Gallien Krueger 1001RB zapojení dvou reproboxů

Baskytarová aparatura ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Gallien Krueger 1001RB zapojení dvou reproboxů

Příspěvek od Hendrek »

Souhlasím. Já se pohybuji ve výkonovém režimu normal, protože řeším tyto dva konkrétní boxy, na které se Tom vyloženě táže.
Použití těchto boxů by mělo smysl, pokud by šlo vyloženě o zvuk, ne o výkon. A to jen za předpokladu, že bude pro Toma výsledný zvuk subjektivně lepší, než při pouhém jednom boxu.
José

Příspěvek od José »

Tady se asi názorově rozejdeme, 115 má citlivost 99db a 412 102 db, takže při stejném výkonu je dvakrát míň hlasitá a jako bonus do ní možná půjde poloviční výkon. Já bych ji, dle dostupných údajů (nemám frekvenční charakteristiky boxů) označil za fakt drahý závaží, co trochu topí a na to krade výkon (ale to by mne u tohohle zesíku fakt netrápilo).
Hendrek píše:Já se pohybuji ve výkonovém režimu normal, protože řeším tyto dva konkrétní boxy, na které se Tom vyloženě táže.
vždyť já taky, ale snažím se zahrnout všechny aspekty situace s 115, ale i bez ní, páč dostupné parametry mluví jasně.

Výhody:
na menší hraní by se dala tahat jen ta 115

+/- při zapojení obou boxů:
půlka koncového stupně leží ladem při zapojení 8+8+8 paralelně na jednu větev + nutné předrátování současné bedny. S tím že hlasitostně si člověk nepomůže, za to na každou větev jde stejný výkon a každá má stejnou citlivost, možná se trochu změní osobní zvuk. (při live zvučení, jsem stejně ještě nezažil, aby zvukař basákovi bral dva boxy, už s jedním se cukají a nejraději berou jen linku).

Nevýhody při zapojení obou boxů:
při zapojení každého boxu na svůj koncák (bez předrátování) , vzhledem k impedanci a citlivostí pravděpodobně nebude 115 vůbec znát, váha a objem navíc, nelze využít plný výkon (bridge mode)

Sám spkojeně existuju s RB400 a 112/ 8 ohm a už jsem s tím i uhrál klub bez zvučení a to nehrajem žádný čajíčky..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

S tím SPL máš pravdu, tento parametr jsem nezjišťoval. Já funguji celý den jen na mobilu a tak je pro mě obtížné stahovat a studovat všechny možné i nemožné manuály. V tom případě se s tebou asi názorové opět sejdu :).
tom.k.

Příspěvek od tom.k. »

Z logiky veci mi teda vychazi, ze aby 15 box byl slyset potreboval bych teda vlastne dva 8 ohmove a ty zapojit do jednoho konce tedy vysledna ohmaz=4 a do druheho konce tu 412. Ale mit 3 bedny uz mi prijde teda jako hodne velka uchylarna. :lol:
José

Příspěvek od José »

No vidíš, to je hezký řešení, to mne nenapadlo! Nebo se vykašlat na 115 ve dvou boxech a koupit 810, ta taky nemá problém jít od spoda. Ale to asi nemá ani ta 412, co?
Občas se taky takhle zasním, pak si představím situaci po koncertě či na zkušebně, když už kluci nadávaj takhle, a vracím se na zem.
Moon

Příspěvek od Moon »

José píše: nemá problém jít od spoda. Ale to asi nemá ani ta 412, co?
.
No - Tome, já být Tebou zvážím to, co píše José. Doplňovat 412 JAKOUKOLIV 115 si myslím je zbytečné. Tedy kromě vizuálního efektu. Na zvuku a tlaku bys to možná trochu poznal, ale náklady na pořízení a stěhování????
Ještě kdybys měl "jen" 410 tak dejme tomu.
Já tedy už nejsem "metloš" , pro moje potřeby stačí 112 s hornou, která je stejně většinou utlumená. Tak to ber ode mne jen jako námět k zamyšlení, nic víc
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tom.k. píše:Z logiky veci mi teda vychazi, ze aby 15 box byl slyset potreboval bych teda vlastne dva 8 ohmove a ty zapojit do jednoho konce tedy vysledna ohmaz=4 a do druheho konce tu 412. Ale mit 3 bedny uz mi prijde teda jako hodne velka uchylarna. :lol:
Když už tak dvakrát 4x12, ta 1x15 bude opravdu jen takový ne moc funkční doplněk k těm čtyřem dvanáctkám.
Takový klasicky Lemmyho stack 2x4x12 :-)
José

Příspěvek od José »

Já furt vidím ty dvě 810 lednice a mezi nima tu 412 a na ní to obří eRB, jen o něco menší sunn o))) bas/moog rig..
tom.k.

Příspěvek od tom.k. »

8x10 jsem mel a vymenil jsem ji prave za tu 4x12. Rozhodne toho nelituju, protoze ac dava plochou mensi tlak, tak prave oproti 8x10 ma nesrovnatelnej spodek a mnohem udernejsi stredy. Ta 8x10 je samozrejmne vic konkretni, ale nerekl bych az o tolik vic, ale celkove ma 4x12 pro my ucho mnohem vetsi objem zvuku. 8x10 byla treba mnohem lepsi pro zkreslenej zvuk ovedriverem, to rezalo jak pila, ale to zas nepouzivam. No a proc furt lamentuju s tou 15? Protoze mi stale prece jen neco malo hromovych basu od 15 chybi.

Jo a klasicky Lemmyho stack byl prave 4x12 + 4x15. :)
arcilucifer

José píše:Já furt vidím ty dvě 810 lednice a mezi nima tu 412 a na ní to obří eRB, jen o něco menší sunn o))) bas/moog rig..
:-) teda řeknu Ti, že na českým HB jsou lednice velmi nedostatkové zboží. Doby kdy bývaly na HB standartně tak čtyři 810 ..už jsem dlouho neviděl.
José

Příspěvek od José »

@tom Myslím, že vím, co potřebuješ:
https://www.thomann.de/cz/eich_amplific ... oard_l.htm
@velesvětlonoš Holt nemám dodávku a bedňáky, lednice nesleduju..
Moon

Příspěvek od Moon »

José píše:@tom Myslím, že vím, co potřebuješ:
https://www.thomann.de/cz/eich_amplific ... oard_l.htm
..
Zcela sebekriticky přiznám, že nevím co to je a jak to funguje.
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
José

Příspěvek od José »

subass aka deska na který stojíš, aby si cítil pěkně basy od podlahy a zaroveň by to nemělo mít funkci rozdunění podia jako velká patnáctka hozená na pódiu..
arcilucifer

Vidím poprvy, to jako cítíš basy, pouze ty když na tom stojíš?
José

Příspěvek od José »

Jop, je to takový podlahový vibrátor vyvinutý hlavně pro inEARisty. Funguje to snad jen v rozsahu 20-400 Hz a prostě prý basu cejtíš, aniž by musel odfoukávat všechny ostatní. Ovšem znám to jen z doslechu. Ale myslím, že když někdo potřebuje cítit ještě víc spodků než z kombinace RB2001+412 je to jediné řešení, aniž by všichni vibrovali kilometry daleko. Tome s tlačítkem 4/5 sis už asi hrál viď? To tuším dává boost na těch nejnižších frekvencích..
kunec

Příspěvek od kunec »

Něco podobného používají bubeníci. Ty kole do zadku stolička.

Sent from my iPad using Tapatalk
Moon

Příspěvek od Moon »

José píše:Jop, je to takový podlahový vibrátor ..
Kraviny do kravína :D - a baskytaristky na tom mohou i sedět ??? :idea:
GK MB 150 S, GK MB 800
José

Příspěvek od José »

Ideální ještě když kolmo k rovině tý desky přilípnou silikonový válec, s reklamním heslem: Skutečný požitek ze hry!
tom.k.

Příspěvek od tom.k. »

Ahoj panove, tak se hlasim jak jsem to vyresil. V prvni rade diky moc vsem za nazory atd, ALE...

To ale pisu schvalne velkyma pismenama, protoze jste vsichni vedeli uplny prd. :lol:

Nemyslim to panove nijak zle, ale jinak to napsat neslo. :D

Nebudu ted hledat kdo co presne psal, utkvelo mi z diskuse v hlave hlavne to, ze i kdyz by tedy podle Vas zapojit jeden 4 ohm a jeden 8 ohm box teoreticky sel, tak ze to diky rozdilne ohmazi bude na prd, ze 15 nebude znat atd atd atd. Ono to na papire a teoreticky je opravdu tak, ale v praxi mi panove spadla brada.

Sehnal jsem 15 box v 8 ohmech s tim, ze uz jsem mel vybrany 4 ohmovy repro od eminence, ze ho zitra objednam a vymenim. Jeste,ze jsem ho neobednal, protoze rozdil v hlasitosti obou boxu je v praxi neznatelny! Zkusil jsem si jen tak na zkousku nejprve zapojit jeden, pak druhy a pak oba dohromady do jedne vetve a i s kytaristou jsme na to cumeli jak jelita, protoze opravdu to dohromady funguje neskutecne!!! I pri nizkych hlasitostech to dodalo zvuku to co jsem presne chtel a pri vetsich hlasitostech i ta 15 tlaci ze mi 2 metry pred aparatem vlaly vlasy. :)

Takze vyreseno, jeste jednou diky vsem za nazory, ale jak se ukazalo, tak stejne jako watty na papire jsou nekdy v realu citit uplne odlisne, tak stejne tak to bude s tou ohmazi. Uz jsem vyzkousel vsechno mozny, ale nikdy jsem neslysel nic co by tak hralo, cely tonovy spektrum, uzasna barva, atak, konkretnost,rezerva v hlasitosti, tlak, no proste jednim slovem dokonalost! Tohle uz si necham do duchodu. :lol:
Přílohy
1515447159981.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Gratuluji k úspěšnému vyřešení. Takže se nakonec přeci jen potvrdilo:
Hendrek píše:...při plném výkonu zesilovače půjde do 115 133W a do 412 266W, jak už jsi zmínil. Tzn. hlasitost boxů bude nevyvážená, ale třeba to ve výsledku nebude vadit. Pořád to bude mít větší výkon, než jen při použítí pouhé 412.
Ono se totiž i těch 266W do boxu 412 rozdělí ještě na 4 díly pro každé repro, tedy 67W pro každé 12" repro a 133W pro 15". Teď k té sestavě ještě dokoupit bedňáka :).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“