Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
-
truemetalman
Re: Kemper Profiling Amplifier
no taky kvuli tomu musim prodat 3 apce a aspon 1 kytaru...stejne uz se mi to do jedny mistnosti prestava vejit
nema tam cenu tak sem mu napsal
Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
... a to se, Bobe, vyplatí !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
truemetalman
noco mam rad zmenu...
Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
ale jo, peníze budou a my nebudem !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Neurazte se, ale kytarová komunita je prostě v otázce peněz ten největší výsměch. Divit se, že si člověk, který nikde nevystupuje, koupí aparát za 40 tis., je trochu pitomost, ne? Kolik je motorkářů, kteří koupí mašinu za 250-450 tisíc, aby si mohli pár měsíců v roce jednou za týden objet padesátikilometrové kolečko kolem svého městečka? To se jim každej diví, že nejezdí závody na okruhu? Jaký koníček jde dnes provozovat za těch 40 tisíc? Chápu, že výdaj 40 tisíc je třeba pro studenta nebo patnáctileté dítě hodně, ale pro dospělého vydělávajícího člověka je to myslím si naprosto zanedbatelná částka v porovnání snad skoro se vším, čemu se člověk chce trochu věnovat - třeba střílení, golf, sbírání starých hodin, fotografování... Koupit si dnes kytaru za 40, aparát za 40 a bavit se tím doma 40 let je zábava vyloženě pro skrblíky.
No já jsem to tedy myslel v dobrém, jako že mu to přeju a tak trochu závidím (protože já si koupit tak drahou věc jen na doma tak mě stará zabije), nebylo to nějaké nechápavé divení. Naopak si myslím, že kytarová komunita má smysl pro humor a o to tady šlo. Tím že jsi nás tady setřel jako nějaké fakany je to myslím ukončeno a můžou se tady opět probírat úžasné vlastnosti Kemperu.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Nikdy jsem nad tím tak nepřemýšlel, ale qwer ma pravdu. Kytara je levný koníček. Nedávno jsem to tak zhruba počítal a vyšlo mi ze v kytarach a blbostech s tim spojenych mám za tech dvacet let jen asi 150 litru. Navíc pokud už tomu člověk trochu rozumí tak v pohodě může točit bazarovy kousky s minimální ztrátou a občas i se ziskem.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Je pravda, že zas až tak špatně se nemáme, jak vždycky češi nadáváme, ale zae na druhou stranu proč se nemít líp když to za hranicema jde. Nevim jak u vás, ale u nás na severu je docela pro kluky v modě utrácet prachy za různý tuningy plechovek s kterejma se frajeři poháněj pouze po městě, nbebo když jedou do práce. Tam tečou o hodně větší peníze než nám v kytarách, kde teoreticky vám vydrží aparát nadosmrti, pokud se k němu bude člověk chovat normálně. Ten kdo nejde v autech a nemá vlastně co se životem tak se o svý volno nebo o víkendu chodí zpražit do němoty kde za jeden den jsou lidi ochotný upálit třeba 5 litrů. To já například utratim za měsíc
Apak tu jsou lidi jako třeba moje rodiče, který se nevěnujou žádnýmu koníčku, kterej by lez nějak extra do peněz. K tomu všemu dokázali v minulost živit mě i bráchu a platit nám veškerý koníčky na který jsme si vzpomněli a to i všechno v případě kdy dohromady měli tak 34 tisíc, (což někde v praze může bejt vejplata i pro jedinýho člověka), ze kterejch museli ještě hradit jídlo střechu nad hlavou apod. Aby si někdo nemyslel, že jsme vidláci, tak mojí mámu docela fest semlel minulej režim, nebo spíš moje máma to jenom odnesla, že jí nepustili nikam na školu a je ráda že i s její hlavou mohla mít blbej výučák, tak mě dneska dokáže fakt neuvěřitelně vytočit, jak lidi brečí, že nemaj peníze a přitom utrácí za hovadiny a chtěj si žít jak princové ze zámku. Holt se v létě nepojede k moři když na to nemam, no a co.
No nic zpátky k hudbě. Já osobně jak jsem to viděl u rodičů tak nejsem na prachy nějak náročnej na značky nebo něco podobnýho, ale hudba má jednu jedinou nevýhodu. Dneska je doba, kdy je svět obklopenej takovou technikou, že je zapotřebí mít i dobře znějící zvuk a i sebelepší skladba s blbym zvukem je už předem odepsaná. Bohužel známe všichni že i ten největší sh*t, kterej ale má dobrej zvuk může získat víc slávy a větší úspěch, než o hodně propracovanější věc, která ten zvuk vychytanej prostě nemá. Takže když někdo chce znít jak profík, tak ať si klidně pořídí za 40 papírů kempera, i když to má na brnkání do pokojíku. Já osobně bych to ale nedal
Apak tu jsou lidi jako třeba moje rodiče, který se nevěnujou žádnýmu koníčku, kterej by lez nějak extra do peněz. K tomu všemu dokázali v minulost živit mě i bráchu a platit nám veškerý koníčky na který jsme si vzpomněli a to i všechno v případě kdy dohromady měli tak 34 tisíc, (což někde v praze může bejt vejplata i pro jedinýho člověka), ze kterejch museli ještě hradit jídlo střechu nad hlavou apod. Aby si někdo nemyslel, že jsme vidláci, tak mojí mámu docela fest semlel minulej režim, nebo spíš moje máma to jenom odnesla, že jí nepustili nikam na školu a je ráda že i s její hlavou mohla mít blbej výučák, tak mě dneska dokáže fakt neuvěřitelně vytočit, jak lidi brečí, že nemaj peníze a přitom utrácí za hovadiny a chtěj si žít jak princové ze zámku. Holt se v létě nepojede k moři když na to nemam, no a co.
No nic zpátky k hudbě. Já osobně jak jsem to viděl u rodičů tak nejsem na prachy nějak náročnej na značky nebo něco podobnýho, ale hudba má jednu jedinou nevýhodu. Dneska je doba, kdy je svět obklopenej takovou technikou, že je zapotřebí mít i dobře znějící zvuk a i sebelepší skladba s blbym zvukem je už předem odepsaná. Bohužel známe všichni že i ten největší sh*t, kterej ale má dobrej zvuk může získat víc slávy a větší úspěch, než o hodně propracovanější věc, která ten zvuk vychytanej prostě nemá. Takže když někdo chce znít jak profík, tak ať si klidně pořídí za 40 papírů kempera, i když to má na brnkání do pokojíku. Já osobně bych to ale nedal
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že Kemper z nikoho profíka neudělá
.
Profík zahraje výborně i na šitózní vybavení, naopak to neplatí
.
Ale je pěkné mít si s čím doma hrát.
Profík zahraje výborně i na šitózní vybavení, naopak to neplatí
Tak když to člověk neumí, tak může mít cokoli to je holej fakt, ale když dámk další příklad a přirovnám to třeba ke kapelám co poslouchám a líbí se mi od nich nějakej starej song, kterej nahrávali třeba na konci 80. let, tak tu studiovku okamžitě vypínám a hledám něco z novějšíách živáků. To nový zní to zkrátka líp a ten originál je oproti tomu uplně popík a laikovi by to mohlo i přijít, že tenkrát to tak hrát dobře neuměl, přitom ta skladba je hraná uplně stejně.Hendrek píše:Myslím, že Kemper z nikoho profíka neudělá.
Profík zahraje výborně i na šitózní vybavení, naopak to neplatí.
Uveď nějakou kapelu známou, kde to tak vnímáš.innerself píše:Tak když to člověk neumí, tak může mít cokoli to je holej fakt, ale když dámk další příklad a přirovnám to třeba ke kapelám co poslouchám a líbí se mi od nich nějakej starej song, kterej nahrávali třeba na konci 80. let, tak tu studiovku okamžitě vypínám a hledám něco z novějšíách živáků. To nový zní to zkrátka líp a ten originál je oproti tomu uplně popík a laikovi by to mohlo i přijít, že tenkrát to tak hrát dobře neuměl, přitom ta skladba je hraná uplně stejně.Hendrek píše:Myslím, že Kemper z nikoho profíka neudělá.
Já to třeba mám naopak. Miluju ty dřevní doby kapel co jsou teď známé a respektované. Zatímco dnes za moderní tvorbou člověk často vidí business, finanční kalkul a záměrnou středněproudou líbivost, kdysi to třeba bylo víc od srdce, ačkoli technicky bídnější. V tomhle žeru staré Black Sabbath, ten zvuk, nějaké chyby, a koho to dneska s**e?
Mnohem raději poslechnu něco co zní trochu techničtěji a zvukově jako sh*t, ale má obsah a autenticitu, než něco studiově vyumělkovaného, vezeného na vlně hypu, avšak bez hlubšího čehokoli..
Třeba tohle žeru, je to ryzí, ale zvuku se vysmějete asi: https://www.youtube.com/watch?v=gsDy9-Mqq4U
Ale pravdu máte, ty naše tisíce, to nic není
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
stepan.dusek
Co jen motorky. Lepsi Harlej stoji 600k, nejlevnejsi Porsche 1300k a pekny letadlo z druhy ruky pod pet milionu nepujde, leda ze by to byl ultralight. A to nemluvime o udrzbe. Jako kytarista si clovek krizi stredniho veku vyresi jednim gibsonem za 150k, necim s napisem Friedman za 80k a par Strymonama celkem za 30. Kemper je na domaci pouziti v podstate pro setrilky co nechtej moc utracet...qwer píše:...Kolik je motorkářů, kteří koupí mašinu za 250-450 tisíc, aby si mohli pár měsíců v roce jednou za týden objet padesátikilometrové kolečko kolem svého městečka...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas s Demilichem. Dnešní zmršený přearanžovaný zvuk živáků s pro masy líbivým zvukem po vzoru dnešního popu se se zlatým zvukem kapel ze 70., 80. let nedá srovnat. Teda soudě aspoň dle nahrávek, páč jsem tu dobu nezažil
.
Ale to už jsme OT.
Ale to už jsme OT.
samozřejmě souhlas s D+H.
OT:
Vždycky existovalo masivní podhoubí jaksi méně kvalitních či neúspěšných interpretů a uskupení, stejně jako dneska. Akorát měli mnohem menší možnost svoje snahy zaznamenat a následně veřejně prezentovat a uchovat, tak o nich nikdo neví. Dneska to problém není a proto je a bude k dispozici čím dál víc "zátěžového balastu" v rozumném balení. A netýká se to jen hudby. Těžko objektivně soudit, jestli je to lepší nebo horší situace.
Asi lepší... protože jsem taky umělecká nula, tak pro mě je to určitě lepší - můžu si hrát s hračkama, o jakých se mi ani nesnilo.
Viz Kemper na doma... v pohodě, super... 
Vždycky existovalo masivní podhoubí jaksi méně kvalitních či neúspěšných interpretů a uskupení, stejně jako dneska. Akorát měli mnohem menší možnost svoje snahy zaznamenat a následně veřejně prezentovat a uchovat, tak o nich nikdo neví. Dneska to problém není a proto je a bude k dispozici čím dál víc "zátěžového balastu" v rozumném balení. A netýká se to jen hudby. Těžko objektivně soudit, jestli je to lepší nebo horší situace.
| Cruel YT | Cruel sptf
OT: Jan Werich : Před několika málo sty lety daleko méně lidí umělo psát než umí dnes. Ale ti co uměli psát, ti psali..., to se dá číst i dnes.
Díky za stripek v rozhodovaci mozaice, uz o nove akvizici zacinam uvazovat cim dal realneji.qwer píše:Chápu, že výdaj 40 tisíc je třeba pro studenta nebo patnáctileté dítě hodně, ale pro dospělého vydělávajícího člověka je to myslím si naprosto zanedbatelná částka ...
Je to tak, prepocitano to nase šudlení není nijak extrémně finančně náročné.
dovolím si ještě glosy
cherreda: ani te tak zatezovy balast, jako prostě průměr. Dle gaussovy křivky ho bude vždycky výrazně nejvíc, navíc dnes umocněno neuvěřitelně snadnou dostupností technologií a volného času
To je bohužel technokratický omyl, slávu a odezvu získá to, co (nějakým způsobem) dokáže zasáhnout (oslovit) cílovou skupinu. Klidně s debilním zvukem nebo ještě debilnějším textem (čo ti jebe např, což když to chtěla vysvětlit moje desetiletá dcera, protože to jelo v travesti "show" Tvoje tvář má známý hlas, tak jsem se věru necítil příliš komfortně).innerself píše: Dneska je doba, kdy je svět obklopenej takovou technikou, že je zapotřebí mít i dobře znějící zvuk a i sebelepší skladba s blbym zvukem je už předem odepsaná. Bohužel známe všichni že i ten největší sh*t, kterej ale má dobrej zvuk může získat víc slávy a větší úspěch, než o hodně propracovanější věc, která ten zvuk vychytanej prostě nemá.
Samozřejmě je to umocňováno osobním "omylem", ze můj vkus je ten správný a jak někdo může poslouchat shity.... výborný začátek se stát zapšklým a zneuznaným géniem Na růžku, který kdyby.....
V showbuznysu totiž NIKDO nemá nic zadarmo. Ani ta největší sra*čka (mým osobním pohledem)
Takže nakonec je to vlastně férovka ne?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Pravdou ovsem je, ze to bude spis technicky dokonala vec nez nejakej kazetakovej sum
Teda, pokud nehrajes oldschool black metal ala "dyk vole oni to nahravali tak, ze dali vsecky fejdry na plno a jelo se visjak a je to dokonaly" (to jsem si nevymyslel
)
Hodně budem někde...
Demilich píše:Uveď nějakou kapelu známou, kde to tak vnímáš.innerself píše:Tak když to člověk neumí, tak může mít cokoli to je holej fakt, ale když dámk další příklad a přirovnám to třeba ke kapelám co poslouchám a líbí se mi od nich nějakej starej song, kterej nahrávali třeba na konci 80. let, tak tu studiovku okamžitě vypínám a hledám něco z novějšíách živáků. To nový zní to zkrátka líp a ten originál je oproti tomu uplně popík a laikovi by to mohlo i přijít, že tenkrát to tak hrát dobře neuměl, přitom ta skladba je hraná uplně stejně.Hendrek píše:Myslím, že Kemper z nikoho profíka neudělá.
Já to třeba mám naopak. Miluju ty dřevní doby kapel co jsou teď známé a respektované. Zatímco dnes za moderní tvorbou člověk často vidí business, finanční kalkul a záměrnou středněproudou líbivost, kdysi to třeba bylo víc od srdce, ačkoli technicky bídnější. V tomhle žeru staré Black Sabbath, ten zvuk, nějaké chyby, a koho to dneska s**e?
Mnohem raději poslechnu něco co zní trochu techničtěji a zvukově jako sh*t, ale má obsah a autenticitu, než něco studiově vyumělkovaného, vezeného na vlně hypu, avšak bez hlubšího čehokoli..
Třeba tohle žeru, je to ryzí, ale zvuku se vysmějete asi: https://www.youtube.com/watch?v=gsDy9-Mqq4U
Ale pravdu máte, ty naše tisíce, to nic není
mile rád předvedu. Takže namátkou vyberu třeba tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=bG5wSvi7euI (sh*t)
uplně rock n roll - pro mě neposlouchatelný oproti tomu živák z 93, kdy zvuk taky neni nic moc se to alespoň dá považovat za metalovej zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=wqHqgDeQrDw (jeba)
další:
https://www.youtube.com/watch?v=K6_zsJ8KPP0 (sh*t)
to platí to samý co o metallice. živák o milionkrát lepší, i když slyer měli vždycky na mě málo zkreslení
https://www.youtube.com/watch?v=Ol87N0nxfVs (jeba)
řezníci fear factory:
https://youtu.be/mSKL2Pd0Qro?t=59s (sh*t)
sice docela řežba ale na dnešní poměry je to už hodně oldschool sound. oproti tomu tohle má sice míň zkreslenou kytaru, ale jako celej se to nedá srovnávat
https://youtu.be/trNnNxRa5U0?t=59s (jeba)
a poslední abych to tu celý nezaplnil
https://www.youtube.com/watch?v=IebbyCA ... u.be&t=26s (sh*t)
studiovka z roku 2004 která ale oprit živáku se taky srovnávat nedá
https://youtu.be/YBbD75tOwfk?t=53s (jeba)
A takhle bych moh pokračovat dál a dál
Poslech jsem si Metallicu a Exodus a dramatickej rozdíl neslyšim. Samozřejmě že live je trochu jiný, ale pořád je to + - tatáž kapela a zvuk.