Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
Když už srovnání
Tohle je taky myslím dobré:
Ps:NSWC píše:Ahoj.
Jen chci reagovat na pár věcí.
1. Ohledně otisků kytary, při vytváření profilu.
Na ofic. fóru , řešil jestli je možné, aby levnější ( horší) kytara zněla s Kemper líp. Závěr je , že kytara nemá vliv na vytváření profilu.Je je potřebná pro ,, refining" , který až po profilování ampu. Když refining neuděláte tak profil taky máte.
2. Pořád řešíme jestli je poznat rozdíl mezi originálem a. KPA.
Vím, že je to jeho podstata, ale kdo ho mám už dávno tohle neřeší. Hledá nejlepší profil , který se mu hodí do kapely, mixu atd.Na fóru KPA to tak alespoň je.
Jsou tam tisíce profilů např. JVM 800 a každý je úplně jiný.
Samozřejmě se refining dělá.Ta kytara je důležitá pro výpočet dynamiky. Takže rozhoduje spíše typ kytary / snimace SC.HB/.
Pro mé oponenty
Tohle nejsou moje zkušenosti ani chytrostiky. Pouze shrnuji poznatky z oficiálního fóra KPA.
Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Naposledy upravil(a) NSWC dne 10.12.2017 17:54, celkem upraveno 1 x.
Pravidla fóra píše:Nevkládejte více oddělených příspěvků najednou, použijte pro jejich sloučení funkci Upravit. Pokud to tak neuděláte, budete zbytečně protahovat stránku a komplikovat jiným čtení..
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby mě takto hrálo Soldano za 5.000 dolarů, tak bych z toho byl asi dost smutnýjirkatol píše:Tohle je taky myslím dobré:
Někomu by se mohlo hodit.Na muzikant cezet mají ve slevě čemodan stag 535 a právě se mi šiknul. Remote jsem přišrouboval do závitů místo gumových nožiček a pedál jsem dal na sucháč co byl ke kufru.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
btw vcera jsem poslouchal par ukazek z nove desky Fleretu a krome toho ze to je necekany bigbit, tak kytary jsou na Kemper a znelo to vyborne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nepochybuju o tom. Nikdy jsem se nechtěl přidávat k táboru kritiků, který dělají úsudek z nepatrných rozdílů postovaných na YT. Ale pro mě to prostě není, jsem línej věnovat čas nějakému ladění profilů. A navíc mi stejně vyhovuje víc aspoň trošinku vyhulený zesík - nesnáším odposlech do sluchátek a neslyším téměř rozdíl mezi digitálním multiefektem a lampáčem zkroceným brzdou na pokojovou hlasitost.hyenik píše:btw vcera jsem poslouchal par ukazek z nove desky Fleretu a krome toho ze to je necekany bigbit, tak kytary jsou na Kemper a znelo to vyborne.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokud používá rigy co si myslím, tak ty jsme dělali na Cornford MKII+2x12Cornford, JCM800+1960 a kombo Matchless independence a mikrofon byl Senn E906. Kytary 90tkový LP Standard a 62-64 (už přesně nevím) Stratocaster.hyenik píše:btw vcera jsem poslouchal par ukazek z nove desky Fleretu a krome toho ze to je necekany bigbit, tak kytary jsou na Kemper a znelo to vyborne.
Kdyby mě takto hrálo Soldano za 5.000 dolarů, tak bych z toho byl asi dost smutný
[/quote]
Bohužel nejsem takový odborník a profesionál,abych to tak dokonale mohl podle YT tvrdit. Jen se mi to přes bedýmky zamlouvalo,nikomu nevnucuju.

Bohužel nejsem takový odborník a profesionál,abych to tak dokonale mohl podle YT tvrdit. Jen se mi to přes bedýmky zamlouvalo,nikomu nevnucuju.
víš, někdo se tím odborníkem a profesionálem zkrátka někdy dělá. Ale na nástroj se pořádně hrát už nenaučí 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
moudro je to pěkné, ale nějak nechápu, čeho se to v tady tom threadu týkámarquiz píše:víš, někdo se tím odborníkem a profesionálem zkrátka někdy dělá. Ale na nástroj se pořádně hrát už nenaučí
Na to nemusí být člověk ani odborník ani profesionál, ale pokud jsi někdy slyšel Soldano naživo, tak takový zvuk z něj neleze, resp. se dá nakroutit o dost lepší. Myslím, že to co ten týpek ve videu předvádí by šlo udělat i na PODu HD500.jirkatol píše:Bohužel nejsem takový odborník a profesionál,abych to tak dokonale mohl podle YT tvrdit. Jen se mi to přes bedýmky zamlouvalo,nikomu nevnucuju.
Aby se to tu zase nezvrhlo v úplný offtopic, tak rychlo-nahrávka na rig Bogner Shiva. Kytara je Schecter Omen Extreme s Dimarzio AT-1.
@bubucci
Ty jsi někdy slyšel Soldano ve studiu z preferenčních monitorů sejmutý stejným gearem jako je na videu?
Copak Vám nedochází, že nemůžete srovnávat syrový zvuk co leze z bedny a zvuk po sejmutí?
Vždyť ti zvukař taky ořeže do PA co on potřebuje, aby to v mixu prolezlo.
Lidi slyší úplně něco jinýho než ty na pódiu.
Prostě Kemper nemůže mít zvuk jako klasika .
Tedy pokud ho posíláš do FRFR .
Kdyby se tady řešilo, že Kemper s powerampem a bendou, nehraje stejně jako klasika , tak to bude relevantní téma.Ale to nemůžeme protože to musíme slyšet naživo.
Když postavím klasickou sestavu a Kemper s FRFR vedle sebe, tak je snad každému jasné , že každý bude znít úplně jinak.
Když, ale to všechno pošleš do PA, tak každý pozna pěkný kulový.
Ty jsi někdy slyšel Soldano ve studiu z preferenčních monitorů sejmutý stejným gearem jako je na videu?
Copak Vám nedochází, že nemůžete srovnávat syrový zvuk co leze z bedny a zvuk po sejmutí?
Vždyť ti zvukař taky ořeže do PA co on potřebuje, aby to v mixu prolezlo.
Lidi slyší úplně něco jinýho než ty na pódiu.
Prostě Kemper nemůže mít zvuk jako klasika .
Tedy pokud ho posíláš do FRFR .
Kdyby se tady řešilo, že Kemper s powerampem a bendou, nehraje stejně jako klasika , tak to bude relevantní téma.Ale to nemůžeme protože to musíme slyšet naživo.
Když postavím klasickou sestavu a Kemper s FRFR vedle sebe, tak je snad každému jasné , že každý bude znít úplně jinak.
Když, ale to všechno pošleš do PA, tak každý pozna pěkný kulový.
ač nerad, tady musím 100% souhlasit s NSWC.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Všechno pěkné, ale pointa mého příspěvku byla poukázat na špatný zvuk sejmutého aparátu a následnou kemperifikaci už špatného zvuku.
Jinak já se třeba zajímám, jak mi to hraje sejmuté z boxu a k tomu přizpůsobuju nastavení aparátu a samozřejmě to konzultuju i se zvukařem. A výsledek je, že si přinesu zvuk, který netřeba nijak ořezávat a tím eliminuju faktor, že mi to posere zvukař (ideálně bývalý basák nebo borec zaseknutý někde v minulosti)
Jinak já se třeba zajímám, jak mi to hraje sejmuté z boxu a k tomu přizpůsobuju nastavení aparátu a samozřejmě to konzultuju i se zvukařem. A výsledek je, že si přinesu zvuk, který netřeba nijak ořezávat a tím eliminuju faktor, že mi to posere zvukař (ideálně bývalý basák nebo borec zaseknutý někde v minulosti)
Mně tedy přijde, že v naprosté většině případů všechno válcují basy a nic než basy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
... a bicí 
Já se obávám, že špatně už je když válcuje cokoliv, na koncert nechodíme na stavbu.