Ahoj,
konečně po dlouhých letech a snění se mi do ruky dostala kytara. Konkrétně jde o Epiphone pro 1. A s tím se pojí (možná hloupých) dotazů.
1) Bolest prstů. Prošel si tím asi každý začátečník, ale můj dotaz zní, jestli má smysl cvičit každý den, ikdyž prstý dost bolí, nebo jim dát den/dva oddech? Případně, zmízí bolest někdy úplně a za jak dlouho?
2) Hned druhý den mi při ladění praskla Dčková struna, ačkoliv byla dle ladičky ještě podlazená. Doufám, že to není předzvěst něčeho špatného. Tak jsem natáhl struny nové. Konkrétně D'Addario EZ-890 Super Light. Pff, přijde mi, že i původní struny byly lepší. Tyhle jsou jakoby tlumené, nevýrazné a vůbec loudí takový divný zvuk.. Má smysl to teď zezačátku na nich přežít, nebo natáhnout třeba .11?
3) Technika hraní pravé ruky. Možná jsem fakt hňup, ale z žádného článku ani videa jsem nepochopil, zda-li se správně hraje palcem, resp. nehtem jak bylo doporučováno jedním z videí. Dokonce "jedna paní" na videu pro začátečníky doporučovala při pohybu dolů hrát nehty (vyjma palce) a při pohybu nahoru nehtem u palce. Mám v tom trošku guláš, takže kdyby byl někdo tak hodný a detailně techniku pravé ruky popsal byl bych vděčný.
4) Všiml jsem si, že při různé intenzitě domáčknutí struny zní struna jinak (čím víc strunu domáčknu, tím vyšší je tón). Je to normální?
Předem dík za odpovědi a pokud bude mít někdo chuť se podělit o zkušenosti a rady ze svých začátku tak se nebráním