ještě je prej parádní tenhle jensen
http://www.jensenaltoparlanti.it/zj0604.htm
ale to bude s hlasitostí asi to samý, co?
nicméně tohle je hudba budoucnosti.. buď to necham, jak to je, nebo vyměnim repro, nebo prodam a koupim si JTM45
a co bys mi doporučil? klidně i něco starýhommjuz píše:No nevím, ten rezonanční kmitočet 95Hz by mě osobně odradil. Já mám rád, když ten zvuk má i ty pořádný spodky. Těch cca 80Hz u důvěryhodného výrobce je tak hranice. Raději ještě níž. Ovšem zase to je můj názor, třeba Tobě to bude sedět v uchu jinak.
tak se na to asi vykašlu a prodám ho - teď v kapele stejně hraju basu takže kytarový kombo do zkušebny momentálně nějak nepotřebuju.mmjuz píše:Já fakt nevím, to je věštění z křišťálové koule za temné noci. Osobní zkušenost s tím Denisem nemám. Zkus brnknout tomu Peťovi Fremlovi a zeptej se spíš ho. Záleží, co do toho repra vůbec jde. Jak silná je zpětná vazba, co výstupák, nastavení prac. třídy a pod. Pokud chceš hutnější zvuk, musíš mít prvně jistotu, že ten zesilovač hutně hrát umí. Nebo to vyzkoušej propojit s nějakou solidní bednou. Kdybys chtěl 8´´ s opravdu nadupaným zvukem, tak bych tu určitě něco vyzkoušeného měl. Ale 10´´ tu mám zrovna jen jeden opravovaný AlNiCo snad z 50.let, tak sotva na těch 15W, který jsem minulý týden dovezl ze servisu, ale vůbec nevím, jak se bude chovat. Neznám ani výrobce, natož nějaká technická data. Zatím jsem s ním nijak neexperimentoval. Impedanci má 5 ohmů. Abych Ti radil nákup od Webera je asi zbytečné. S těmi desítkami jsou vůbec problémy a to i v servisech s náhradními mebránami a pod. No, já vlastně mám ještě v servisu u p. Husáka 2ks nádherných Telefunken s AlNiCo magnetem a pak jeden ruský s keramikou. Už to tam leží docela dlouho. Brnknu tam a zeptám se, jak to vypadá. Jakou potřebuješ impedanci? Jenže on 10´´ z 50. či 60. let vůbec nemusí rozměrově pasovat do komba vyrobeného v současném století. Jinak jsem zasedl nad tím zapojením alá Fender Deluxe a něco jsem navrhnul. Teď čekám, až mi vyrobí šasi a hned to poskládám. Když to bude hrát, pošlu Ti schema e-mailem k těm Tvým trafákům.
Žádný reproduktor nemá "zadní kryt", který by šel sejmout. Dostaneš se tam jen tím způsobem, že opatrně vyjmeš celou membránu i s cívkou z koše a magnetu. Tvůj Fane tam měl kousky rzi, náhodou jsem se zrovna u Libora stavil. Dostat železné piliny, či kousky rzi z magnetického systému, kde je štěrbinka v šíři cca 1,2 mm není až zas tak jednoduché. Není to vůbec jednoduché. Ale když víš jak na to, tak to lze. Rozhodně ne prachsprostým vysáním. Ten magnet si ty kovové částečky sakra dobře drží.Demilich píše:. Nakonec to byla úplná trivka. Prý po sejmutí zadního krytu v tom prostoru magnetu jak to tam lítá byl nepořádek. Nějaké kovové otřepy a údajně piliny. Jak se tam dostaly je naprostá záhada, ale důležité je, že po prachsprostém vysání těchto nečistot byl celý problém odstraněn, reprák za dva dny poštou zpět a oprava stála 200 Kč..
Může to být podobná banalita. Ale samozřejmě taky nemusí. Sám to asi nezjistíš.