nefunkční tónová clona
Pravidla fóra
nefunkční tónová clona
Po letech jsem vytáhnul kytaru a nefunguje ani jedna tónová clona, nemáte tucha co tomu může být a jestli je možné to samodomo opravit? Nějaké malé elektro znalosti by byly. Díky
Re: nefunkční tónová clona
podivat se dovnitř jestli nejsou ulomené kablíky nebo drátky kondenzátorů u poťáků Tone. Ale spíš to bude vyběhaná dráha potu, prostříkni kontoxem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Rozebrané, všechny drátky se zdají být na místě, poťáky prostříknutý a jestli měřák nelže jsou OK. Takže jedině zbývají kondenzátory, který nemám jak změřit. Je záhadou, že nefunguje ani jedna,
A nemáš někde ukleplou zem z těhle potů? Nahoď foto zapojení!
Možné je cokoliv, ale přijde mi, že drátky jsou jak mají být.
Že by zoxidované kontakty přepínače ?
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Ty sem taky stříknul a hlavně proměřil a pokud nedělám něco špatně, tak to teklo všechno kam mělo.
Zdar, humbuku podle fotky pickguardu to nějak nemohu poznat a Ty jsi to taky nenapsal
. Prosím Tě napiš přesně o jaký typ (předpokládám) Stratocastera se jedná. Je jich hodně a každý je zapojen trošku jinak. Když budu vědět přesně typ, možná v archivu najdu schema a příjdeme na to, kde je zakopaná fena
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Fender Lone Star Stratocaster
Naposledy upravil(a) humbuk dne 7.01.2018 9:32, celkem upraveno 1 x.
Schema sice nemám, ale barevný wiring diagram:
kde je na str.4 zřetelně vidět, že je tónová clona zapojena obvyklým způsobem. Šlusmetrem (Ohmmetrem) máte údajně proměřeno vše co lze kromě kondu 50nF (47nF) a ten bude asi KO. Je to keramický kond, u kterého není taková závada vzácností. Lze jej nahradit i foliovým, žádná magie tu nefunguje
. Zkrátka 47nF nebo 50nF/na napětí naprosto nezáleží - jsou na něm jen mV.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Asi to musí být kondenzátor, je mi záhadou že odešly oba dva. Jinak bych to takhle neřešil.
Koukal jsem že v Muzikeru mají nějaký "spešl"
tak Fendera nakrmím tímto. Ona je jiná kapacita na singl a jiná na humbucker.
https://www.muziker.cz/gotoh-cr-223
https://www.muziker.cz/gotoh-cr-473
Koukal jsem že v Muzikeru mají nějaký "spešl"
https://www.muziker.cz/gotoh-cr-223
https://www.muziker.cz/gotoh-cr-473
Clona pro humbucker funguje normálně ne? Problematická je ta pro singly s kondem 50nF, tak jsem to aspoň původně pochopil.
Jedna clona je pro HB a jedna společná pro oba singly. A nefunguje ani jedna.
Tak ještě změř jestli jsou dobře spojeny kryty potenciometrů tónových clon s krytem potenciometru hlasitosti a s GND výstupní jackové zásuvky. Vždyť ta kompletní diagnostika s ohmmetrem nemůže trvat déle než 2 min. Je třeba si uvědomovat co měřím a proč to měřím.
Je nutno u toho MYSLET.
Chyba je určitě v zapojení megaswitche, jehož využití je samo o sobě nadbytečné. Vede někam spodní bílý drátek nejblíž šroubku switche? Měl by jít na levou nohu volume potu. A stejně bych to celé přeletoval.