A/ A+B switch

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Namklov

A/ A+B switch

Příspěvek od Namklov »

Cao .. mam dotaz, poradi mi nekdo, posle nebo nakresli schema jak vyrobit vpodstate neco jako loop a b switch. Ale tak aby 3pdt prepinal mezi okruh na efekt a okruh na efekt + cistej signal?! Mam diodu, zdroj, 4x jack, 3pdt a volume potak. Diiiiiky!!!!!!!
simiruz

Re: A/ A+B switch

Příspěvek od simiruz »

Myslíš něco jako toto?:
Obrázek
Do každého kanálu si naskládáš libovolné efekty a pak mezi nima přepínáš jedním šlápnutím. Nebo jednu cestu vyzkratuješ a máš bypass switch.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tomu zamýšlenému využívání jsem moc neporozuměl, ale domnívám se, že to pomocí jednoho 3pdt nepůjde.
Co znamená režim "okruh na efekt + čistej signál"?
kunec

Příspěvek od kunec »

já to pochopil tak, že chce k efektu DRY signál
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Namklov píše:Ale tak aby 3pdt prepinal mezi okruh na efekt a okruh na efekt + cistej signal?!
No já právě ne. Z toho zadání není moc jasné, co bude ten druhý režim. Mix dry a efekt signálu?
Namklov

Příspěvek od Namklov »

kunec píše:já to pochopil tak, že chce k efektu DRY signál
ano, myslím to tak, že když budumít v efektovým okruhu např. vibráto .. po zmáčknutí switche se mi přidá čistej signal a výsledkem bude chorus
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Čili bude výsledkem mix obou signálů, poměr nejspíše nastavitelný potenciometrem. Efektová smyčka pak bude paralelní k čistému signálu.
To bude chtít ten signál splitnout přes ten potenciometr, část půjde přímo na výstup, část do efektu, a pak se zase spojí. DRY signál ale nebude stejné úrovně, jako na vstupu, protože se část odvede do efektu. Takže by to možná chtělo trochu sofistikovanější zapojení. I když ten "hlasitostní" úbytek se možná zpátky dorovná tím zefektovaným signálem.
Namklov

Příspěvek od Namklov »

naobrázku je v pravo dole input nad ním send v levo nahoře return a pod ním out .. jde o to, aby tenhle "efektovej okruh" bylpořád v provozu a po sešlápnutí switche se zapla led a krom toho "efekt okruhu" se zapla i cesta input, out. DÍKY :oops:
Přílohy
25552942_10207958039788680_1857703374_o.jpg
Namklov

Příspěvek od Namklov »

Hendrek píše:Čili bude výsledkem mix obou signálů, poměr nejspíše nastavitelný potenciometrem. Efektová smyčka pak bude paralelní k čistému signálu.
To bude chtít ten signál splitnout přes ten potenciometr, část půjde přímo na výstup, část do efektu, a pak se zase spojí. DRY signál ale nebude stejné úrovně, jako na vstupu, protože se část odvede do efektu. Takže by to možná chtělo trochu sofistikovanější zapojení. I když ten "hlasitostní" úbytek se možná zpátky dorovná tím zefektovaným signálem.

PŘESNĚ O TO MI JDE! ALESPON TO VYZKOUŠET..:) POTENCIOMETR BUD NA NASTAVENÍ DRY WET (IDEÁL) ANEBO ALESPON NA NASTAVENÍ ÚROVNĚ OKRUHU S EFEKTEM
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Pokud to myslíš tak, že zapojené vibrato jede pořád a 3PDT k němu přimíchá čistý, jehož hlasitost si nastavíš potenciometrem, pak to pasivně neuděláš. Ta čistá část signálu musí projít jednoduchým zapojením např. TL071. Kdybys to udělal jen pasivně, tak spojíš vstup a výstup vibrata přes ten pot a máš oscilátor.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To si také myslím, našel jsem Split/Blend schéma, která by bylo nutné možná ještě modifikovat, aby nebylo DRY/BLEND, ale WET/BLEND:
Obrázek
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak zrovna toto zapojení není moc spolehlivé, přečetl jsi si i diskuzi pod zapojením?
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Mám takovej nestandardní dotaz, ale potřeboval bych to alespoň trochu vysvětlit, jestli to půjde :D Mám tenhle ABY switch, kterej používám, když druhej kytarista nemůže a já jedu i na jeho aparát.
https://img.audiofanzine.com/images/u/p ... -45001.jpg

Aby aparáty nehrály mimo fázi, musim mít zapnutej pro output B ten 180° přepínač. Nedávno ale kytarista pořídil EVH hlavu a tam musí bejt přepínač zase vypnutej. A to je vlastně moje otázka. Ptám se proč to teda zrovna na to EVH funguje opačně? :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

to zaleží na počtu zesilovacích stupňů a jestli invertují či ne,proto je tam ten přepínač, bo nikdy nevíš co tam připojuješ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Díky. A kdyby signál nemusel jít přes izolovanej výstup B, tak by taky moh bejt druhej zesilovač proti fázi? Ono to je díky brumu nemožný tak prakticky využívat, ale ptám se jestli se na tom případným rozhození podílí právě ten izolovanej výstup.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ano i bez oddělení se může stát , že bude druhý zesík v protifázi, takže ten přepínač fáze je potřeba i kdyby to nebylo galvanicky oddělené
pokud je na izolaci použitý transformátor, tak se teoreticky na otočení podílet může,ale to je otázka přehození vývodů trafa
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak jsem s tim trochu ještě laboroval a zatim je to mimo moje chápání. Nejvíc divný je to, že když jsem dělal reamp přednahranejch kytar pro jeden zesilovač, tak jednou jsem dal přepínač na 0 a podruhý na 180. Výslednej zvuk nahrávek poslouchanej odděleně byl prostě jinej. V případě JSX víc tlačil 180°a v případě EVH zase 0°. Takhle k sobě by ty zesilovače i v nahrávce samozřejmě šly.

Když jsem zkusil dodatečně tu horší nahrávku JSX na 0° převést na 180°, tak to poslechově k sobě samozřejmě šlo, ale nebylo to tak plný a zkreslený, jako nahrávka JSX na 180°. :D To jako mam pro JSX používat něco, co otáčí fázi, aby ten zesilovač hrál pocitově líp jo? Divný a je to na mě moc složitý :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Mohl byste mě někdo zasvětit do proti fází? Nikdy jsem to neřešil a mám v plánu mít dva zesilovače a hrát stereo, doteď jsem si myslel, že mi bude stačit "rozdvojka" signálu.
Ta proti fáze znamená, že reproduktor nehraje "ven" ale "dovnitř"?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

jj jde o to aby obě bedny hrály spolu a ne proti sobě
dovnitř nebo ven není ten pravý výraz
přehoď si vývody u jednoho repráku na stereu a poslechni
Dotazy prosím do SZ
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Vem starý reprák a baterii, a připoj, a potom přepóluj. To je základ funkce repro.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“