hard core metal mezi ně nepatří, takže ani v tomto kontextu Larse nemohu porovnat s jinými bubenickými esy. Jen mi prostě jako bubeník nevadil tehdá a ani teď, když jsem jej mohl v pátek po letech shlédnout v podstatě s odstupem již nezávislého pozorovatele v záznamu koncertu z roku 2009.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Lars fakt není nějak technicky zdatnej - mě to nijak netrápí, jeho styl se mi líbí a to, že to občas naživo pojebe mě nijak neuráží.. Co ovšem člověk nemůže popřít je fakt, že to je geniální skladatel - přece jen to je on (s Jamesem), kdo složil ty jejich největší hity, který fanoušci milujou..
Jinak ty vtípky na netu pod každym videem Metalliky na Larsův účet už jsou pěkně trapný.

Víc než Larsovy chyby mě mrzí to, že Kirk dost zlenivěl a přestal cvičit... Na jeho sólech to je za poslední roky dost vidět - ještě v roce 2009 hrál naživo téměř bezchybně, teď co sólo tak to chyba - falešný bendy, vypadávání z rytmu, rozladěná kytara... A ty sóla na Hardwired byly fakt dost slabý - přitom album jako takový se mi dost líbí.
Je možný, že má artritidu a už to kvůli tomu nedává, ale spíš si myslim, že na to s**e.. škoda no
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kytarákjames »

Nejlepší kniha o Metallice??
remisa

Příspěvek od remisa »

Nevím jestli nejlepší, ale já dostal od přítelkyně Back to the front.
Moc jsem od toho nečekal, říkal jsem si že už všechno vím a všechno jsem viděl. O to více jsem byl knihou překvapen. Je to vlastně velká fotokniha s hromadami textu. A musím říct, že to bylo pár příjemných odpolední. Jednak tam bylo spoustu neokoukaných fotek a to povídání bylo taky zajímavé. Mapuje to tedy jenom éru prvních tří alb.
Jedinou nevýhodu bych viděl ve vazbě. Stránky jsou velké a těžké a než jsem došel do konce tak už to lepidlo nevydrželo, je potřeba ji mít fakt naležato jak při čtení, tak při uskladnění.
Jo a je v angličtině :) Nevím o české verzi.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kytarákjames »

Hmm škoda.. V angličtině bych toho moc nepřečetl :lol: ale díky za tip :wink:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“