Na co hrajete?
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: Na co hrajete?
Tak ted tato sestava
almara je zpátky... woe 
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 7.12.2017 16:25, celkem upraveno 3 x.
Máš k tomu i rudlík ? 
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Spíš pár bedňáků. Každopádně hezká sestava.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Si změníš fotku a už je to zase jinak,já reagoval na tu almaru,woe
Jo kabelka je to pěkná.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
pěkný. LP Vintage bezva, že? Aparát teď řešim úplně stejně. Combo 1x12 a pod ním samodomo box 1x12. Ale pivo si stavím zásadně vlevo. Dělá to takovej tlustší, masivnější zvuk !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to LP je super. Ale Strat ma taky svoje kouzlo, hlavne na cistsi zvuky a crunch doprovody. Tyhle 2 kytary se perfektne doplnujou.
Spodni box beru jen na vetsi podia, takze 1x max 2x do roka. Do klubu staci kombo.
Spodni box beru jen na vetsi podia, takze 1x max 2x do roka. Do klubu staci kombo.
Hraju výhradně na šrot.
Snímače jsi měnil ty? mohl bys mi něco napsat o těch původních jak hráli atd?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Puvodni hraly celkem dobre. Stredne silny vystup, vyrovnany stredovy zvuk. U tohodle modelu je origo zapojen krkovy snimac obracene, takze v mezipoloze se daly ruzne mixovat zvuky v protifazi. Protoze jsem zvykly na obycejne zapojeni, nelibi se mi snimace s krytem a mel jsem doma nekolik RM alnico HB, tak jsem je vymenil za RM bridge+ a RM classic neck, oba s moznosti rozepnuti na "sc". Zvuk je trochu agresivnejsi a silnejsi, ale i s tema origo by to bylo pouzitelne.
Hraju výhradně na šrot.
Abu, Bezva, díky
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Regular John
Moje aktuální výbava (bez efektů), posledních pár let jsem to dost obměňoval, tohle si snad nějakou dobu nechám
2007 Fender American Series Strat - moje srdcovka, kterou mám 11 let, už toho má za sebou hodně, nikdy mě nenechala ve štychu,jen ten zvuk by to chtělo ještě trochu poladit - krkový single mi příjde moc uřvaný, u kobyly mám SD Vintage rails a spokojenost
2018 Fender Hybrid 60s Telecaster - nejmladší přírustek, takový zajímavý kompromis mezi klasickým zvukem (USA vintage 58 snímače, klasický popelník s mosaznými válečky) a moderní hratelností (plošší radius, nenápadné zamykatelné mechaniky, 4polohový přepínač). Je to asi nejuřvanější tele, na jaké jsem kdy hrál a zároveň nejlépe zpracované (made in Japan). Je to výborná kytara, ale také jsem si díky ní uvědomil, že vintage komponenty nejsou nic pro mě, takže ten vintage popelník s 3 válečky poletí pryč a dám tam něajaký moderní bridge s 6 kameny, stejně tak asi nahradím kobylkový snímač nějakým minihumbuckerem, který zvládne velkou porci fuzzu bez protivného pískání.
2016 Fender Classic 60s Stratocaster Lacquer - vždycky jsem snil o tom mít strata z 60. let, tak jsem si ten sen aspoň částečně splnil tímto Mexikem s nitrolakem. Mám smíšené pocity užšího z krku a vintage radiusu, ale začínám si zvykat, zvukově se mi líbí víc než American series a celkově mě ta kytara strašně baví. Nitrocelulóza mi příjde strašně příjemná na dotek a krásně voní, American series oproti němu v rukách působí jako nějaká hračka.
2004 Edwards E-SA-125 - japonská kopie ES 335 vyráběna v továrně ESP, určena pouze pro japonský trh, asi moje nejoblíbenější kytara a hraje krásně i "na sucho". Není nic, co bych ji mohl vytknout, má macatý krk, plochý radius a kvalita zpracování je až na nějaký drobný bordel v laku úplně perfektní.
Kombo Hughes & Kettner Statesman Quad EL84 - mám ho asi 10 let, nikdy jsem neměl potřebu ho měnit, maximální spokojenost
2007 Fender American Series Strat - moje srdcovka, kterou mám 11 let, už toho má za sebou hodně, nikdy mě nenechala ve štychu,jen ten zvuk by to chtělo ještě trochu poladit - krkový single mi příjde moc uřvaný, u kobyly mám SD Vintage rails a spokojenost
2018 Fender Hybrid 60s Telecaster - nejmladší přírustek, takový zajímavý kompromis mezi klasickým zvukem (USA vintage 58 snímače, klasický popelník s mosaznými válečky) a moderní hratelností (plošší radius, nenápadné zamykatelné mechaniky, 4polohový přepínač). Je to asi nejuřvanější tele, na jaké jsem kdy hrál a zároveň nejlépe zpracované (made in Japan). Je to výborná kytara, ale také jsem si díky ní uvědomil, že vintage komponenty nejsou nic pro mě, takže ten vintage popelník s 3 válečky poletí pryč a dám tam něajaký moderní bridge s 6 kameny, stejně tak asi nahradím kobylkový snímač nějakým minihumbuckerem, který zvládne velkou porci fuzzu bez protivného pískání.
2016 Fender Classic 60s Stratocaster Lacquer - vždycky jsem snil o tom mít strata z 60. let, tak jsem si ten sen aspoň částečně splnil tímto Mexikem s nitrolakem. Mám smíšené pocity užšího z krku a vintage radiusu, ale začínám si zvykat, zvukově se mi líbí víc než American series a celkově mě ta kytara strašně baví. Nitrocelulóza mi příjde strašně příjemná na dotek a krásně voní, American series oproti němu v rukách působí jako nějaká hračka.
2004 Edwards E-SA-125 - japonská kopie ES 335 vyráběna v továrně ESP, určena pouze pro japonský trh, asi moje nejoblíbenější kytara a hraje krásně i "na sucho". Není nic, co bych ji mohl vytknout, má macatý krk, plochý radius a kvalita zpracování je až na nějaký drobný bordel v laku úplně perfektní.
Kombo Hughes & Kettner Statesman Quad EL84 - mám ho asi 10 let, nikdy jsem neměl potřebu ho měnit, maximální spokojenost
Fokus Les Paul, cca 2015
Vybrán ze čtyř kusů přímo v Třebíči, srovnatelný s Epiphone. Snímače vyměněny za Seymour Duncan '59+JB
Peavey ValveKing 112
Mám ho asi rok, za cenu 7000 to hraje dobře.
Efekty zatím žádný.
Vybrán ze čtyř kusů přímo v Třebíči, srovnatelný s Epiphone. Snímače vyměněny za Seymour Duncan '59+JB
Peavey ValveKing 112
Mám ho asi rok, za cenu 7000 to hraje dobře.
Efekty zatím žádný.
tak jsem si zas trochu zaonanoval, teda s kytarou, sóla a taky sóla a mezi nimi nějaké to sólo, známe to. Pár lahváčů přitom dospělo ke svému terminálnímu stadiu, klasika. Střídal jsem kejtry, ale zas mi vyšlo, že do ruky mi úplně nejlíp pásne LP, ev. SG. Je to zvláštní, pidlikači preferujou superstrat (RG), ruka nízko nad tělem. A mě naopak vyhovuje ta pravačka od těla (ToM kobyla). Jasně, nehraju arpeggia ani jiný palby, ale ta volnost přizvedlý ruky mi nějak vyhovuje víc, přijde mi, že s tím "Gibsonem" jsem nejsrostlejší. Ještě kdyby byla páka, její překážení mi taky vyhovuje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
"Volnost přizvedlý ruky" - bomba
Trošínku jsem to ověřil - projel jsem všechny kytary a přistihl se u toho, že si ruku opírám (fixuju) jak můžu, na všech kytarách. Buď hranou dlaně nebo opřením zápěstí nebo trčím malíček (to bolí nejvíc) nebo opírám palec (pokud je kde a proč) ....
Volnost přizvedlý ruky používám při "mlácení do kytary" v tom slova smyslu, kdy hraju jen údery shora a razantně, z luftu, protože takhle vyluzovanej zvuk nelze jinak nahradit.
Jen je potřebí občas nahradit nějakou tu strunu ....
.
Trošínku jsem to ověřil - projel jsem všechny kytary a přistihl se u toho, že si ruku opírám (fixuju) jak můžu, na všech kytarách. Buď hranou dlaně nebo opřením zápěstí nebo trčím malíček (to bolí nejvíc) nebo opírám palec (pokud je kde a proč) ....
Volnost přizvedlý ruky používám při "mlácení do kytary" v tom slova smyslu, kdy hraju jen údery shora a razantně, z luftu, protože takhle vyluzovanej zvuk nelze jinak nahradit.
Jen je potřebí občas nahradit nějakou tu strunu ....
a teď si vem, že v kapele hraju na to "pádlo" Headless ! To je volnosti.
Posledni dobou stridam moje sgecko a plechovy tele Milesguitar. Zesilovac hlavne HDR Auron. Myslim, ze to je dobrej cajk od firmy, o ktery se porad jeste malo vi, a to je skoda. Rad hraju na veci, ktery jsou vyrobeny v CR...Od HDR mam jeste Parascreamer, klon Tube screameru, kterej ma dva obvody: jeden zkreslovaci/boost a druhej se da pouzit jako ekvalizer...fajn vecicka.
...jo, nejcasteji ted pouzivam 2x12 box od Hot, ve kterym je jedna V30 a jeden Creamback...hodne povedena kombinace, bych rekl.
...jo, nejcasteji ted pouzivam 2x12 box od Hot, ve kterym je jedna V30 a jeden Creamback...hodne povedena kombinace, bych rekl.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
FS elite, S. Reverb, Cube12R s Jensen P12R.