Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od cherreda »

postylion píše:Nic ve zlém ale globálně se cokoliv od Line 6, kromě Helixe, nedá s Kemperem srovnat,skutečně ja to tak.(dlouholetá osobní zkušenost) 8)
911 píše:Postylion : To máš recht.
To je samozřejmě proto, že Kemper i Helix jako simulaci nazvučeného boxu už používají impulsy (IR). Modelace preampů jde samozřejmě taky kupředu (výpočetní výkon, dokonalejší algoritmy), ale hlavně v IR je ten zásadní pokrok a rozdíl výsledné kvality a věrnosti zvuku oproti starším modelům od L6 a pod. průkopníkům digitálu. Bez IR by si Kemper ani neškrtnul.
torst

Příspěvek od torst »

Trey: Kruspe přes něj hraje na živo v Ramm. Píše, že zná slabiny, ale ta praktičnost a kompaktnost je převáží.
cherreda, impulsy : 1+ ... A proto lecos jednoduššího s IR loaderem (Radar) může KPA směle konkurovat (Mooer 200). Viz vedlejší témata.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

cherreda: kemper udajne IR nepouziva. Zahlidl jsem, krom toho, ze nepouziva IR, taky to, ze nelze profilovat s delay/reverb efektama. A delay/reverb lze s konvoluci normalne pouzivat (konvoluce pracuje ve frekvencni a casove domene). Naopak IR nelze pouzit pro "pridavani" frekvenci (harmonickych) ani pro zaznamenani reakce na amplitudu vstupniho signalu (alias dynamiku).

A ty pazvuky, co to vydava pri profilovani taky prilis neodpovidaji (de)konvoluci - tam se pouziva/staci sweep.
Hodně budem někde...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

SUK píše:cherreda: kemper udajne IR nepouziva. Zahlidl jsem, krom toho, ze nepouziva IR, taky to, ze nelze profilovat s delay/reverb efektama. A delay/reverb lze s konvoluci normalne pouzivat (konvoluce pracuje ve frekvencni a casove domene). Naopak IR nelze pouzit pro "pridavani" frekvenci (harmonickych) ani pro zaznamenani reakce na amplitudu vstupniho signalu (alias dynamiku).

A ty pazvuky, co to vydava pri profilovani taky prilis neodpovidaji (de)konvoluci - tam se pouziva/staci sweep.
No tos mě teda dostal. :shock:
Ani ve snu by mě nenapadlo, že jede bez IR, pro mě to doteď byla jasná páka - omlouvám se za dezinformaci.
Placka

Příspěvek od Placka »

Podle mě teda Kemper nějakou veriantu (vlastní) IR používá. Samozřejmě že to ale musí zabalit do hromady marketingových řečí o unikátních algoritmech a sw magii...Jasně že krom IR je tam ještě hromada dalších algoritmů, ale řekl bych, že někde hluboko uvnitř bude konvoluční jádro nebo aslepoň matematicky příbuzný principy...
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tady je kdyztak trosku vic cteni, ackoliv je to teorie, neb nikdo z nas ty algoritmy nezna. Pokud se k tomu v nekdy dokopu, hodlam zkusit implementovat nejakyho primitivniho kempera do PC (mam teorii, jak by to potencialne mohlo fungovat, nicmene, sazmorejme, praxe bude asi dost odlisna :D )

http://www.modernmojoguitars.com/digita ... s-fractal/
Hodně budem někde...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj Kemper pouziva svuj vlastni algoritmy..... konvoluční 8)
akorat marketingove mlží, aby ho někdo nesrovnával s levným Radar shitem například :lol: :lol: :lol:

Naprosto stejná situace byla u Fishmana a jeho Acoustic Images, potvrzeni ze to je IR jsem vyhrabal az na nejakem ultraobskurnim blogu, a pak uz jsme s cherredou pod velenim Ovelikeho Sandona v pohodě profilovali i akustické kytary (i kdyz tam to nefunguje tak dobre jako u kytarovych boxu)

Pouzivany zvuk nemusí být nutne sweep, prave torst nás naučil profilovat obycejnym drnkanim nebo dokonce riffama z originalnich nahravek.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

hyenik: konvoluce neumi zkreslovat, naopak umi zpracovat zpozdeni - coz kemper udajne neumi. S tim, ze neni nutne pouzivat sweep mas samozrejme pravdu ;)

PS: Jestli mooer radar umi "profilovat" i zkresleni, pak me na tuto informaci, prosim, upozornete. Ja jsem to jeste s konvoluci nedokazal ;)
PS2: Jestli je zvykem pouzivat kemper jen jako simulaci reproboxu, tak me taky, prosim, upozornete :D
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše:
innerself píše:Já mam zase zkušenost že na stejnej gear to hrálo čtyřem kytarákum stejně. Hádat se nehodlám. Já osobně na to alergickej jsem.
Právěže ten úder do strun je to, co dává kytaře zvuk a tam ty rozdíly jsou dost velké. Ať už jde o druh trsátka, sklon úhozu a samotnou razanci. Nebo ty snad neslyšíš, když hraješ jeden riff jenom downstroke a ten samý alternate pickingem ? Když si vlastně vzpomenu na ty tvoje gainy na peaveyovi, tam se ani nedivím, že jste mezi čtyřma kytaristama neslyšeli rozdíl :D
To slyší i hluchej dokonce i u sebe, ale proto se každá technika jmenuje jinak. Takže proto jsem psal při použití stejný techniky. A k tomu gainu už jsem psal jinde sáhodlouhý příspěvky s obrázkama, že ještě víc prasácky to maj nastavený i profíci a stejně nikoho nepřesvědčí, že to tka taky jde :D Takže si to obhajovat už nebudu. Ale radši budu mít něco co kreslí až se slejvaj tony, než něco co umí maximálně crunch :D Ještě že peaveye umí zkreslení velký a i tak, že se ty tony neslejvaj ;)

Jinak se chci zeptat vlastníků kempera, jestli vlastní jenom tu preampovou verzi, která jim stačí a nebo se vyplatí pořídit rovnou i tu verzi s vystavenym koncákem? Ne že bych si ho chtěl pořizovat, ale já jsem typ člověka, co hudbu potřebuje i cejtit, takže by se na koncerty spíš hodil i ten koncák :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Vlastník sice nejsem, ale koncákové verze Kemper, Bias atpod. považuju za zbytečnost.
V kapele obě kytary hrajeme s IR a posloucháme se z RCF 710A. Ručím Ti za to, že v případě potřeby ta bedna umí pošimrat šourek. :wink:
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak když je máte už ve výbavě, tak to prosim, ale člověk co nic takovýho nemá a jde na podia by podle mě potřeboval alespoň něco. Sám ze zkušeností z koncertů znám, že i na lepších akcích kde byl odposlech to prostě nikomu z nás nestačilo a slyšeli jsme jenom plechy a šroťák. Takže ve výsledku jsme se stejně museli dát nahlas na svym apci podobně jak když jsme hráli třeba ve zkušebně.
A jak tak koukám tak ta aktivní bedna stojí samotná dvanáctku :D To kemper s koncákem v jednom je "jenom" o desíítku dražší než ten základní :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
911

Příspěvek od 911 »

Tak co se zvuku týče,já jsem před mnoha lety udělal celkem razantní akci,jak mi srral pořád ten borrdel na jevišti a vyházel všechny komba včetně kolegů i odposlechy RCF co jsem měl a pořídil 2 ks Bose L1 a od tý doby se super slyšíme všichni a na jevišti je naprosto luxusní zvuk,jen to byla trošku dražší varianta,přiznávám,ale jsem takovej průkopník,co se zvuku týče. Vozíme i větší koberec pod kapelu a textilní zástěnu za kapelu,to byste nevěřili,jakej to má na zvuk vliv a takhle to mydlíme někdy od roku 2006. JInak Kempera mám díky tomuto řešení bez zesilovače.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

torst

Příspěvek od torst »

Hele, jsem (mo)mentálně trochu nalitej, ale vidim, že se tu řeší i šourek, tak snad neurazim.
Cherreda mě připomněl jinou alternativu : Kemper (simulace) do "rovných" monitorů. Ono to není ideální. Pamatuju si, že snad HYENIK si postavil zkosený odposlech (na podlahu k mikrof. stojanu) s kytarovým Celestionem, který připojoval ke kyt. hlavě. Tedy "tradiční" kytarová bedna, žádná simulace.
Oproti tomu ty RCF 710A reprodukujou ten hotovej, Kemperáckej (simulovanej) zvuk. Jo, je to líbivé a nepřu se, funguje to tak prý i v kapele ve spojení s klasikou (hlava+box 412), jak mi zde bylo potvrzeno.
Mě teď láká namodelovat zvuk, který při zapojení do rovných beden (RCF 710A) bude znít tak, jako kdyby hrál "syrový" kytarový reprák. Prostě když bude vedle sebe 1960A a RCF710A, aby byl zvuk +- totožnej.

911 : Bose L1, to je úplně jiná liga, někdy o tom dáme řeč (v jiném tématu).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torst píše:911 : Bose L1, to je úplně jiná liga, někdy o tom dáme řeč (v jiném tématu).
Taky máme 2x Bose L1 a s ohledem na lehkost přepravy a zvukové možnosti je to luxusní řešení pro malé akce a zkušebnu. Vlákno klidně založ, máš-li něco víc k tomuto PA systému.
911

Příspěvek od 911 »

Někde tady vlákno o tom je,já jen,že kluci s Kemperem jedou přes různé bedny ,asi většinou pasivní,atp. Já to teprve budu přes Bose zkoušet a od ledna hrajem každý týden,tak to určitě vyladím.Spíše jde o to sladit výstupy Kempera na linku do mixu a výstup monitoru do Bose odposlechu. To ovládání je skvělé,tak to bude asi v pohodě.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

to jsem viděl. Bohužel, u toho Mooeru má nějakej strašnej neporovnávatelnej preset. Proč?
José

Příspěvek od José »

Taky jsem na to koukal, že se s tím moc nepárali..
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím pánové! Narazil jsem na YT na zajímavé porovnání Marshall vs Kemper z konce září 2017. Není to higain, tak rozdíl je dobře čitelný.
Na konci videa ukáží, co je co, trefíte se? :D Mně pomohly pasáže kolem 3:40 min a porovnání ve 4:20 min. Slyšet to s odstupem půl hodiny, tak jsem v ..... :mrgreen: (chce to sluchátka)

https://www.youtube.com/watch?v=vKrm7GqUmJg

Jak jsem pochopil, pánové si dělali zvuk sami, tak to berte jenom jako zajímavost, bylo by neobjektivní dělat z toho nějaké závěry, obojí hraje nádherně.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ahoj.
Jen chci reagovat na pár věcí.

1. Ohledně otisků kytary, při vytváření profilu.
Na ofic. fóru , řešil jestli je možné, aby levnější ( horší) kytara zněla s Kemper líp. Závěr je , že kytara nemá vliv na vytváření profilu.Je je potřebná pro ,, refining" , který až po profilování ampu. Když refining neuděláte tak profil taky máte.

2. Pořád řešíme jestli je poznat rozdíl mezi originálem a. KPA.
Vím, že je to jeho podstata, ale kdo ho mám už dávno tohle neřeší. Hledá nejlepší profil , který se mu hodí do kapely, mixu atd.Na fóru KPA to tak alespoň je.
Jsou tam tisíce profilů např. JVM 800 a každý je úplně jiný.
Naposledy upravil(a) NSWC dne 10.12.2017 16:36, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“