Levoruká kytara do 6000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jackof25

Levoruká kytara do 6000,-

Příspěvek od Jackof25 »

Zdravím budoucí kolegové.

Chtěl bych se s vámi poradit s výběrem kytary.
Nikdy jsem na žádný hudební nástroj nehrál (nepočítám xylofon u babičky když mi bylo tak 6) a už dlouho se chci naučit hrát na kytaru.
Rozhoduji se mezi:
JAY TURSER JT-300-LH-TBL

FENDER SQUIER Affinity Telecaster LH MN BB

FENDER SQUIER Affinity Stratocaster LH RW BSB

JACKSON JS22L Dinky DKA Left-Handed RW GBK

CORT X-2 LH BK

Vím že se tu probíralo spousty témat a již jsem si prošel krásně srovnaný příspěvek s výběrem kytary dle ceny, ale moc moudrý z toho nejsem.

Každý příspěvek se zvrtnul v hodně odborných výrazů nebo hádek a nakonec jsem odcházel s tím že snad žádná kytara do 6000,- nestojí za koupi.
Co jsem pochytil tak Stagg nekupovat na tom se shodlo hodně lidí.

Nejvíc mě láká ta CORT X-2 stylem, barvou a zpracováním.
Chtěl bych si tak nějak hrát pro sebe pro zábavu. Rockové/metalové žánry. Rammstein,Black Sabbath, AC/DC apod.

Chtěl bych aby kytara vydržela, byla vhodná pro začátečníky (ať už to znamená cokoliv :)), dala se připojit k PC zvuk byl né nejhorší.

Ještě bych chtěl poprosit když už napíšete nějaký odbornější výraz (teď mě napadá s-s-s nebo h-h) vím že jsou to snímače, ale co znamenají zkratky nebo co je lepší to nevím. Tak jen uveďte co to znamená :)

Díky za rady
vintager

Re: Levoruká kytara do 6000,-

Příspěvek od vintager »

Vitaj v smutnom a depresivnom zivote lavakov :D

Na single coil snimace sa pri rock/metal zanri vykasli. Prve tri gitary mozes teda rovno zoskrtnut.

Ta cort x2 OK za tie peniaze.

Ja by som na tvojom mieste siel do tohto v ramci budgetu: https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _flame.htm

Univerzalna gitara, ktora pokryje siroke spektrum.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Rpoblém vidím s tím připojením k PC, na to aby se opravdu dalo hrát s PC potřebuješ muzikantskou zvukovku. Signál z kytary není pro obyč zvukovky svými parametry vhodný a procesor PC nestíhá je v reálném čase oefektovat (či přidat tam simulaci aparátu) a poslat ven. S výběrem Harley Benton souhlasím. Pokud máš nějakého známého co zkontroluje kytaru (na to by měl stačit i pravák) nebránil bych se ani bazaru.. S je zkratka pro singlecoil a h či hb pro humbucker, co to je se dozvíš v příslušném tématu.. s-s-s je tedy kytara se třema singlcoilama
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Taky bych doporučoval (co se nové kytary týče) HB od Thomanna, profesionální přístup, perfektně (blbovzdorně) zabalené a i v případě nějakého problému vstřícné jednání. Kytaru HB mám a myslím že v dané cenové relaci se jedná o solidní nástroj.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Jackof25

Příspěvek od Jackof25 »

Díky moc za reakce a vysvětlení názvosloví.

Leváci co koukám to fakt nemají lehké. Menší výběr a dražší kytary než pro praváky.

Na kytary od thomanna jsem koukal, ale četl jsem nějaké recenze a bojím se té dopravy.
Z německa k nám to přeci jen není kousek a víme jak přepravní společnost zachází s balíkem. Pokud by přišla kytara poškozená tak bych musel na vlastní náklady poslat zpátky do Německa.
Přemýšlel jsem že bych si tam zajel autem, ale mám to asi 430km jen cesta tam a to se mi nevyplatí.

Ta kytara z hudebního bazaru se přiznám se mi nelíbí vzhledově. A co jsem četl nějaké tipy pro začátečníky kytara se musí líbit aby jsi jí vzal do ruky a trénoval ikdyž nemáš náladu nebo ti to zrovna nejde. :)

Na hraní na pc spíš myslím trénovat hrou "Rocksmith" a tam se dokupuje speciální kabel, takže zvuk nepůjde ven z PC, ale zůstane v PC.

Ještě jednou díky za reakce a přístup. Hodím se update pro toho koho by zajímalo jak jsem se rozhodl.
Jestli risknu thomanna nebo půjdu do CORTa. Fakt se mi ta kytara líbí :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To jsi četl kde, že bys musel zaslat zpět na vlastní náklady? Od Thomanna mi chodí balíky každý měsíc, někdy jsou uvnitř i nástroje (kytary, dig. piano, zrovna dnes ukulele :)) a žádný problém s dopravou jsem za cca sedm let nezaznamenal. Navíc za bezpečné doručení ručí dopravce. A v případě reklamace hradí zpětné poštovné Thomann, stačí si vytisknout jimi zaslaný čárový kód, nalepit na balík, zanést na poštu a voalá. Poštovné jde za tebou pouze v případě, že by sis nákup rozmyslel a poslal jim ve stanovené lhůtě 30 dnů zboží zpět.
vintager

Příspěvek od vintager »

Dopravy od thomanna sa skutocne nemusis bat. Oni balia ako blazni tie veci. :lol:

Jedine co sa ti pri ich gitarach moze stat, ze nebude dobre zostelovana, co pre zaciatocnika moze byt kus narocnejsie. Ale inac v pomere cena/vykon su to najlepsie dostupne nove gitary.

To ale pisem so zohladnenim tvojho budgetu. Keby si hladal gitaru do 10000, stale by som ti radil ten harley benton, ale skor odporucil kupit nieco z bazaru.
Jackof25

Příspěvek od Jackof25 »

O zasílání na vlastní náklady v případě poškození jsem četl různě po fórech (v ČR i zahraniční). Bylo tam i že dochází k špatnému zaslání typu zboží. Třeba je to kravina, ale z tohoto důvodu jsem se bál Thomanna.

Musím říct že z toho co říkáš (za 7let bez problémů) jsem nabyl pocitu jistoty a nejspíše objednám HB (Harley Benton)

Jen ze zajímavosti. V čem je lepší HB (link od vintager) oproti CORTu. U HB jsem zahlídl zřejmě lepší snímače? Mahagonové tělo oproti lipovému? 3v5 polohový přepínač? Musím říct že u té HB na ukázce zvuku se mi opravdu líbila.
Asi se ptám jako blbec, ale to je lhot s tím musím žít jako začátečník :)
Kerrika
Nový uživatel

Příspěvek od Kerrika »

Ja by som sa s dovolenim vetrela do cudzieho vlakna :D.. Tiez som pozerala na Thomanna, ale hovorila som si, ze by pre mna asi bolo lepsie si to nechat poslat do kramu a zohnat niekoho, kto by sa na to este nez to kupim pozrel, ci to vobec bude hrat... Ked si to necham poslat az domu, tak sa obavam, ze mi dojde nejaka srajda a ja nespoznam svojim absolutne neznalym pohladom a sluchom ani prd :D... Bude to pre mna bezpecne?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vlákno o nákupech u Thomanna je zde, kdybys chtěl vědět více, nebo podiskutovat obšírněji: underground/nakupoval-nekdo-kytaru-u-th ... t4575.html
Já jen shrnu pár zkušeností, které mám: někdy mi poslali jiné zboží, než jsem objednal. Stačilo napsat nebo zavolat, v čem je problém, okamžitě odeslali správnou věc a tu špatnou si pak vyzvedl dopravce, aby odvezl nazpět. Někdy šlo dokonce i o prkotinu v řádu pár desítek korun. Mýlit se je lidské a pokud je zjednána náprava, není co řešit.

Ad Harley Benton. V podstatě jde o to, že tyto kytary pro Thomanna přímo vyrábí čínská (indonézská, vietnamská) továrna, každý nástroj je zkontrolován jak v továrně, tak v Německu. Zmetky jsou eliminovány. Nástroje, co jsem měl v rukou, byly seřízeny tak, že byly ihned hratelné (samozřejmě je třeba naladit). Druhá věc je, že v tomto řetězci nefiguruje žádný distributor, který by cenu kytary navýšil o svou marži. Tudíž za tu cenu, za kterou koupíš HB, jinou kytaru značky Cort (resp. jiné) ve stejné kvalitě (HW výbava, zpracování) nejspíše nenajdeš (mimo bazar).
Já vlastním HB pololubovku za cca 4 tisíce a kromě drobného rozlaďování po delším hraní (nejspíš daň za levné mechaniky) jsem spokojen. Aby ne, za ty prachy, nějaké pihy na kráse neřeším.

-> Kerrika - máš dvě možnosti. Vybrat na krámě s někým, kdo tomu rozumí, nebo nechat si zaslat domů a nechat to prověřit někoho, kdo tomu rozumí. Protože jak píšeš sama neseřízený nástroj nepoznáš, pomoci druhé osoby se nevyhneš. Může jí být i prodavač na krámě, ALE! to není nezávislá osoba, která ti klidně řekne, že nějaký nástroj nebrat, protože je to šmejd (ten nástroj myslím).
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ja mam od Thomanna tiez HB, ale SG, je to pekne spracovaný nastroj, po výmene mechanik a snímačov krásne drží ladenie a má neskutočný zvuk.....naozaj pri tej cene nie je co riesiť
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Koupil jsem u Thomanna pololubovku a jak zde zaznělo zabalené to bylo hodně bytelně (krabice vložená ve větší krabici plné bublin) a taky nebylo v podstatě potřeba nějak zásadně seřizovat. Kvůli optické vadě jsem kontaktoval Thomanna mailem a byla mi nabídnuta buď sleva anebo poslat zpět (poslali štítek pro poštovné zdarma) zvolil jsem druhou možnost a druhá kytara došla během pár dní. Když jsem měl kytaru u kytaráře, tak se taky celkem pochvalně vyjádřil ke kvalitě.
Jinak na YT nějaký borec testuje několik kytar HB a myslím že nedopadly až tak špatně:

https://www.youtube.com/watch?v=pCcR8cDWeFI&t=1472s
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Jackof25

Příspěvek od Jackof25 »

To Hendrek: díky. Vážně jsi mě uklidnil s Thomannem. I pro tom pročtení vlákna.

Nakonec jsem se rozhodl pro Thoamanna a pro tu kytaru co byl link tady.
Chtěl jsem sice černou kytaru, ale po delší době co jsem se koukal na fotky se mi začla líbit :)

Takže jsem vám chtěl poděkovat za pomoc při výběru kytary.
vintager

Příspěvek od vintager »

Zase, aby to nebolo len o nejakej glorifikacii znacky Harley Benton.

Harley Benton nie je top profi nastroj, na to sa ani nehra, ale pri dobrom zostelovani sa pokojne vyrovna omnoho drahsim nastrojom. Ako bolo spomenute, vypadnutie sprostredkovatela dokazalo usetrit kopec penazi z finalnej ceny gitary. Je to smutne, kolko realne stoji vyroba gitary, kolko dostanu robotnici v Azii a kolko zozeru sprostredkovatelia,ale toto je ina tema. Tyka sa to aj inych veci.

Mohol by si ist aj do lacnejsieho modelu LP, ale ten ti na tvrdsie styly neodporucam. Mal som ju, bol to fajn nastroj so slabsimi snimacmi vhodny na klasicky rock.

CST24 je jeden z ich top modelov, urcite budes spokojny.
Jackof25

Příspěvek od Jackof25 »

to vintager : já vím, že to nejsou profi top nástroje. To by ani do 6000,- nešlo pořídit (možná z bazaru).
Šlo mi o to koupit nástroj do začátku, ale zase aby to nebyla žádná kravina co zní jak když si nám na pánvičku struny.

Už jsem objednal tu CST24T tak dám vědět jakmile příjde :) vypadala fakt hezky a pokud se zvukem vyrovná dražším kytarám jsem spokojen. Aby né za ty prachy.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

pozri ak budes spokojny maly upgrage urcite nebude od veci, hlavne mechaniky a snímače...potom zistíš ako naozaj tá gitarka "spieva"
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ale no tak, neblbněte ho hned. Jakýkoli upgrade je pro začátečníka zbytečný. Pokud dobře navine struny, vsadím se, že nebudou ani problémy s rozlaďováním. Jako začátečník určitě nebude zběsile bendovat ...
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

Rozhodně nechci nějak glorifikovat značku Harley Benton, ale včera jsem byl na představení Kdyby tisíc klarinetů v divadle Semafor a basák tam hrál na Jazz Bass právě od této značky :D A to na ní hrál vedle sakra dobrých muzikantů, takže asi tak.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Přidávám se taky k chvále na Thomanna a kytary Harley Benton. Rychlé odeslání, zabalení velice pečlivé. Jinou kytaru bych nekupoval jako zajíce v pytli, ale toto jsem po dobrých ohlasech risknul a vzal tohle Tele a jsem tomu rád. Za 4 tisíce (bral jsem B-stock) úplná lahoda, sice jsem to neměl úplně bez práce (bylo třeba trochu zbrousit nultý pražec zespodu - struny se při hře blízko nulťáku moc ohýbaly a nástroj se pak rozlaďoval), ale po této velmi jednoduché úpravě jsem fakt zíral. Tělo je pěkně rezonantní, na celkovém zpracování nevidím chybu, mechaniky drží, ladění úplně bez problému, krk rovný, zvuk nasucho i s desítkami strunami parádně hlasitý. Snímače líp vypadají než hrají, ale nic super jsem nečekal (můj strat s bazarovými RM hraje líp) a vůbec by mi nevadilo zainvestovat a koupit lepší, což mám výhledově v plánu - a pak to bude pro mě úplně super kytara.
Jediné mírné zklamání byl vzhled - na fotkách vypadá tělo více do bílé barvy (což jsem chtěl), ve skutečnosti je to spíš takový „mléčnější“ natural.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“