qwer píše:Tak tady nejde o to nekoho presvedcit, ze desitky jsou obecne lepsi nez dvanactky a z mych postu je docela jasne, ze ja se o to urcite nijak nesnazil, naopak jsem upozornil na to, ze je ta cesta k desitkam o neco trnitejsi.
Jde o to, ze je hezke, kdyz ma nekdo svuj zvuk a jde si za nim, zkouma, experimentuje. Urcite to jde zobecnit ve stylu "chces hrat metlu, tak kup v30 a nic neres" (ona je to z casti i pravda - pokud nekdo zacina nebo proste nechce experimentovat), ale podle me by byla ale velka skoda, kdyby lidi nehledali svuj zvuk.
Pokud si jde nekdo za svym zvukem a hleda, tak se treba i pta - kvuli tomu vznikl i tenhle topic, kdy op asi nechtel radu v hyenikove stylu "kup v30 a na zbytek se vys.., protoze je to naprd a 99% metlosu to dokazuje".
Přesně tak!! Určitě je jen dobře, že se najdou lidi jako Cliff, kteří si hledají svou cestu.
Krucinál Hyeniku, chovej se už konečně jako rozumný člověk. Nechápu Tě. Proč ta demagogie? Nikdo Tě z ničeho neobviňuje, ani Ti jinak neubližuje, tak nefňukej. To, že na Tvůj boxík s 10´´ nelze hrát metal je klidně možné. Běžně dělám komba s 12´´, na která nelze hrát metal. Ač, dnešní digitální technika už dokáže ledasco, tak kdo ví. Ale je mi to jedno, nejsou k tomu určená. A co z toho vyplývá? Že Cliff se má svých snah vzdát a honem pořídit V30? Není to trochu ujetý?
Pikusi, občas dělám komba, či boxy s 15´´, ještě mě za to neukřižovali. Tady na fóru má jedno takové kombo Luckyduck, zkušenosti má i Arcilucifer. Ptej se jich. Mimochodem, jeden box 1 X 15´´ zrovna doma mám, klidně si to přijeď vyzkoušet, ale musel by sis pospíšit, pokud to ovšem myslíš s dotazem vážně a nemá to být jen námět na další planou debatu. Pochopitelně potkal jsem různé 15´´. Bezkonkurenčně nejlepší JBL K130, dobrý by měl být i JBL D130F, ale ten jsem neměl nikdy v úplně skvělém původním stavu. Pak jsou použitelné jejich licenční kopie, či napodobeniny. Dynacord Orchestra, ARM 9308, nebo
Peavey Black Widow a Scorpions. Osobně nemám zkušenost, ale věřil bych Altec 418, snad něco od Webera, co vychází konstrukčně z JBL D130F. Jakási legenda jsou Guass. Jeden jsem tu měl, byl z Leslie, typ nevím. Také byl použitelný. Staré Jenseny jsou skvělé, ale snesou jen kolem 20W. Naopak tragédie byly staré Eminence kopie Jensenů a pak Celestion G-15 150. Měl jsem verzi z 80. let s litým košem lakovaným kladívkovým lakem. To byl jeden z nejubožejších kytarových reproduktorů, co jsem potkal.
Avšak počkej si na vyjádření Hyenika, tuším, že tu kdysi někde psal, že v pubertě hrával na 15´´ Teslu a že to bylo tak strašné, že ho to ještě dlouho po tom budilo ze sna. Každopádně ten příspěvek bude tak deset let starý a přesně si to nepamatuji. Takže pokud jsem to nějak popletl, omlouvám se za to.